Sada je: uto lip 24, 2025 11:35 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 50 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon kol 11, 2008 12:04 am 
Veteran
Veteran

Evo ja javljam da su moji OK. Mi smo daleko od Zg.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon kol 11, 2008 12:12 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Citat:
Bilo je, definitivno, ali ne svaka dva dana :(.
Bilo je pet ledenih doba koja su trajala po 10-15 tisuća godina, a bilo je i perioda od par 100 milijuna godina kad je prosječna temperatura sveukupne morske mase bila 13-14 celzijusa. Danas je oko 2-3 stupnja, Bilo je događaja koji su uzrokovali izumiranja čitavih vrsta životinja kao što su dinosaurusi (poznata iridijska anomalija uzrokovana meteorom) a sad zvekne jedna tuča i odmah je vrijeme podivljalo. Moš mislit. Čekaj dok ponovno dođe ledeno doba pa da vidiš kaj znači kad vrijeme podivlja :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon kol 11, 2008 12:24 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Ne bih znao, ne sjećam se toga, to je jako davno bilo :). A i te priče sa meteorima su samo nagađanja. Postoje i mnoge druge teorije.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon kol 11, 2008 12:25 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Citat:
Zato mi je najebo berlingo, krov zlupan I dva udubljenja na haubi...
auti iz PSA grupe imaju najtanji lim... ja samo pokucam po haubi od svojih volva i peugeota... pa se cuje... volvo je ko zid, a pug ko crkveno zvono... tak da... nije to nis... na peugeot forumu je decko pokazal slike od p306 ... mogu samo reći, auto je za pod prešu staviti... sve je izlupano... cak i bocna vrata...
Na žalost, 40-ke se nisu baš iskazale na tuči. Zlajin je još i super prošao naspram 40-ke njegovog šogora. Užas jedan, auto je doslovno izubijan.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon kol 11, 2008 12:39 am 
..
..

Vozi: S40 2.0T LSE
Citat:
Citat:
Bilo je pet ledenih doba koja su trajala po 10-15 tisuća godina, a bilo je i perioda od par 100 milijuna godina kad je prosječna temperatura sveukupne morske mase bila 13-14 celzijusa. Danas je oko 2-3 stupnja, Bilo je događaja koji su uzrokovali izumiranja čitavih vrsta životinja kao što su dinosaurusi (poznata iridijska anomalija uzrokovana meteorom) a sad zvekne jedna tuča i odmah je vrijeme podivljalo. Moš mislit. Čekaj dok ponovno dođe ledeno doba pa da vidiš kaj znači kad vrijeme podivlja :wink:
čak sam negdje čuo na TVu da zagađenje i efekt staklenika ni ne utječu tolko jako na povečanje temperature, kolko i samo širenje sunca.

malo sam off topic, ekskjuz mi ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon kol 11, 2008 12:51 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Citat:
ajdmo u duboki offtopic... ak se ne varam po izracnima ledeno doba dolazi sredinom 10mj, 2012.. :D tak da... a onda obavezno kasko ili tak nekaj i webasco... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pitanja u vezi arhitektonskog projektiranja, legalizacija i sl...
http://gradecki-projekt.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon kol 11, 2008 9:01 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
kaj se uzbudjujete bezveze, pa nije tuce bilo dugo u zagrebu, red je da malo I tu padne. Meni se cini da je ovo sasvim normalna, prosjecna godina, kakva promjena klime, kakvi bakraci. I dalje je sve u granicama normale, ozonske rupe se smanjuju, sve je ok, nema panike, rupice od tuce se daju izvuc s dana njim alatima, glavno da sajbe nisu popucale. Bolje da tuca padne po autu nego npr. drvo ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon kol 11, 2008 9:50 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 1.9 DI
Citat:
Bolje da tuca padne po autu nego npr. drvo ;)
Ovisi :lol: :lol: .Ja nemam niti jednu tockicu,na autu :lol: :lol: :lol: Bio sam u Varazdinu pa me zaobislo :lol: :lol: :lol: :lol:

A i vidis,da kad padne drvo i nije tolika steta,a tuca moze napravit jako veliko sranje :wink: :wink: :wink:

Iznajmljujem razglas,rasvijetu,pozornicu,krov i ostalu prateću opremu za razne evente
http://www.alibi-sound.com

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon kol 11, 2008 10:06 am 
Veteran
Veteran

Ma meni se ne sviđa samo taj agamemnonsko-senzacionalistički pristup. Istina je da čovjek svojim djelovanjem (staklenički plinovi, zagađivanje zraka, vode, derforestacija i još puno toga) utječe na klimu i istina je da bi mogao crpiti energiju i iz drugih obnovljivih izvora energije i time smanjiti utjecaj na okoliš i klimu. I da bi bilo jako pametno kad bi to ljudski rod čim prije i napravio. Ali zemlju su u njezinoj geološkoj povjesti pogađale daleko veće nepogode i promjene. Istina onda nije bilo čovjeka da im svedoči ali onaj tko je geološki pismen može te promjene teže ili lakše iščitati iz slojeva zemlje. I onda u svijetlu tog i takvog agamemnonsko-senzacionalističkog pristup je bez veze i napuhano da se svaka tuća i malo jača kiša ili nevera na moru pripisuje globalnom zatopljenju, :twisted: :twisted: :twisted: Istina je sljedeća, u zadnjih 1300 g. je globalna prosječna temperatura porasla od 0,6 do 0,9 stpnjeva Celzijusa a u zadnjih 50 g. za još jedan stupanj. Sveukupno je prosječna temperatura porasla za 2 stupnja.
Glavni prirodni uzroci zatopljenju ili hlađenju drage nam zemljice su vjerovali ili ne raspored mora i kopna te dubina mora a potom slijedi albedo efekt (udio sunčevih zraka koje se reflektiraju/apsorbiraju od zemlje) koji direktno ovisi o razini mora tj. tome dali je dio kontinenta zvan šelf potopljen ili ne. U mezozoiku (doba vladavine dinosaurusa) prosječna temperatura morske mase je bila oko 14 stupnjeva celzijusa. Danas je oko 2 stupnja. A tada sigurno nije bilo automobila, tvornica....Tome je bilo tako jer je raspored kopna i mora bio takav da je bilo puno plitkih mora s svjedok tome su i velike količine vapnenca porjeklom iz mezozoika (kredne starosti, zadnji kat u mezozojiku) od kojih su izgrađeni neki od navječih planinskih lanaca (npr. Alpe) koji nastaju upravo u takvim morima.
Ono što nas geološka povjest uči je da porast prosječne temperature je krivulja koja izgleda kao zubi na pili ali s jasnom tendencijom porasta. Dake jedna godina toplija druga hladnija, pa dvije toplije jedna hladnija.... dočim su oledbe bile daleko brže i naglije. I što je najzanimljivije znanost još nije uspjela dokučiti što je bio "okidač" za izmjenu ledenih doba. Sumnja se na Milankovičevu precesiju, barem što se zadnjih pet oldaba tiće, ali mehanizam i njegov uzrok nije do kraja shvačen i objašnjen.
Bilo bi dobro gledatina zemlju kao na planet koji se stalno mijenja, pa tako i sama klima postaje ili toplija ili hladnija. Istina ovo stalno shvatite u geološkim skalama koje se mjere često milijunima godina. Ono što želim reći da bi se klima kao takva i sama mijenjala, vjerovatno puno sporije bez utjecaja čovjeka i u nekom drugom pravcu. A čini mi se da upravo to najviše pogađa ljude koji su postali užasni konformisti i koji bi da je stalno svuda lijepo vrijeme i da sije sunce i da imaju puno love i da ih ne ulovi nikada nikakva bolest. Ma da moš misliti. Ppreviše smo se uljuljali u blagodati materijalističkog društva i zaboravili da smo jaaako ranjivi bez svih điđa-baja koje smo konstrirali i da bi se bez njih sakrivali po drveću od vukova tigrova ko onomad naši davni predci u savanama Afrike. :twisted:
Oprostite na ispadu, nebu se ponovilo :!:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon kol 11, 2008 4:33 pm 
..
..

Vozi: S40 2.0T LSE
"...a tad su s neba opet počela padat JAAAJAAAA!!!!!"

;)

indeed, true, pravo napisah.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon kol 11, 2008 5:59 pm 
Veteran
Veteran

2dgovorcin... i onda je svizac zamotao cokoladu!! :D :D :D :D

fakat te ulovila inspiracija... :D :D

pitanja u vezi arhitektonskog projektiranja, legalizacija i sl...
http://gradecki-projekt.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon kol 11, 2008 8:35 pm 
Veteran
Veteran

Mene ne brinu te relacije kaj je bilo prije dva ili pola milje godina. Ono što me brine je da je prije 15-20 god tuča padala toliko rijetko da smo se pomalo veselili vidjeti taj fenomen, a sada ne prođe tjedan dana da negdje ne uzme danak. Bilo kako bilo, vremena se mijenjaju i treba se prilagođavati.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto kol 12, 2008 10:34 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Mene ne brinu te relacije kaj je bilo prije dva ili pola milje godina. Ono što me brine je da je prije 15-20 god tuča padala toliko rijetko da smo se pomalo veselili vidjeti taj fenomen, a sada ne prođe tjedan dana da negdje ne uzme danak. Bilo kako bilo, vremena se mijenjaju i treba se prilagođavati.
Ne bi to baš tak bilo, statistika ti ne ide u prilog toj tezi, pogotovo ne za ovu godinu. Što se tiće korelacije tuće i globalnog zatopljenja, tuča ti je uvijek lokalnog karaktera i nije produkt pomicanja granica toplih/hladnih zračnih masa (pod tim ciljam na Artičke, polarne, tropske i ekvatorske zračne mase) prema dole ili gore. Kao što je to slučaj za tajfune, uragane i ine orkanske vjerove. Tajfuni najstaju na granici ekvatorijanog pojasa i pasatnih vjetrova. Naravno kao i za svaki vjetar mora postojati velika razlika u temperaturi zračni masa da se stvar metne u pogon. Zakaj drvim o tome kad smo pun K daleko od tog pojasa :?: Zato jer je upravo te granice dižu ili spuštaju ovisno o izmjenama glacijanog i interglacijanog doba, kao produkta globalnog zagrijavanja ili hlađenja. Njihva češća pojava u područjima gdje ih do sada nije bilo označila bi pomicanje te granica što bi upučivalo na neke promjene u globalnoj klimi.
I kao što sam i prije napisao ne sviđa mi se taj agamenonski pristup. Uporište za takvo što imam upravo u geologiji i paleoklimatologiji i naravno meteorološkoj statistici. Može postojati kišnija ili sušnija godina, ili godina s više ili manje tuće, kao i manje ili više snježnija zima. Bitan je globalni trend i statistički porast koji kaže dal nešto ide na ovu ili onu stranu. Sjetite se usporedbe s zubima na pili. Istina je da to nije utjeha kad ti tuća stuće auto, ali meterologija nije tu da to sprijeći već da istraži i objasni zašto se nešto i kako događa.
Vrijeme se uvijek lagano mijenja ali ne onako kako to senzacionalistički prikazuje Hollywood i popularna kvaziznanost, a mase gladne senzacionalizma gutaju. To je ipak malo polakši proces.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri kol 13, 2008 10:57 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Citat:
Ne bi to baš tak bilo, statistika ti ne ide u prilog toj tezi, pogotovo ne za ovu godinu. Što se tiće korelacije tuće i globalnog zatopljenja, tuča ti je uvijek lokalnog karaktera i nije produkt pomicanja granica toplih/hladnih zračnih masa (pod tim ciljam na Artičke, polarne, tropske i ekvatorske zračne mase) prema dole ili gore. Kao što je to slučaj za tajfune, uragane i ine orkanske vjerove. Tajfuni najstaju na granici ekvatorijanog pojasa i pasatnih vjetrova. Naravno kao i za svaki vjetar mora postojati velika razlika u temperaturi zračni masa da se stvar metne u pogon. Zakaj drvim o tome kad smo pun K daleko od tog pojasa :?: Zato jer je upravo te granice dižu ili spuštaju ovisno o izmjenama glacijanog i interglacijanog doba, kao produkta globalnog zagrijavanja ili hlađenja. Njihva češća pojava u područjima gdje ih do sada nije bilo označila bi pomicanje te granica što bi upučivalo na neke promjene u globalnoj klimi.
I kao što sam i prije napisao ne sviđa mi se taj agamenonski pristup. Uporište za takvo što imam upravo u geologiji i paleoklimatologiji i naravno meteorološkoj statistici. Može postojati kišnija ili sušnija godina, ili godina s više ili manje tuće, kao i manje ili više snježnija zima. Bitan je globalni trend i statistički porast koji kaže dal nešto ide na ovu ili onu stranu. Sjetite se usporedbe s zubima na pili. Istina je da to nije utjeha kad ti tuća stuće auto, ali meterologija nije tu da to sprijeći već da istraži i objasni zašto se nešto i kako događa.
Vrijeme se uvijek lagano mijenja ali ne onako kako to senzacionalistički prikazuje Hollywood i popularna kvaziznanost, a mase gladne senzacionalizma gutaju. To je ipak malo polakši proces.
Hehe, tak se i moj deda sjećal svega u detalje kad je bil mali i kaj je učil u školi, al nije se mogel sjetit kaj se dešavalo prošli tjedan ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri kol 13, 2008 11:15 am 
Veteran
Veteran

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL :lol:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 50 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: