Sada je: pon lip 23, 2025 5:24 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 83 posta ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri lip 11, 2008 2:09 am 
..
..

Vozi: V40 CrossCountry D4
Ma svaka cast slovencima...

Da se bar oni nasi sjete da naprave vinjete kod nas, manje bi placao autoputa nego sto sada placam, vise bi zaradili na turistima, i bile bi manje guzve na jadranskoj magistrali, i mogao bi se normalno vozit preko ljeta, bez kilometarskih guzvi na naplatnim kucicama.

slovenci thumbs up

valjda cemo i mi nesto naucit od vas, trebalo nam je 10 godina da uvedemo ozbiljne kazne, znaci za jedno 15 i mi cemo mozda imat vinjete

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lip 11, 2008 7:08 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Citat:
Ma svaka cast slovencima...

Da se bar oni nasi sjete da naprave vinjete kod nas, manje bi placao autoputa nego sto sada placam, vise bi zaradili na turistima, i bile bi manje guzve na jadranskoj magistrali, i mogao bi se normalno vozit preko ljeta, bez kilometarskih guzvi na naplatnim kucicama.

slovenci thumbs up

valjda cemo i mi nesto naucit od vas, trebalo nam je 10 godina da uvedemo ozbiljne kazne, znaci za jedno 15 i mi cemo mozda imat vinjete
ako uzmes u obzir da vecina nase populacije nema doma tri volva koji skupa vrijede bar 40000 eura I rade manje vise za 500-600 eura place, penzioneri dobijaju I duplo manje od toga onda dobijas spoznaju o tome kako su kazne I kod nas vrlo ozbiljne vec neko vrijeme, cak ozbiljnije nego sto su oni imali. I jos kad cujes da francuzi, talijani, spanjolci I portugisci nemaju vinjete nit ce ih uvoditi zapitas se jel su oni isto blesavi I sto to ne prepisu od slovenaca. Mi vinjete necemo nikad imati I to ti mora bit jasno, to nije hir nego stvar politike a kod nas je politika takva da se voli imat kes lova na rukama. Uostalom austrijanci imaju naplate pred svakim vecim tunelom, pa ako I uvedemo vinjete docaraj si guzve na naplatama pred kapelom I velebitom u sezoni ili negdje oko delnica. guzve su kod nas neizbjezne I mora ih biti jer je u datim momentima priljev automobila prevelik, a I po tome ne prednjacimo, zaputi se radnim danom u frankfurt pa nam reci kak je bilo, a naplata nema. Mozes I u veneciju na kavu I kreni nazad oko 5.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lip 11, 2008 8:06 am 
Kao prvo koliko od vas putuje preko Slovenije i to često?
Ajde da vidim brojku?

I kad izračunaš koliko si puta platio tu cestarinu amo tamo
več nakon par puta se svakome isplati vignjeta , naravno
KO PUNO PUTUJE.

Bravo Rimtu dobro si prokužio vignjetu jer si sigurno malo
preračunao. Itekako se bolje isplati.

Kad napišem Danska, tunel ili trajekt, dao sam samo primjer
deranja za par km jer šta je to drugo nego deranje kao i vignjete a niko
nije ni spominjao vignjete u Danskoj. Hvala.

Ipak nakon svega je Švicarska. Godišnja vignjeta za 1 dan.
No comment.

Zadnja izmjena: Hong Kong, dana/u sri lip 11, 2008 8:35 am, ukupno mijenjano 1 put.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lip 11, 2008 8:32 am 
A nema samo Slovenija deranje ima i na moru ona predivna
kad nekoga provozaš na svojoj jahti i slične. Zato radje nebi o tome
svaka zemlja ima zakone koje prave pametni političari a ne mi
male ribice. Sretno svima na moru i na cesti sa vignjetom.
Da morska Hr. Vignjeta. A šta je to nego isti sistem deranja? 8)
Plati pa klati ona stara dobra poslovica.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lip 11, 2008 8:42 am 
Evo izračun sa ABC tablicom potrošnja mog auta za cestarinu ove godine.
I da ne brojim koliko puta nisam platio sa ABC tablicom jer sam imao ili
drugi auto ili sam platio cash.

V obdobju od 01.01.2008 do 31.01.2008 je bilo z elektronsko tablico sistema ABC (ID 4632xxx) porabljeno 10,80.
V obdobju od 01.02.2008 do 29.02.2008 je bilo z elektronsko tablico sistema ABC (ID 4632xxx) porabljeno 26,10.
V obdobju od 01.03.2008 do 31.03.2008 je bilo z elektronsko tablico sistema ABC (ID 4632xxx) porabljeno 6,50.
V obdobju od 01.04.2008 do 30.04.2008 je bilo z elektronsko tablico sistema ABC (ID 4632xxx) porabljeno 5,40.
V obdobju od 01.05.2008 do 31.05.2008 je bilo z elektronsko tablico sistema ABC (ID 4632xxx) porabljeno 38,95.
V obdobju od 01.06.2008 do 30.06.2008 je bilo z elektronsko tablico sistema ABC (ID 4632xxx) porabljeno 3,40.

Znači platio sam cca 89.15 Eura plus cca cash 30.00 Eura. To je za 5 mijeseci vožnje na autocestama 119.15 Eura

Ili sad da kupim polugodišnju vignjetu od 35 Eura je to za 84.15 Eura uštede. Ak kupim godišnju od 55 Eura još bolje.
Zato molim prvo skočite pa onda recite Hop. I isto je za bilo koga iz Hrvatske ko se puno vozi još više uštedi.
A onaj koji ide jednom na nekoliko mijeseci je isti kao i ja u Švicarsku jedan dan.

p.s. ovo je primjer autoceste Ljubljana-Maribor i nazad, Ljubljana-Kopar i nazad. (a druge autoceste i nema hahaaha) :shock: :lol: :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lip 11, 2008 9:05 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Ajde da vidim brojku?

I kad izračunaš koliko si puta platio tu cestarinu amo tamo
več nakon par puta se svakome isplati vignjeta , naravno
KO PUNO PUTUJE.

Bravo Rimtu dobro si prokužio vignjetu jer si sigurno malo
preračunao. Itekako se bolje isplati.

Kad napišem Danska, tunel ili trajekt, dao sam samo primjer
deranja za par km jer šta je to drugo nego deranje kao i vignjete a niko
nije ni spominjao vignjete u Danskoj. Hvala.

Ipak nakon svega je Švicarska. Godišnja vignjeta za 1 dan.
No comment.
ja putujem jednom do dva puta mjesečno preko slovenije, češće prema austriji, smjer beč, rjeđe prema italiji. 0.75 centi košta autocesta od maribora do šentilja. znači, prosjek 2x0.75=1,5 euro mjesečno. 1.5*12=18 eura godišnje. za sve puteve i prema njemačkama, nizosemskama i slično bolja i brža varijanta mi je preko maribora zbog autoputa koji je prije par godina konačno otvoen između graca i wellsa. Dakle, uopće me ne zanima ljubljana nit mi treba ikad ići u tom smjeru.
Za italiju je najbolja varijanta na pasjak i onda ima cca 20 kilometara kaldrme i izađe se pred trst. Ljubljana opet otpada, sporije i mrvicu duži put je preko ljubljane.
Znači, mene cestnine godišnje kroz sloveniju izađu oko 20-25 aura maksimalno.
U mom slučaju vinjete su čista pljačka. Točka.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lip 11, 2008 11:02 am 
..
..

Ja smatram da Hr treba za slovence uvesti sistem naplate kao u srbiji: domaći imaju jednu tarifu a stranci 5 puta skuplju cestarinu na istom komadu autoputa.... :twisted:

Pa po onoj staroj: ruka ruku mije... (čitaj: kak oni nama, tak mi njima)...

NHF ruka ali kaj ti ja morem kad imaš taki nick... :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lip 11, 2008 11:03 am 

jasno mi je da su vama vinjete totalno u kurzzu ali meni če biti to največji štednjak u povijesti od kad vozim auto, jer na godinu potrošim oko 600 eur

evo još malo humora našeg Plemenitog :oops:
http://www.youtube.com/watch?v=pe2WUp7ZJdA

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lip 11, 2008 11:07 am 
Veteran
Veteran

Citat:
jasno mi je da su vama vinjete totalno u kurzzu ali meni če biti to največji štednjak u povijesti od kad vozim auto, jer na godinu potrošim oko 600 eur
ma sve 5 MiRo, jedini je problem što ih nema za 5,7,10 dana. da tog ima ne bi bilo nikakve hajke, ovako je to zbilja pljačka tranzitne populacije.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lip 11, 2008 11:34 am 

Citat:
Citat:
jasno mi je da su vama vinjete totalno u kurzzu ali meni èe biti to najveèji štednjak u povijesti od kad vozim auto, jer na godinu potrošim oko 600 eur
ma sve 5 MiRo, jedini je problem ¹to ih nema za 5,7,10 dana. da tog ima ne bi bilo nikakve hajke, ovako je to zbilja pljaèka tranzitne populacije.
meni je to jasno, da je za strance totalna pljačpka, pa vama zato vam i kažem, da vas potpuno razumijem :wink: ali digod se okrenem, trebam, da gledam na situaciju s naše strane 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lip 11, 2008 11:44 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Nemožeš ti snalažljivim Hrvatima sam tak ojere iz žepa spuknuti http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page ... 32006.html :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lip 11, 2008 3:15 pm 
Onome koji se malo vozi iovako je sve preskupo od registracije,
kaska, servisa i autoputeva.
Svakako treba razumijeti ekonomsku situaciju pojedinca
sa manjim platama itd...ali onda auto prelazi u luksuz
kad nemožeš sa svojom platom i budgetom mijesečnim,
da uskladiš sve familijske potrebe... :? znam teško je onda
odvojiti 35 Eura za vignjetu.

Pretjerali su u Sloveniji za te koji se malo voze i u Slo. a ne
ostale strance. To je i zaključak ove teme.
Hočemo 7 dnevne vignjete za 12 Eura.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lip 11, 2008 3:37 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Citat:
Ajde da vidim brojku?
Brojka je 10-12 puta godisnje Trst, plus jos dva do tri puta kamionom (Graz). Zadnji put sam bio jučer. Ako zbrojim jedan smjer (osobni auto) platio sam 1,80 (Drnovo)+ 1.70 (Dob)+3,70 (Dane-Log), ukupno tamo i nazad 14,40 eura. Da kupim polugodišnju vinjetu i odem samo tri puta (a sigurno ću otići) jeftinije mi je nego sad. Problem je jedino šta nekad idem kamionom a nekad autom, u najpovoljnijoj varijanti moram kupiti dvije godišnje vinjete (110 eura). Ovu u autu ću isplatiti ekspresno (4 puta, sve dalje je besplatno), onu u kamionu malo teže, jer za njega autoput od Pesnice do Šentilja košta 2,20 eura (čini mi se), odnosno moram ići 25 puta da bi došao na nulu. A to baš i neću moći. ;) Ali u prosjeku sad me tih 10 tura u Trst košta 144 eura, više nego dvije godišnje vinjete.
U svakom slučaju, meni osobno će vinjeta biti jeftinije rješenje. Problem su turisti, za njih bi bila idealna jednomjesečna vinjeta za 15 ili 20 eura, stignu doći, okupati se u HR moru i vratiti se, a opet Janezima ostaviti tristo kosmatih više nego bi na sadašnji način. :lol:

Kaj uopće ima još koji tunel u Sloveniji (osim Karavanki, koji je ionak pola pod Austrijom 8) ) koji je pod naplatom?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lip 11, 2008 3:44 pm 
TOOOOOOOOOO Branimir fino je vidjeti kad preračunaš
a ne da lupaš bez veze. Zaključak je, da ko se vozi plati manje. :wink:
Tunela osim karavanke nema a biče jedan pod Slovenijom
što ga rade Hrvatske autoceste hahahaha :D :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lip 11, 2008 5:54 pm 
..
..

Vozi: V40 CrossCountry D4
@ruka: ja nisam rekao da se meni isplati slovenska vinjeta, kako stvari stoje, ja cu po sporednim cestama, mom starom se 5erostruko isplati. Ja sam htio reci da bi se meni u HRV vise isplatila vinjeta od 100 eura, nego ovo dranje sto imamo sada.

A ovo za guzve se odnoslio na to da i dalje većina ljudi ide za dalmaciju po magistrali da bi uštedili parsto kuna, ako svi imaju vinjete, svi će iči autoputom, dakle u Rijeci i okolici če biti manjih gužvi...

Ja sam ove zime pred Venecijom stajao zbog naplatnih kućica, čim sam ih prošao, sve 5...

Sigurno bi nama svima bilo bolje da uvedu dvo-tjedne vinjete, ali jbga...

@Branimir: koliko ja znam kamioni i dalje koriste naplatne kućice, dakle ti si još najbolje prošao...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 83 posta ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: