Citat:
znam kaj sam napisal, i tocno sam napisal

ko da sam slasticar pa neznam nis o ovome.
klasicna kuca, obicna blok opeka, termo fasada(samoborka termo + sep), pokrov neventiliran, vjerojatno šindra ili lim.. nutra obicna zbuka, podovi od laminata, obicne uticnice, a ne one kaj jedna kosta 100kn... itd... sa zemljistem, sa svim dozvolama, sa građevinskom, sa prikljucima i arhitektom.. nemre proci 700 eura po kvadratu nikak.
svaki euro gore drasticno raste za kvalitetnije prozore, bolju fasadu, bolji parket, drugaciju zbuku... itd..
al moje osobno misljenje, koje uvijek velim svakoj stranci koja mi dode, da bi ja za OBITELJ uvijek rade kuću nego stan. dolaze vremena kad bude ljudima 20 kvadrata vrta di posade svoj paradajz i papriku pola rucka
Nisam rekel da ne znaš niš o tome, vrlo vjerojatno znaš više neg ja kad se time baviš, ja govorim iz osobnog iskustva gdje smo unatrag 5 god gradili 3 građevine (2 posl. i 1 stambena) i znam koliko nas kaj koštalo a to nije bilo 700 eur po kvadratu pogotovo ne za stambeni objektm slažem se da po nekoj šabloni je valjda ta cifra, ali ono su samo detalj sitnice koje drastično mijenjaju cijenu ... crijep, parket, drvena stolarija/3-komorni alu, stopsol stakla vanjska, termo žbuka/fasada/silikat, ventilacija/klimatizacija, grijanje itd itd, nadam se da me razmeš.
Slažem se da kuća je kuća, stan je stan, no teško je nekome ko je stalno u kući ić u stan i obranto (možda), netko ne želi vrt, netko želi cjelo dvorište izbetnorati ili asfaltirati, netko želi samo onaj šoder, neko travu, neko želi ogradu visko da ga se ne vidi, neko želi bez ograde da ga svi vide i tak ... ma ljudi su čudni ...