Citat:
A jeste ga zabrijali, Svi noviji Volvo automobili se izrađuju iz nekoliko vrsta metala i ti metali rade svoje prilikom sudara tako da mekani metali ublažavaju udarac i preuzimaju na sebe dio sile a nakon toga dolazi do izražaja najtvrđi metal koji ne dozvoljava proboj u putnički prostor.
Elektronika čini svoje prilikom sprečavanja sudara a ujedno i brine za otvaranje zračnih jastuka.
I dalje stojim kod toga da je XC60 najsigurniji Volvo............
V40+kamion

pa takav sudar kakav si ti opisal može jedino preživjeti oklopno vozilo

Kiki, na taj način s kombinacijom slabijeg i jačeg metala rade se volvači već 40 godina otprilike, ali iz godine u godinu metal je sve tanji a kompenzira se divljim izvedbama kutijastih nosača. Konstrukcija, općenito, ne samo u auto industriji, nije doživjela nikakve revolucionarne promjene unazad par desetljeća. Tek s primjenom kevlara i magnezija je nešto pomaknuto ali to se ne primjenjuje u serijskoj proizvodnji.
1994 godine ja sam imao sudar u svojoj 245-tici sa kamionom, onim kaj vozi šoder ili asfalt, taj je gabarit. Puknul me je sa cca 60-70kmh u moj štok, bočno, ne pod pravim kutem, onak, pod cca 50-60 stupnjeva. Ja sam stajal na mjestu. Otpeljal sam se dalje s autom, popravil sam ga kasnije, može ga se vidjeti i danas, doduše više ne vozi,stoji kao spomenik. Meni i suputniku nije bilo skoro ništa, njemu baš ništa, mene je malo rame bolilo koji dan.