Sada je: pet lip 20, 2025 11:21 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 35 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet vel 07, 2008 10:41 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
za pad kvalitete u svijetu su krivi kinezi i amerikanci i bil gejts :evil:
Kinezi su ponajmanje krivi za pad kvalitete u autoindustriji, a ne vjerujem ni da amerikanci imaju prste u tome. Stvar je vrlo jednostavna - da bi opstao na trzistu moras svakih 5-6 godina izbaciti novi model. Taj novi model mora bit u svakom pogledju bolji od prethodnika (makar na papiru), a cijena smije biti veca samo par %. Dalje inercija cini svoje.

Volvo S80 T6, 2002.; 2009. - 2012.
Volvo V70 2.4 20v 2001.; 2012. - 2013.
Volvo S80 2.5d, 1999.; 2012. - ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet vel 07, 2008 11:16 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
Citat:

Kod nas več sam čuo od nekoliko ljudi, da su negdje pronašli Recall za svoj auto. Ali ih na ovlaštenom servisu nisu obavijestili. Oni su sami morali iči na servis i zatražiti, da im se nešto zamijeni.
Nažalost ponekad je problem sa serviserima što su lijeni i neda ima se nazvati stranke u servis i odraditi akciju, ali trenutno ih stiskamo 100% da se sve odradi u najkraćem mogućem roku, a druga stvar, riješavamo stvari sa agencijom koja bi obavještavala stranke ( to će startati vrlo brzo ) samo opet od tih ljudi koji su prodali aute trebamo dobiti baze podataka o kupcima te onda od kupaca tražiti odobrenje za služenje njihovim podacima u tu svrhu.

Inače po statistikama koje se vode u tehničkoj službi u Švedskoj koja prati prijave problema i popravke u garanciji, kvaliteta Volvo vozila raste sa obzirom na prethodne godine, samo kaj se to prije nije se za to znalo, nije se toliko ljudi služilo internetom ( npr. da nema ovog foruma koliko od vas bi znalo za taj problem :?: :idea: )

Ovo nisam napisal da štitim Volvo nego samo iznosim činjenice, sa druge strane ja bi bio triput sretniji da nema na Volvu problema ( život bi mi bio mnogo lakši ), a sve stranke Volva kad im se pokvari uletavaju sa spikom koliko je to skup auto i
kako se to može dogoditi na takvom autu......... a gdje to piše ako je nešto puno plačeno da se to nemože pokvariti, dakle svi mi i oni bi terbali biti svjesni činjenice da kupujemo tehničku robu koja kao takva nije nepokvarljiva..

Znam da bude sad, a kak se prije ( primjer ) 10-15 godina auti nisu tak kvarili , a kaj se je moglo na njima pokvariti sve je bilo čista mehanika... i sa obzirom koliko su toga imali bili su relativno skupi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet vel 08, 2008 6:34 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Inače po statistikama koje se vode u tehničkoj službi u Švedskoj koja prati prijave problema i popravke u garanciji, kvaliteta Volvo vozila raste sa obzirom na prethodne godine, samo kaj se to prije nije se za to znalo, nije se toliko ljudi služilo internetom ( npr. da nema ovog foruma koliko od vas bi znalo za taj problem)
Pitam a kakvi su parametri pri ocjenjivanju standarda kvalitete :wink:

Tu je ključ svega "NIJE SE ZNALO " zato i jesu novinari i javno mjenje u pravu i svi koji se kritički odnose prema takvim stvarima i ova mala rasprava. Zar ne želimo vozit najkvalitetnija auta - želimo...jer volimo Volvo
A kako prihvatit činjenicu da skoro svaka serija od nekoliko desetina tisuča Volvo vozila mora iči na RECALL :?: pa zar je to uredu...upsss...sori šit hepens ageijn...
Neka im interna kontrola kvalitete podigne nivo kriterija...pa če ovakvih Volvo neugodnih situacija bit manje a nama svima draže...end of kvout... :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet vel 08, 2008 10:17 am 
član VKH
član VKH

Parametri su jednostavni, uzimaju se svi popravci koje je Volvo platio znači svi radovi u garancijskom roku te problemi prijavljeni preko tehničkih reporta van garancije.

Neznam dali znate, Ford je odlučio ove godine još podići kvalitetu Volva pa je formirao poseban tim za podizanje kvalitete.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet vel 08, 2008 11:07 am 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Ajmo ovako da previše ne zabrazdite.Slažem se sa kontrolom kvalitete sve to stoji ali mada su konstruktori nešto jako dobro i super zamislili i to stvorili u pravilu na kompu nitko nemože garantirati kako će se taj dio ili sklop ponašati u budučnosti drugim rijećima kakav će biti nakon npr. godine dana upotrebe.Ipak su to sve kompjutorske simulacije koje samo predviđaju budučnost a praksa je nešto sasvim drugo.Zato dok god volvo objavljuje svoje probleme i uredno ih ispravlja u garantnom roku budite jako sretni ili hoćete da vam opišem probleme moga šogija sa novim pasatom :?: Tam pak niš ne objavljuju da je nekaj problem a kamoli da bi to zamjenili u garantnom roku ili nedajbože van njega.
Znate onu da je najbolje uzeti redizajn nekog auta jer se tada srede više manje sve sitnice koje zajebavaju.Pa ako volvo i podigne razinu svoje kontrole nemojte misliti da neće opet biti pogrešaka.
Dakle niš se nebojt sve je to za ljude i (nažalost) normalno :wink:

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet vel 08, 2008 6:12 pm 

Zato i nevozimo pasate,golfove itd :wink: Najgora mreza servisa u skandinaviji,najneljubazniji prodavaci(licno iskustvo)ponasaju se kao da prodaju ferarije,al zato kad odes u toyotu nema stada kazes.Tako se gradi ime i oni imaju istu elektroniku u automobilima al nema toliko problema ljudi sve prvo provjere istestaju pa na trziste.Zato i jesu toyotini vlasnici najzadovoljniji.To je fakt i cinjenica,mi mozemo pricati ovo ono al je tako.Volvo je puno bolji auto od toyote pa bi trebao znati mnogo bolje :!:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet vel 08, 2008 6:18 pm 
Veteran
Veteran

Mi ovdje pricamo o potencijalnom problemu na pumpi goriva jednog modela, na jednom motoru, u jednom dijelu proizvodnje, za neka trzista. Nije da cijeloj floti ispadaju kotaci u voznji. Sto se tice japanaca, imala je i toyota svoje velike opozive. Nema tu izuzetaka. I Mazda je u vrhu po kvaliteti, pa su i neke 6ice imale problema sa gasenjem motora u voznji.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet vel 08, 2008 7:14 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Mi ovdje pricamo o potencijalnom problemu na pumpi goriva jednog modela, na jednom motoru, u jednom dijelu proizvodnje, za neka trzista. Nije da cijeloj floti ispadaju kotaci u voznji. Sto se tice japanaca, imala je i toyota svoje velike opozive. Nema tu izuzetaka. I Mazda je u vrhu po kvaliteti, pa su i neke 6ice imale problema sa gasenjem motora u voznji.
da se nadovežem i honda, kupili novu hondu civic i nakon par mjeseci natrag jer nekaj nije štimalo sa poklopcem od goriva....naše tržište... :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet vel 08, 2008 8:49 pm 
Veteran
Veteran

Ljudi mi pričamo o uzrocima i posljedicama a ne o nekoj jeb...pumpi benzine. Pa sigurno je da se potkradaju greške ali ih je previše...čitavi kontigenti :roll: Po nekim izrečenim mišljenjima ispada da je to kao normalno kupit auto sa mogučom greškom jer eto... ta današnja advanced tehnologija zna zajeb...Iz osobnih razloga ukazujem na kvalitetu...ako sam tri navrata odrišija kesu poprilično onda očekujem i iznad prosječnu kvalitetu...a kako se stvari ponavljaju ta VOLVO kvaliteta postaje upitna :!: Osobno nisam imao nikakvih RECALL akcija...ali eto iči ču i korak dalje... Po izjavi visoko pozicjoniranog VOLVO dužnosika koji navodi da je XC70 definitivno jedan od nasigurnijih i najkvalitetnijih VOLVA ikad napravljen...pitam koliko če proteči vremena da se OPET ne otkrije failure na sklopu i eto Volvo če opet "RADI VAŠE SIGURNOSTI" da se slučajno zlo nebi desilo "POVUČI" par stotina tisuča primjeraka (ako ih prodaju toliko) :?:
Opisani standard kontrole kvalitete očito nije dostatan jer činjenice govore o problemima koji postaju kronični... :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet vel 08, 2008 10:07 pm 
Veteran
Veteran

Ja odustajem.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet vel 08, 2008 10:21 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Zakaj? Baš je zabavno :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet vel 08, 2008 11:36 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Drazene, stavsam ja ono prica, da ne dobijes ekvivalentnu kvalitetu s obzirom na velicinu vrece novca koju im das. I to ti je tako, globalizacija, komercijalizacija, stednja, profit, brdo zicica,komponente iz kine=zapadnoeuropski I bilo koji drugi auto.
cinjenica je da je ford oporavio sustav kvalitete u volvu koji je bio u banani od pocetka devedesetih, al bilo je toga I prije. Desava se svima, ajd dobro je dok se ne pocne samozapaljivat(ko neki, jel)
A I cinjenica je da ih konstrukcijski sjebu I skompliciraju, ko ovaj novi revolucionarni krov na c70, jel Kiki, kolko ono ima motorica? Prica se da je ilina za popravit ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub vel 09, 2008 5:14 am 
Veteran
Veteran

2Ruka...Dok sam pisa gornje postove promislija sam na tebe i zna sam da češ reagirat... :lol: Znam da se ne odričeš Volva kao ni ja nego oboje ukazujemo na slabe točke koje teško prihvačamo. A pomalo pišmo i iz ljutnje i emocija jer volimo Volvo...a razum reagira.

2Grimi: Poštujem tvoje odustajanje :lol: Al evo ti još jedan primjer...mislim da je u jednom od naših auto revija...uglavnom ispada da je taj magazin podružnica Njemačkog Auto Bilda jer je više nego očito da prenose textove...I tako nakraju godine 2006 oni rezimiraju kvalitetu,pouzdanost i blablabla ... skoro pa svih auto marki pa i takozvanih Premijum klase...da ne duljim...na kraju svih zapažanja i svih ocjenjivanja zaključak navodi da je Volvo svojim popularnim "Recall akcijama, GREŠKAMA doveo sebe u situaciju da se piše kao sumljiva, upitna ili previdna premijum klasa...mislim da to sasvim dovoljno govori kuda ide VOLVO brod...žalosno ali istinito...i po slobodnoj procjeni nema poboljšanja nego još učestalije :shock:
Poslje Volva za mene postoji samo izoterija tipa 007... :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub vel 09, 2008 5:08 pm 
Veteran
Veteran

Drazene, o Auto Blldu i njihovoj silnoj strusnosti/objektivnosti mozemo pisat djecje bajke. Vecina tih "strucnih" njemackih anketa gleda koliko su puta vlasnici automobila zvali ADAC zbog bilo kojeg razloga. U jednom trenu je Mercedes odjednom sa skorog dna skocio u sam vrh. Da, to se slucajno poklopilo sa uvodjenjem Mercedesove 24h pomoci na cesti. Vec mi sami ADAC ne uljeva preveliko povjerenje u nekim svojim istrazivanjima, dok Auto Bild i cijela ta grupacija to dovode na posebnu razinu. Inace ne kupujem auto casopise, dobivam ih od vlasnika kafica ispod. Posebno mi je drag Auto Blic, svrstavam ga u humoristicnu kategoriju i testove iz istog (pogotovo posudjene od njemackih kolega) dozivljavam iskljucivo kao razbibrigu. Slicno kao i tekstove iz 24 sata. Procitas, bacis u smece, a onda ides gledat dnevnik ili na net da bi vidio sta se stvarno dogadja u svijetu i zemlji.

Sto se tice rasprave o kvaliteti, svoje sam vec rekao.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub vel 09, 2008 9:20 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
c70, jel Kiki, kolko ono ima motorica? Prica se da je ilina za popravit ;)
Ima samo jednog,,,, ali ima 19 senzora, 10-ak hidrauličnih cilindara i jednu hidro pumpu, za popravit :roll: ali se da popraviti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 35 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: