Sada je: sri lip 25, 2025 7:40 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 61 post ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: pet ruj 16, 2011 3:47 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Citat:
Ja sam stavio solarno napajanje na klijet i to me koštalo kao dragi kamen ali neka...vrijeme će pokazati da je odluka bila ispravna
A kaj če ti tam napajanje :?: Da oladiš gemišt :?: Mogel si bolje zdenac skopati :D

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: pet ruj 16, 2011 6:17 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 2.0T i V 70 D5
Ima i zdenac i duboki podrum samo mi je teško ukopčati telku u njih :snooty:

Vrh

PostPostano: pet ruj 16, 2011 8:46 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 850 T-5
Citat:
Da ja vama sad nekaj veli ;) Elektro automobilje još za sada jedna velika glupost.Zašto :?: Kaj vi mislite da kad ga navečer uštekate u utičnicu svoju doma da ta struja koju on vuče iz gradske mreže je ekološka :?: Ako prevladaju elektroautomobili da buju odmah elektrane prešle na ekoizvore :?: 40% el energije se u svijetu još uvijek dobiva iz fosilnih goriva :!: Nuklearne elektrane pokazalo se su veliko sranje.Hidrocentrale preskupe za izgradnju i uništavaju ekosustave.Vjetroelektrane još uvijek podosta skupe i imaju jednu veliku manu.Ne isporučuju jednaku količinu struje kroz cijeli dan tj kako vjetar puše jače ili slabije rade strujne udare na el mrežu.Solarni paneli slični problemi kao i vjetro elektrane.Ustvari oni su još gori jer kad bi vi svi htjeli puniti svoje aute po noći oni uopče ne šljakaju.
Po meni to če seosjetno više aktiirati kad se usavrše elektrokemijskebaterije tj kada če se kemijskim pute prizvoditi struja unutar baterije.
Boji se da su ovo sve za sada pokušaji entuzijasta da nešto promijene.No i oni su definitivno potrebni za buduče promjene
Dragi Nenade, nije to baš sve tak kak ti veliš. El. energija i to iz prihvatljivo čistih izvora je neminovna budućnost (ukoliko prije toga sve ne ode u krasan k) i za nju se treba pripremati. Dobar ti je primjer Afrika kad ju pogledaš noću, a neki dan je na HTV (JRT ;)) bio i odličan dokumentarac na tu temu. Afrika je jako, jako slabo osvijetljena za razliku od Europe, Amerike, a i većeg dijela svijeta. Kad bi još i Afrika prešla na el. energiju koja se dobiva na konvencionalan (za nerazumni puk: uobičajen ;)) način, onaj predviđeni prosječni porast temperature do +6C do kraja stoljeća bi se pretvorilo u veći predviđeni broj, a stvarnost više niti danas nije svijetla jer su na našem klimatskom području u posljednjih 16 godina uobičajene temperature ljeti od gotovo +40C što je možda normalno za sjevernu Afriku, ali nije za nas. Pogledaj na što liči Kina koja do prije 20 godina nije bila automobilizirana već samo biciklirana, a nekako baš u ta posljednja 2 desetljeća imamo klimaks klimatskih promjena. Prema tome budućnost el. energije je u "alternativnim" izvorima: vjetru, suncu, izmjenama plime i oseke, riječnim tokovima, hadronskom sudaraču, atomskoj fuziji...tko zna. A što se tiče elektroautomobila tu imamo uspješan primjer (iz USA) još krajem sedamdesetih / početkom osamdesetih godina. Ne mogu se sad sjetit točno naziva / modela / proizvođača, ali auto je bio u slobodnoj prodaji, a neki voze i danas - gledao dokumentarac. Taj projekt je naprasno prekinut na tajanstven način (teorije zavjera), a većina tih elektromobila kupljena da bi bili uništeni / isprešani / pretopljeni :?: :!: Ipak, na kraju se i sam slažeš da je sve to potrebno.

Vrh

PostPostano: pet ruj 16, 2011 9:25 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: V70
Citat:
Ima i zdenac i duboki podrum samo mi je teško ukopčati telku u njih :snooty:
Ma šta će ti telka u kleti
Vino društvo bela i netreba ti ništa više

V70 2.5T AWD 04'-2020-2024
740 2.0i 91'-2022-2024
740 2.3 turbo 90'-2022-...
XC90 4.4. V8 09'-2024-...

Vrh

PostPostano: pet ruj 16, 2011 10:39 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Olle o kojoj ti budučnosti pričaš :?: Tvoje i moje pradjece kad više nebu ni mojeg ni tvojeg groba nigdje.
I kaj sad tu spominješ Afriku :?: Afrika bi mogla jedino nekaj značiti ak tam pronađu naftu ;) A nafta i ekologija baš nejdu skup.
I moram se ispraviti izgleda da se trenutačno u svijetu el.energija dobiva preko 70% :o iz fosilnih goriva,tak da smatram da svoju prvu rečenicu nisam previše "karikirao"

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: sub ruj 17, 2011 6:50 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Olle o kojoj ti budučnosti pričaš :?: Tvoje i moje pradjece kad više nebu ni mojeg ni tvojeg groba nigdje.
I kaj sad tu spominješ Afriku :?: Afrika bi mogla jedino nekaj značiti ak tam pronađu naftu ;) A nafta i ekologija baš nejdu skup.
I moram se ispraviti izgleda da se trenutačno u svijetu el.energija dobiva preko 70% :o iz fosilnih goriva,tak da smatram da svoju prvu rečenicu nisam previše "karikirao"
O neizbježnoj skoroj budućnosti. Afriku spominjem jer je najveći kontinent s prilično velikom populacijom. Afrika naftu ima, ali srećom ju ne koristi nego ju prodaje - koristimo ju mi tj. zapadni svijet. Africi je el. energija itekako potrebna, ali nadajmo se da će ju dobivati mahom iz sunčevih elektrana - rade se pilot projekti, a ima i entuzijasta (za nerazumni puk: zanesenjaka ;) ) koji na tome već rade i humanitarnih udruga, donatora...etc. koji takve projekte već financiraju. To što je situacija s korištenjem fosilnih goriva trenutno takva kakvu spominješ je žalosna činjenica, ali ne znači da će tako biti i u budućnosti jer je u nedavnoj prošlosti situacija bila znatno gora nego je danas. Populacija će ovaj mjesec narasti na 7milijardi ;) , a "kapacitet" kuglice je (navodno) max 12 tako da ćemo svašta morati mijenjati ili će naši grobovi i grobovi naše djece biti potopljeni. 1900. godine, dakle prije samo 111 godina populacija je bila samo 1 milijardu. Ne znam koje godine se udvostručila, ali 1965. bilo nas je 3,5 milijarde. Pa ti sad računaj ;) No s alternativnog / električnog pogona prešli smo na globalan ekološki problem pa bi to možda bila i zasebna tema.

Vrh

PostPostano: sub ruj 17, 2011 11:34 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Citat:
Nije problem toliko brojka nego to što jedna manja ali bogatija skupina ljudi troši večinu resurse planeta u enormnim količinama i ne želi promijeniti svoje navike, a vreća s resursima ima dno. Istina i planeta Zemlja ima svoje limite, koje još nismo dostigli, ali se radi o tome da bi trebalo početi u tom smjeru planirati i poduzimati nešto a to se ne događa ili se događa presporo. Kad bi sad svatko od nas nakon ove rasprave odlučio postaviti na primjer solarne panele (ili jedan dan otići bicikom na posao) i uštedio 10% energije godišnje ne bi bilo puno. Ali da to naprave svi bar u zemljama razvijenog svijeta to bi nešto značilo u svjetskim razmejrima. Svijet neće spasiti neki revolucionarni izum ili izvor energije već način na koji razmišlja svaki pojedini stanovnik Zemlje.
Ganut sam.
Inače, ja živim u ovom duhu, idem pješke na posao itd.

Vrh

PostPostano: sub ruj 17, 2011 11:44 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Citat:
O neizbježnoj skoroj budućnosti. Afriku spominjem jer je najveći kontinent s prilično velikom populacijom. Afrika naftu ima, ali srećom ju ne koristi nego ju prodaje - koristimo ju mi tj. zapadni svijet. Africi je el. energija itekako potrebna, ali nadajmo se da će ju dobivati mahom iz sunčevih elektrana - rade se pilot projekti, a ima i entuzijasta (za nerazumni puk: zanesenjaka ;) ) koji na tome već rade i humanitarnih udruga, donatora...etc. koji takve projekte već financiraju. To što je situacija s korištenjem fosilnih goriva trenutno takva kakvu spominješ je žalosna činjenica, ali ne znači da će tako biti i u budućnosti jer je u nedavnoj prošlosti situacija bila znatno gora nego je danas. Populacija će ovaj mjesec narasti na 7milijardi ;) , a "kapacitet" kuglice je (navodno) max 12 tako da ćemo svašta morati mijenjati ili će naši grobovi i grobovi naše djece biti potopljeni. 1900. godine, dakle prije samo 111 godina populacija je bila samo 1 milijardu. Ne znam koje godine se udvostručila, ali 1965. bilo nas je 3,5 milijarde. Pa ti sad računaj ;) No s alternativnog / električnog pogona prešli smo na globalan ekološki problem pa bi to možda bila i zasebna tema.
Nije to baš tak al ajde. Postoji, i sve je više prihvaćena druga teorija oko tog zagrijavanja. A i o ovome o broju stanovnika bi se dalo pričati.

Vrh

PostPostano: sub ruj 17, 2011 11:51 am 
Veteran
Veteran

Teorija ima više. Ima veze i s oscilacijama u udaljenosti od Sunca odnosno približavanjem / udaljavanjem tj. odskakanjem od ustaljene putanje oko Sunca. Ali postoji i zdravorazumsko razmišljanje pojedinca na temelju saznanja, iskustva, pročitanog, viđenog..., a promjene su prebrze u prekratkom vremenskom rasponu. Zbroj svega su promjene koje si tijekom svog života do sada sigurno primjetio i sam. Ovo o kapacitetu Zemlje se kreće oko 12 mlrd pa neki kažu čak i do 20. Ali limit kapaciteta sigurno postoji. Ne može biti neograničen.

Vrh

PostPostano: sub ruj 17, 2011 1:42 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Teorija ima više. Ima veze i s oscilacijama u udaljenosti od Sunca odnosno približavanjem / udaljavanjem tj. odskakanjem od ustaljene putanje oko Sunca. Ali postoji i zdravorazumsko razmišljanje pojedinca na temelju saznanja, iskustva, pročitanog, viđenog..., a promjene su prebrze u prekratkom vremenskom rasponu. Zbroj svega su promjene koje si tijekom svog života do sada sigurno primjetio i sam. Ovo o kapacitetu Zemlje se kreće oko 12 mlrd pa neki kažu čak i do 20. Ali limit kapaciteta sigurno postoji. Ne može biti neograničen.
Prebrze su promjene u odnosu na vrijeme u kojem se prate? Zadnjih 100-150godina. Bilo je u povijesti hladno-toplih perioda ohoho. Mislim da je dokazano da "staklenički" plinovi nemaju veze sa globalnim zagrijavanjem tak da se nemoraš bojati. Ozonski omotač se obnavlja neovisno o količini co2. I nemaš straha za afriku, njih nema jako puno zato je mračna. Na toliki kontinent ima milijarda ljudi, osvjetljena je kolko treba biti i troši koliko treba.
Kolko sam upućen, kina je imala zadnjih 20 godina zakon o natalitetu aktivan i nisu imali značajan porast populacije, indija je narasla za par sto miliona ljudi. Ako uzmeš u obzir da je natalitet negativan i u americi i u evropi nisam siguran da je brojka od +2 milijarde u zadnjih dvadeset godina baš realna. Južna amerika ima malo ljudi, niti pola milijarde. Australija je zanemariva. Gdje je toliki natalitet? Na bliskom istoku koji ratuje cijelo vrijeme? U rusiji? Gdje?
U konačnici, ak se zemlji tak potrefi strest će nas sa sebe ko pes buhe i dalje će se vrtiti ;)

Nego, Rimac automobili. I zbilja nitko nema problem sa familijom tog dečka i porijeklom novca? Fantastično, živio hdz. Ja glasam za njih.

Vrh

PostPostano: sub ruj 17, 2011 2:03 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Citat:
Nego, Rimac automobili. I zbilja nitko nema problem sa familijom tog dečka i porijeklom novca? Fantastično, živio hdz. Ja glasam za njih.
Iluminiraj nas :icon-idea:

Vrh

PostPostano: sub ruj 17, 2011 2:39 pm 
Veteran
Veteran

http://www.vecernji.hr/vijesti/ivan-rim ... nak-318377" onclick="window.open(this.href);return false;"

Za početak. Ako okrene posao s tim autima čini mi se da ima više onih koji mogu bez grižnje savjesti zatražiti udio u zaradi jer su bili investitori a da ih nitko nije pitao. Inače, čovjek u linku je tata od izumitelja. Isti onaj koje je prtljao s Kruljcem i co oko zemljišta blizu Sl. Broda.
Naravno, prve pare zaradio u njemačkama, igrom slučaja kreće sa velikom zaradom početkom devedesetih.
Ne obraćajte pažnju na mene, to hrvatski jal progovara ;)

Vrh

PostPostano: sub ruj 17, 2011 5:13 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 2020 Volvo V60 R Design
Na večinu komentara mogu samo napisati ako ste se ikad vozili cestom od Galgova prema Samoboru, najveća kuća na padini s lijeve strane s ogradaom od 5 metara i nevjerovatnim điđama mižama to je carstvo Rimaca, u toj kući svaki pojedinac ima barem po nekoliko kvadrata obzirom da je to kupljeno Hrvatskim poreznim novcem.

Vrh

PostPostano: sub ruj 17, 2011 5:15 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Citat:
Prebrze su promjene u odnosu na vrijeme u kojem se prate? Zadnjih 100-150godina. Bilo je u povijesti hladno-toplih perioda ohoho. Mislim da je dokazano da "staklenički" plinovi nemaju veze sa globalnim zagrijavanjem tak da se nemoraš bojati. Ozonski omotač se obnavlja neovisno o količini co2. I nemaš straha za afriku, njih nema jako puno zato je mračna. Na toliki kontinent ima milijarda ljudi, osvjetljena je kolko treba biti i troši koliko treba.
Kolko sam upućen, kina je imala zadnjih 20 godina zakon o natalitetu aktivan i nisu imali značajan porast populacije, indija je narasla za par sto miliona ljudi. Ako uzmeš u obzir da je natalitet negativan i u americi i u evropi nisam siguran da je brojka od +2 milijarde u zadnjih dvadeset godina baš realna. Južna amerika ima malo ljudi, niti pola milijarde. Australija je zanemariva. Gdje je toliki natalitet? Na bliskom istoku koji ratuje cijelo vrijeme? U rusiji? Gdje?
U konačnici, ak se zemlji tak potrefi strest će nas sa sebe ko pes buhe i dalje će se vrtiti ;)

Da, hladnih i toplih perioda u povijesti je bilo, ali u kojem vremenskom rasponu? Ovo sa stakleničkim plinovima, bojim se da ništa nije dokazano osim što razni ljudi zastupaju različite stavove. Ipak, većina se slaže da dobar dio udjela u tome ima djelovanje čovjeka. Ja sam jedan od onih koji vjeruju da staklenički plinovi imaju itekakav utjecaj na globalno zatopljenje koje je uostalom činjenica zastupao ja svoje ili ti svoje stavove. Nigdje nisam spomenuo da se ozonski omotač ne obnavlja, a nisam ga niti doveo u vezu s CO2 niti je uostalom ozonski omotač jedini problem. Što se tiče rasta populacije ja prije svega nisam mislio samo i isključivo na povećanje populacije nego na sve ono što to sa sobom nosi, dakle raste potrošačko društvo, raste broj automobila prije svega, potrošnja energije generalno, u Indiji kao i Kini koja se prije 20 godina vozila na biciklu. A zatim i sam broj ljudi. Kažeš nema nataliteta. Pa kako je onda broj porastao na 7 mlrd :?: , a od 1965. godine se udvostručio. Pitaš gdje? Pođi od USA pa pogledaj broj stanovnika prije 20 godina i danas. Spominješ Rusiju? Isto usporedi brojeve u zadnjih 20 godina. Pa Kina je narasla na 1,3 mlrd, a Indija ju već stigla. Kako onda nema nataliteta :?:

A ovo za Rimac auto... :lol: :clap:

Vrh

PostPostano: sub ruj 17, 2011 6:04 pm 
Veteran
Veteran

Citat:

Da, hladnih i toplih perioda u povijesti je bilo, ali u kojem vremenskom rasponu? Ovo sa stakleničkim plinovima, bojim se da ništa nije dokazano osim što razni ljudi zastupaju različite stavove. Ipak, većina se slaže da dobar dio udjela u tome ima djelovanje čovjeka. Ja sam jedan od onih koji vjeruju da staklenički plinovi imaju itekakav utjecaj na globalno zatopljenje koje je uostalom činjenica zastupao ja svoje ili ti svoje stavove. Nigdje nisam spomenuo da se ozonski omotač ne obnavlja, a nisam ga niti doveo u vezu s CO2 niti je uostalom ozonski omotač jedini problem. Što se tiče rasta populacije ja prije svega nisam mislio samo i isključivo na povećanje populacije nego na sve ono što to sa sobom nosi, dakle raste potrošačko društvo, raste broj automobila prije svega, potrošnja energije generalno, u Indiji kao i Kini koja se prije 20 godina vozila na biciklu. A zatim i sam broj ljudi. Kažeš nema nataliteta. Pa kako je onda broj porastao na 7 mlrd :?: , a od 1965. godine se udvostručio. Pitaš gdje? Pođi od USA pa pogledaj broj stanovnika prije 20 godina i danas. Spominješ Rusiju? Isto usporedi brojeve u zadnjih 20 godina. Pa Kina je narasla na 1,3 mlrd, a Indija ju već stigla. Kako onda nema nataliteta :?:

A ovo za Rimac auto... :lol: :clap:
Mini ledeno doba je bilo nedavno. Ništa neobično se ne dešava osim al gora koji leta okolo i mlati pare na globalnom zatopljenju koje je sad već deplasirano.
Nego, ja tebe pitam gdje je tih 7 milijardi. Redom, Kina je na istom kao i prije 20 godina, USA kao treća je narasla za nekih 60 miliona, od čega je migracija dobar dio. Rusija je s manje ljudi nego prije 20 godina, komplet europa isto. Indija jedina ima veliki prirast i to je nekih 300 miliona. Cijela južna amerika ima ljudi kao SAD, dakle zanemarivo, afrika je oko 1 milijarde navodno, cijeli kontinent se namnožio u zadnjih 20 godina za 400 miliona. Ako uzmeš u obzir da je 5-milijarditi stanovnik bio naš dečko koji se rodio za univerzijade kolko se sjećam, gdje je tih + 2 milijarde u tih dvadesetak godina? Pumpaju brojke di im paše. Prije su mogli raditi divlje procjene i jebavat kinu koja se nije bila u stanju popisati kak treba kao indija sad. Sad su se popisali i dečki su na istom. Čini mi se da se neko malo istrčal s tom brojkom. Ili su se palestinci, arapi, mongoli i ostali namnožili za još jednu milijardu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 61 post ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: