Sada je: pon lip 23, 2025 12:45 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 169 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 ... 12 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri pro 12, 2007 11:14 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Citat:
potpuno je glupo držati se ograničenja "kao pijan plota".
Nije, jer svako nedržanje ograničenja "kao pijan plota" je kršenje zakona. Želimo li mi to odaslati poruku da VKH i njegovi čalnovi predlažu čitateljima-namjernicima ovog foruma kršenje zakona kad se to čitaću-najmerniku učini oportunim tj. prema vlastitom nahođenju :?: Ili da pojasnim, guramo li mi to VKH na onu stranu zakona :?:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 12, 2007 11:25 am 
..
..

Svaka čast, dgovorcin, za zadnja dva posta. Konačno se aktivirao glas razuma na ovom forumu. Podržavam te i slažem se apsolutno sa ljudima koji koriste mozak i koji šire pozitivne vibre. Volio bih da se glas razuma čuje više na ovom forumu, a ne da su samo pasivni i diskretni promatrači. Pa neće ih nitko pojesti zato što iskažu svoj stav!!!!!
pozdrav svim Volvoljupcima (pravim)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 12, 2007 11:36 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Nitko od nas nije sasvim ispravan kod poštivanja zakona, ali nadam se da većina ima svijest i ne ponosi se time, pokušava raditi na sebi i razmišljati o svojim posljedicama te se korigirati sukladno tome a niti će se javno hvaliti s tim. Stara poslovica kaže da ono čime se budala hvali toga se pametan srami.
Ja bi npr, mogao nešto reći mojim ranijim vožnjama što s autim što s motorima, ali nekako nisam ponosan na to i polako s vremenom to guram u jedan pretinac svog pamćenja koji se s vremenom neće moći otvoriti ponovo.
Krucijalna stvar je poštivanje zakona, kakav god on bio, bilo to ograničenje brzine, zabrana nošenja oružja ili pišanja na javnom mjestu. Vrijeme teksasa i divljeg zapada gdje je svatko krojio zakon kako mu se sviđalo bi trebalo biti prošlo svršeno, na zadovoljstvo šireg društva.
Sad, tko ima auto od 200, 300, 1000 ks neka mu je taj fetiš, al to se isprobava i demonstrira na za to predviđenim mjestima. U zadnje vrijeme na autocestama italije je nekako vožnja smirenija, nema više onog divljanja kao prije ne više od 2-3 godine, austrija također, tamo sam ja sa teretnim berlingom jedan od bržih na relaciji grac-beč, francuska je bila uvjek priča za sebe, u švedskoj su tempomati strogo na 110 i drže se ograničenja ko pijan plota. Jesu oni zato papci koji se voze ko penzioneri? Ako misliš da si oberdrajver prijavi se na neki reli, ima toga tu, tamo možeš i odmjeriti svoje vozačke sposobnosti sa sebi sličnima, autoceste nisu predviđene za to, niti je to neka prazna cesta u predgrađu, niti parkiralište od kingkrosa ili bile.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 12, 2007 11:59 am 
..
..

Svaka čast i tebi, ruka. Pohvala kao i dgovorcin-u. Broj razumnih ljudi raste. Možda je vrijeme za jednostavnu anketicu, koju bi neki od vještih kompjutoraša sa foruma mogao lijepo tehnički uobličiti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 12, 2007 12:06 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Potpuno je jasno zašto postoji i zašto je na snazi zakon o sigurnosti na cestama i svakako je neophodan. No često puta se primjenjuje iz krivih razloga, to je pak priča za sebe.

Ono što meni, čitajući vaše komentare nije jasno, zar vi doista mislite ozbiljno? Tko od vas ne krši ograničenje brzine kada su uvjeti na cesti za to više nego dobri, makar i za 10-20 km/h više? I kakve veze ima vozim li ja auto od 100, 300 ili 1000KS, zar se sa automobilom od 100KS ne može napraviti prekršaj?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 12, 2007 12:19 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Citat:
Potpuno je jasno zašto postoji i zašto je na snazi zakon o sigurnosti na cestama i svakako je neophodan. No često puta se primjenjuje iz krivih razloga, to je pak priča za sebe.

Ono što meni, čitajući vaše komentare nije jasno, zar vi doista mislite ozbiljno? Tko od vas ne krši ograničenje brzine kada su uvjeti na cesti za to više nego dobri, makar i za 10-20 km/h više? I kakve veze ima vozim li ja auto od 100, 300 ili 1000KS, zar se sa automobilom od 100KS ne može napraviti prekršaj?
Kao što sam napisao, nisam ovozemaljski svetac, i time se ne ponosim. Živimo u pravnoj državi koja je sve samo ne savršena s jednako takvim zakonima. Ako je zakon nepravedan ili da te citiram "primijenjuje se iz krivih razloga" onda ga se ne krši, već ga se mijenja. Jer to je bit pravne države. A kao što sam napisao ja sam legalist. Ili to bar tome težim i pokušavam biti. Moja poruka koju odašiljem s ovog foruma svim čitateljima-namjernicima glede brzina i kršenja propisa je: "Poštujte zakone, ja se trudim poštivati ih što više. Nisam savršen samo sam čovjek. No ako se moram svrstati s ove ili one strane zakone, onda sam svakako za ovu stranu" Koje su vaše poruke :?:
P.S. I apsolutno se slažem s tobom, nema to veze s time koliko konja imaš pod haubom.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 12, 2007 12:27 pm 
..
..

Ma tcode, mi moramo bar za 10 km/h zaj....t zakon, bar malo si "čvaknut" nekog prava, bar olovku na biralištu maznut. Mi ne bi bili to što jesmo i tu di jesmo. Ali nemojmo generalizirati, pa nije sve toliko crno-bijelo.

Za 10 km/h, pa i 20 km/h prekoračenja na autoputu te murja neće ni pogledat. U gradu hoće.

Ali jedan dečko na ovom forumu otvoreno priznaje već dva puta da on ne vozi nikad više od 50 km/h preko ograničenja.
I kaj je sad to???? Jel bi mu mi sad trebali zahvaliti kaj je toliko human, odnosno da li bismo trebali biti sretni da se nije fiksirao na recimo 80 više od dozvoljenog??? Da li to znači da postoji teoretska šansa da prođe pokraj mog vrtića sa 40 km/h /dozvoljena brzina-prometni znak) PLUS 50 km/h JEDNAKO 90 km/h JEDNAKO ZAUSTAVNI PUT XXX metara. Ali možda je dovoljno skoncentriran pri velikoj brzini, pa se niš ne bi dogodilo.

Nagradno pitanje: Zašto Švedi poštuju svoje prometne zakone?

a) zato što njihovim žilama teče hladnija krv
b) zato što imaju pretežno svijetlu put i kosu
c) zato što više ne vjeruju u Volvo sigurnost
d) zato što u Švedskoj ima malo naših gastarbeitera, a i oni su se asimilirali.

Samo je jedan odgovor točan.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 12, 2007 12:29 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 850
Brza vožnja je za stazu, neodgovorna vožnja je za streljački vod.

Što se komunikacije tiče, to je već neka druga priča... a da kupimo klupski Bon-ton, skeniramo ga i stavimo na forum? :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 12, 2007 12:37 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Ako je zakon nepravedan ili da te citiram "primijenjuje se iz krivih razloga" onda ga se ne krši, već ga se mijenja. Jer to je bit pravne države. A kao što sam napisao ja sam legalist. Ili to bar tome težim i pokušavam biti. Moja poruka koju odašiljem s ovog foruma svim čitateljima-namjernicima glede brzina i kršenja propisa je: "Poštujte zakone, ja se trudim poštivati ih što više. Nisam savršen samo sam čovjek. No ako se moram svrstati s ove ili one strane zakone, onda sam svakako za ovu stranu" Koje su vaše poruke :?:
P.S. I apsolutno se slažem s tobom, nema to veze s time koliko konja imaš pod haubom.
Mislim da se nismo razumjeli, kada sam napisao da se zakon primjenjuje iz krivih razloga, točno sam na to i mislio, a ti probaj dokučit zašto je tako. Evo ti i mali hint - http://www.mup.hr/1158.aspx - pogledaj pod 30. Ovo je samo jedan primjer "demokracije" našeg društva i zakonodavstva ;).

Moja poruka - pa evo.. dragi vozači, mladi ili stari, trudite se shvatiti i naučiti prometne propise i zakone, kako biste, kada ih već morate kršiti, učinili to na najsigurniji mogući način. Pri tome NE apeliram na to da se zakon krši pod obavezno, nego jednostavno na to da smo svi ljudi i nismo bezgrešni, kao što ćete na kraju i priznati.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 12, 2007 12:39 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Ma tcode, mi moramo bar za 10 km/h zaj....t zakon, bar malo si "čvaknut" nekog prava, bar olovku na biralištu maznut. Mi ne bi bili to što jesmo i tu di jesmo. Ali nemojmo generalizirati, pa nije sve toliko crno-bijelo.

Za 10 km/h, pa i 20 km/h prekoračenja na autoputu te murja neće ni pogledat. U gradu hoće.

Ali jedan dečko na ovom forumu otvoreno priznaje već dva puta da on ne vozi nikad više od 50 km/h preko ograničenja.
I kaj je sad to???? Jel bi mu mi sad trebali zahvaliti kaj je toliko human, odnosno da li bismo trebali biti sretni da se nije fiksirao na recimo 80 više od dozvoljenog??? Da li to znači da postoji teoretska šansa da prođe pokraj mog vrtića sa 40 km/h /dozvoljena brzina-prometni znak) PLUS 50 km/h JEDNAKO 90 km/h JEDNAKO ZAUSTAVNI PUT XXX metara. Ali možda je dovoljno skoncentriran pri velikoj brzini, pa se niš ne bi dogodilo.

Nagradno pitanje: Zašto Švedi poštuju svoje prometne zakone?

a) zato što njihovim žilama teče hladnija krv
b) zato što imaju pretežno svijetlu put i kosu
c) zato što više ne vjeruju u Volvo sigurnost
d) zato što u Švedskoj ima malo naših gastarbeitera, a i oni su se asimilirali.

Samo je jedan odgovor točan.
Točan odgovor je pod e) opali me toliko po novčaniku da me boli tri mjeseca :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 12, 2007 12:43 pm 
..
..

Teško je napisat neku pametnu poruku.Sad da kažem da je meni smiješno vozit u granicama ograničenja volva 130 km ali šta je tu je takav je zakon.Kad sjednem starome u auto nikad ga nestišćem preko 110 jer je svaka brzina preko te užas.Tako da je po meni brzina relativna stvar.Stvar kulture vožnje je stvar odogja ako čovjek nije odgojen doma nemojte ni mislit da će te ga uspijet odgojit na forumu. Kod nas u hrvatskoj je tako da stavimo znakove na mostove da je zabranjeno skakanje sa mosta imali bi pune rubrike crnih kronika koji su htjeli dokazat suprotno

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 12, 2007 12:50 pm 
Veteran
Veteran

Da ne biste stekli krivi dojam, kao što to neki ovdje pokušavaju nametnuti, rasprava se vodi i nateže u dvije apsolutne krajnosti, pa iz toga proizlazi "sukob".
Rekao bih, sudeći po sebi, vozim 85% vremena po ograničenju i svim propisima.
I zato, nemojte me krivo shvatiti, ja nisam sa "one strane zakona", a tome u korist valjda ide moj vozački staž od punih 18 godina, u njih prijeđenih xxx xxx km, godišnje preko 30 000km, bez IJEDNE, sa moje strane izazvane prometne nereće i bez IKADA ijednog kaznenog boda. Da li je u pitanju samo puka sreća, prosudite sami. Btw. ovo su činjenice koje se lako mogu provjeriti u MUP-u, pa ako netko ima volje, dat ću svoje osobne podatke na uvid.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 12, 2007 1:06 pm 
..
..

Joja vjerovatno misliš na mene
Po 16 put da ti kažem da mi misli odlutaju jer pri 60 km na autoputu ubije me dosada rađe mi daj istu cestu sa zavojima.Šta se tiče gradske vožnje tu san oprezan al ko si ti da ti se ja ovdje pravdam kako vozi i kolko češ ti meni vjerovat je pitanje.Ali ti si ovdje uletio pročitaj svoje postove da mi potičemo na ubojstvo i bezakonje, a u isto vrijeme gledaš umri muški smrtonosno oružje i ostalu ratne i neratne drame.Pa više na telki nemožeš pogledat ni meksičku sapunicu da neko nekoga neubije.Da negovorim o igricama evo ti samo link od moje statistike iz studenskih dana. http://aaotracker.com/usertracker.php?userid=452678 naravno po tvoj logici bi bilo da imam pištolj išao propucati pol grada. Kad vidim da neko sluša 50 cent odmah bježim jer me je strah da me neubije. daj nebudi smiješan.Pročitaj moje postove 2 puta ako trebaš i onda mi stavljaj riječi u usta ako očeš

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 12, 2007 1:14 pm 
..
..

Ne bih ovo uopće nazvao sukobom. To je malo žešća rasprava potaknuta ISKLJUČIVO APELOM ILITI MOLBOM nekih od nas da se BAR RAZMISLI da se na ovaj naš lijepi Volvo forum (koji svi volimo, poštujemo, trebamo i koristimo), ne stavljaju fotke ili izjave koje EKSPLICITE PRIKAZUJU GRUBO KRŠENJE ZAKONA (na onom nesretnom brzinomjeru nije 140 km/h nego je 220 km/h). Osim toga mi autoru fotke moramo vjerovati da je ta brzina postignuta na auto-cesti, ali možda je postignuta i na ravnom potezu prema Kašini, možda baš par sekundi prije nego li se u promet uključio pijani traktorist bez svetala???? Osim toga, kolika je sposobnost brze reakcije onoga tko namještava fotić na brzinomjer pri 220 km/h???? Zašto to nekima toliko treba, koji je to kompleks da to tako žestoko brane, bez ikakvih argumenata osim samopromocije i samohvale sebe kao vrhunskog sigurnog vozača??? Da se razumijemo, sve pohvale VRT-u za sve pobjede i odlične rezultate na trkama, to je nešto sasvim drugo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 12, 2007 1:23 pm 
Veteran
Veteran

E sad da sam zločest, a malo moram bit, ja pitam ovo: a što ako je to ipak bilo na AC, sa suozačem koji je slikao, pa je vozač bio potpuno neometan i koncentriran na vožnju? Ili još bolje, što ako je ta slika zapravo photoshop, a prava brzina je bila 0 jer je stajao na mjestu u trenutku slikanja, pa je fotka kasnije "montirana" :lol: ?

Bilo kako bilo, ja tu fotografiju nisam shvatio eksplicitno kao nešto baš tako jako loše, a iskreno vjerujem da to nije bila niti namjera autora slike. Ne čini mi se kao prezentacija bilo kakve "sile" ili "must try for everyone".

Ako se i kada pojave takvi doista provokatni sadržaji na ovom forumu, tipa "vidi ovaj video na kojem sam bio brži od tipa u Opelu na zelenom valu, kroz tri crvena svjetla, a pješaci na pješačkom su se bacali na sve strane", vjeruj mi, ja ću prvi stati na tvoju stranu kad mu počneš vadit kičmu na živo :).

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 169 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 ... 12 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: