Citat:
dragi kolega sa foruma,ja bi o tome mogao napisati knjige i biblije di bi sve policija trebala biti,mjeriti brzinu,trebala preventivno djelovati ne samo na vozače koji svojim načinom voznje i brzinom ugrozavaju ostale,a ne samo sebe da bi te glava poslje toga bolila
ja u konkretnom slučaju ne mogu pričat jer slabo poznajem taj kraj da bi sad rekao da znam problem za taj i taj dio
a hvala bogu radim na takvom mjestu da kad čitam pritužbe građana kao i riješenja suda u nekim predmetima da ja ne znam tko je tu lud
dosta ti je pogledat par foruma di se biseri smiju svemu i svačemu i smiju se kako su zeznuli murju
nemam niš protiv,sud je takj koji donosi zadnju riječ,al me divi taj balkanski mentalitet da šta se više hvališ lošim stvarima to te rulja više hvali,valjda su to pojedinci doma naučili
al činjenica je slijedeća,da svatko treba vodit računa i sudit najprije od samog sebe,pa tek onda uprjeti prst u drugog
ja nisam tu da branim kolega na poslu koji rade šta rade,za to postoji unutarnja kontrola i oni nek brinu o takvima
a ako imaš uređaj koji ometa na daleko lasersku zraku,pol službenik koji zna raditi sa uređajem i uređaj mu očita takvu grešku,hm probaj,vjerujem da ćeš kod većine proć,al do prvog puta

Istina je da nemožeš ti osobno odgovarati za tuđi nerad. Istina je i da se greška kod mjerenja kod modernijih uređaja javlja prilično rijetko pa može izazvati sumnju kod savjesnijeg policajca pa da ti krene malo kopati po autu.
Istina je i ovo kaj veliš da su pojedinci doma naučili kulturu ponašanja i na cesti a i to da se hvale kak su zeznuli murju pa ispadaju heroji. Ali po mom osobnom iskustvu istina je i da prometna policija u prosjeku vrlo loše i uglavnom nesavjesno obavlja svoj posao. Opet velim, čast iznimkama, ali po mom iskustvu one su toliko rijetke da samo potvrđuju pravilo.
P.S. ajde mi reci kad si čuo da je netko u prometnoj policiji bio kažnjen radi nesavjesnog obavljanja posla? Pri tome ne mislim na primanje mita ili tak nekaj, nego na obični "šlamperaj", za koji bi te u bilo kojoj boljoj privatnoj (ne-državnoj) firmi kaznili prvo smanjenjem plaće a onda bi bome dobio i otkaz. To se u državnim službama naprosto ne dešava, to znamo jako dobro i ti i ja. Zato nam je kvaliteta rada u državnim službama, pa tako i u prometnoj policiji, i je takva kakva je (opet velim, čast iznimkama, ali one su toliko rijetke da samo potvrđuju pravilo).
P.P.S. nemam takav uređaj iako bih si ga bez problema mogao priuštiti. policija ima zakonsko pravo mjeriti brzinu dok ja nemam zakonsko pravu ometati ih. budući da vjerujem u poštivanje zakona (osim nenamjernih greški kao što su prekoračenje brzine kad se malo zaneseš

) takav uređaj neću niti nabavljati