Sada je: pon lip 23, 2025 8:54 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 34 posta ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon lip 30, 2008 11:31 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Citat:
Pod uvjetom da je stroj hardverski ispravan, OS će raditi stabilno x godina, ako nije podložan učestalim instalacijama i deinstalacijama programa. Drugim riječima, ako se podigne mašina, na nju instalira određen broj provjerenih i stabilnih programa, radit će "zauvijek".

Čim se počne sa instalacijama programčića sa raznih BUG CD-ova i sl., stroj postaje kandidat za reinstalaciju OS-a.
e baš tako

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lip 30, 2008 12:32 pm 

Vozi: volvo s80 t5
Citat:
Citat:
Pod uvjetom da je stroj hardverski ispravan, OS će raditi stabilno x godina, ako nije podložan učestalim instalacijama i deinstalacijama programa. Drugim riječima, ako se podigne mašina, na nju instalira određen broj provjerenih i stabilnih programa, radit će "zauvijek".

Čim se počne sa instalacijama programčića sa raznih BUG CD-ova i sl., stroj postaje kandidat za reinstalaciju OS-a.
e baš tako
Ništa ne instaliram sa tih BAG cd-a ali ak se skroz sa njim koristiš uvijek nešta treba , pa neš dodaš sad neš kasnije i tog se nakupi , pa onda imaš sina koji skida igre,filmove ... , brzo tome dođe reinstal . za divno čudo sda drži sve več skoro godinu i koji mjesec jer sam klincu zabranio instalirat to što skine i več je bolje i istina je ako radiš samo sa desetak programa i niša ne mečeš drugo , radiće dugo, ja već godinama za anti virus koristim NOD 32 i zadovoljan .

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lip 30, 2008 1:57 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S80
Pa znam ljude (pogotovo koji imaju lap) da na početku instaliraju ofis i potrebne điđe-miđe i ništ drugo im niti ne treba i to onda traje i traje.
Evo je prije dva dana reiinstal Viste i to za čudo ne zbog 'natrpanosti' neg sam imal dualboot sa XP-om pa mi više ne treba (a mjesta na disku nikad dosta, pa da se malo oslobodi :D ). Visti izgleda nije potrebno tolko često reinstaliranje i ipak puno pouzdanije radi pogotovo nakon SP1.

Vrh

PostPostano: pon lip 30, 2008 3:46 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Citat:
Divim se nekom ko radi ali ko radi sa računalom i da sve klapa nakon dve godine kak treba , nađi nekog ko zna i napravi reinstal win.
Mogu iz svog skromnog iskustva reći da sam na svim kompovima koji su prošli kroz moje ruke/firmu u zadnjih 15 i nešto godina (nije ih bilo puno i sve sam ih složio sam, osim laptopa i prvog 386DX 40Mhz) reinstalaciju radio svega pet ili šest puta, dvaput zbog kvara HDD-a i jednom zbog virusa, a najčešće zbog napunjenog diska i kupovine novog, većeg. Naravno, podaci su uvijek postojali na više lokacija pa to nije bio problem. ;)
Nikad nisam trčao za novim hardverom niti softverom, tako da još uvijek u jednom stroju (P3 450) vrtim Win98, u drugom (P4 1,6GHz) XP (i to zato jer sam ga kupio s laptopom). I sve kante rade po 6, 8 ili 10 godina (što je i vidljivo iz spomenutih procesora 8) ) dok ne dođe krajnje vrijeme za zamjenu. A ne može se reći da mi kompovi leže besposleni. Vista? Bože sačuvaj, za koju godinu možda. 8)

Vrh

PostPostano: pon lip 30, 2008 4:42 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Vista? Bože sačuvaj, za koju godinu možda. 8)
Niti tada, jedan od većih promašaja mikrosofta. Već ide novi OS, vista će završit ko Me.

Vrh

PostPostano: pon lip 30, 2008 6:42 pm 
..
..

Citat:
Citat:
Vista? Bože sačuvaj, za koju godinu možda. 8)
Niti tada, jedan od većih promašaja mikrosofta. Već ide novi OS, vista će završit ko Me.
Nije istina, novi OS je predviđen tek oko 2010., a Vistu Ultimate imam na laptopu od prvog dana od lani i bez ikakve potrebe za reinstallom, a imam gamerski laptop i hrpetinu programa, a i dosta često se nešto briše i instalira gore i sve radi bez po muke, a na kućnom računalu imam Vistu SP1 od kad je izašla, tu se skoro svakodnevno nešto briše pa instalira, da ne pričam da je 0-24 spojen na internet i skida se nešto, i sve stalno radi bez ikakvih problema, i dok je bio XP godinama bez reinstalla i sad kad je Vista Ultimate SP1 gore sav hardware radi (2 printera, prastara tv kartica, scanner, volan, gamepadovi...) i nema apsolutno nikakvih potreba za brljanjem po instalaciji... Vistin jedini problem je što loše radi na slabim računalima, a taj nisam :D

Vrh

PostPostano: pon lip 30, 2008 6:47 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
Vistin jedini problem je što loše radi na slabim računalima, a taj nisam :D
A, koja joj je prednost? Stvarno pitam, ne podhebavam.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lip 30, 2008 7:05 pm 
..
..

Stabilnija je jedno 10 puta u odnosu na XP (bilo koji SP i 2 i 3), a to mi je najvažnije, 98% drivera ima u sebi bez potrebe za hrpom instalcijskih cd-a (i još neprestano nadograđuje sama sve drivere kako izlaze novije verzije), grafički je najdorađeniji i najljepši OS ikad - Aero sučelje, 3D prebacivanje između prozora, sam izgled izbornika, bočna traka, itd.; u Ultimate verziji već instalirani Media Center Windowsi, od izlaska SP1 nije više gladna RAM-a, sad je jednako kao i pod XP-om, i tak, ne pada mi ovak na brzinu više ništ, ali ovo su najbitniji detalji.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lip 30, 2008 7:34 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Made in Japan
Citat:

Istina!!! zato linux mama :D

Ako sam sisao vesla, ne znaci da sam pusio gliser...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lip 30, 2008 9:25 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S80
Pa ne bi se složil da je Vista promašaj. Prvih godinu dana je bila meni sranje (big time) al nisam imal neki komp a i Vista nije imala SP1. Sa novom mašinom i prelaskom na 32 na 64 bita Vista je stabilnija i programi za posel mi delaju bez greški koje su se javljale na XP-u (to je zapravo i razlog mojeg prelaska na Vistu). Al Visti treba dobar komp (ne samo novi) i ona zna cijeniti 4GB rama jer je 'gladna' meme - bar za programčiće koje koristim.

Iggy, otvori lap, ispuši (pogotovo oko proca i njegovog jadnog hladnjaka), daj nekom da ti reinstalira Windovse (ak ideš na more, slobodno donesi pa to rešimo uz roštilj i gajbu :wink: ), instaliraš programčiće koji ti život znače i miran si opet godinu-dvije.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lip 30, 2008 9:42 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: XC90 2.5T
Citat:
Stabilnija je jedno 10 puta u odnosu na XP (bilo koji SP i 2 i 3), a to mi je najvažnije, 98% drivera ima u sebi bez potrebe za hrpom instalcijskih cd-a (i još neprestano nadograđuje sama sve drivere kako izlaze novije verzije), grafički je najdorađeniji i najljepši OS ikad - Aero sučelje, 3D prebacivanje između prozora, sam izgled izbornika, bočna traka, itd.; u Ultimate verziji već instalirani Media Center Windowsi, od izlaska SP1 nije više gladna RAM-a, sad je jednako kao i pod XP-om, i tak, ne pada mi ovak na brzinu više ništ, ali ovo su najbitniji detalji.
Imao sam vistu i bilo je tako debilnih problema, npr. spojim eksterni hard, sve radi bez problema, spojim ga ponovno za pola sata i glupa vista me traži driver za hard :evil: , i još milijun takvih sitnica. Sad koristim vortex vista 2008, ali se ne radi o visti nego o XP-u sa sučeljem od viste, znači izgleda kao vista ali je u biti xp, stabilan je, ne ruši se, a što se tiče izgleda ima sve što si gore naveo da vista ima, čak i 3d prebacivanje prozora. XP se mora održavati da bi dobro radio i bio stabilan, tko ga stalno trpa razno raznim programima i ne održava ga može očekivati probleme.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon lip 30, 2008 9:49 pm 
Veteran
Veteran

i dalje tvrdim da je vista teško smeće, i to znaju u redmondu i od prošle godine razvijaju novi os. ovog su probali skrpat s Sp1, al i tu su imali sranja. Xp mila majka. Viste licencirane imam na svim latopovima, i redom su sve poskidane zbog teških sranja u mrežnom radu, s third party softverima i tak.
Niti jedan industrijski stroj nije još uvijek na visti kao baznom operativnom sustavu iz sličnih razloga. za standalone i gledanje filmova nije loša al za ozbiljniji posao jok.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto srp 01, 2008 9:10 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Citat:
i dalje tvrdim da je vista teško smeće, i to znaju u redmondu i od prošle godine razvijaju novi os. ovog su probali skrpat s Sp1, al i tu su imali sranja. Xp mila majka. Viste licencirane imam na svim latopovima, i redom su sve poskidane zbog teških sranja u mrežnom radu, s third party softverima i tak.
Niti jedan industrijski stroj nije još uvijek na visti kao baznom operativnom sustavu iz sličnih razloga. za standalone i gledanje filmova nije loša al za ozbiljniji posao jok.
Ma ti si uvijek protiv napretka i novih stvari :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto srp 01, 2008 10:14 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Ma ti si uvijek protiv napretka i novih stvari :lol:
Progres se uvjek lomi na leđima malih ljudi, back to the roots ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto srp 01, 2008 1:15 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 850
Citat:
Citat:

e baš tako
Slažem se.
Moj stari laptop s Celeronom i sramotno malom memorijom radi bez greške već godinama - ima samo Win XP, MS Office, NOD, Adaware, Spybot, Crap Cleaner, nešto sitno softwarea (npr. PC Doctor) koji je došao s laptopom i ništa više... 8)
Eh da, ima i Adobe Reader.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 34 posta ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: