Sada je: sub lip 21, 2025 9:44 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 66 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto lip 24, 2008 10:54 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
malo je to još, treba punit proračun, bar na 15 kuna litru, da gospoda iz vlasti imaju kapitala za manipulaciju i svježe projekte.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lip 24, 2008 12:09 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Ne bih se bunio da dizanje cijena barelu nafte nije uzrokovano isključivo mešetarenjem na burzi. Da presušuju naftne bušotine jedna po jedna čovjek bi rekao nema više, ove zadnje kapi su skupe zato jer su zadnje i to je to. Čak ni zadnji sastanak u Deđi članica OPEC-a na kojem je odlučeno da se maximalno poveća proizvodnja nafte nebili se cjene primirile nije dao rezultate. I pazi sad zašto, zbog napetosti između Irana i Izraela koja bi mogla dovesti do zatvaranja Hormuškog tjesnaca kroz koji se odvija oko 40% izvoza svjetske nafte. Kao drugi razlog je navedena zabrinutost ulagaća oko opskrbe iz Nigerije zbog napada terorista (oni kaj su oteli par njih i žive i zdrave ih vratili za par stotina tisuća dolara) unatoć tome što su terorsti (Pokret za oslobođenje delte) najavio dugotrajno primirje. Ništa konkretno se nije desilo. Moramo paziti kak pričamo sa susjedima da netko ne proglasi zato neku potencionalnu opasnost za naftu i digne cijene. Bolje bi bilo da su napisali da dižu cjenu nafte jer se a) njima dignuo b) zato jer su u prilici da mogu dizati kad i koliko žele.
a i naši zvekani u vladi, bolje da ihne spominjem a i već sam napisao što ulazi u cjenu naftnih derivata. Kupujmo bicikle dok su još jeftini.

P.S. dok sam studirao geologiju porjeklo nafte se pripisivalo biogeon raspadanju u moroj sredini bez prisutstva kisika. No postoji i jedna ruska teorija po kojoj nafta uopće nije biogenog porjekla već se po njima diferencira iz magme ili tako nešto. U svakom slučaju je po njima abiogenog porjekla, ima je puno više nego se misli. A ruske metode istraživanja ležišta nafte i pronalaženje istih bazirane na njenom abiogenom poreklu su jedne od najuspješnijih. I sad ko tu koga :?:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lip 24, 2008 12:14 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Citat:
I sad ko tu koga :?:
vlast malog čovjeka. Oduvjek je tak bilo i bit će. I uzalud lampaš, pomiri se da mi plaćamo sve račune i amen. I nemoj s biciklom po ovoj vrućini van, ti si čovjek u kriznoj dobi, može te infarktirat ili nešto. U hlad, puno tekućine i bez nerviranja ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lip 24, 2008 12:24 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Citat:
vlast malog čovjeka. Oduvjek je tak bilo i bit će. I uzalud lampaš, pomiri se da mi plaćamo sve račune i amen. I nemoj s biciklom po ovoj vrućini van, ti si čovjek u kriznoj dobi, može te infarktirat ili nešto. U hlad, puno tekućine i bez nerviranja ;)
Baš po podne imamo trening utrku u Kranjčevićevoj na pisti u 18:00. Bolje da me infarkt nek auto, a osim toga moram negdje uzemljit bijes :twisted:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lip 24, 2008 12:28 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Citat:
Ma vlast malog može je...t ak se mali to dozvole. S obzirom da je Hrvatu dosta samo kruha i igara. Tu dolazimo do pitanja koje sam postavil u prvom postu ove teme. Koja je to granica kad će taj Hrvat reć previše mi je, želim da vlada da konkretne mjere, izađe na ulicu, jednom riječju uzme sudinu u svoje ruke. Znali smo izborit si državu ali pobrinuti se za bolji standard to ne. Svašta.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lip 24, 2008 3:11 pm 
..
..

Vozi: V40 CrossCountry D4
Dosta zanimljivo je o toj temi pisao Zoran Sprajc na svom blogu... http://bigblog.tportal.hr/sprajc
Citat:
Glavna ulazna stavka u toj formuli je cijena naftnih derivata (dakle benzina, dizela itd.) u Genovi (?!).

Dakle, Ina koristi trećinu hrvatske nafte, ostatak kupuje od Rusa, ali u formuli prema kojoj u Hrvatskoj plaćamo njezino gorivo glavna ulazna varijabla je cijena goriva na tržištu u Genovi!

Ili da budemo još jasniji: Cijena naftnih derivata u Hrvatskoj uopće ne ovisi o cijeni nafte! Ni u New Yorku, ni u Londonu, ni u Genovi ni u Moskvi, ni u Ivanić Gradu!

Ali će se i Šuker, i Polančec, i Dragičević rado pozvati na 'rast cijena nafte u svijetu'…

I onda smo otkrili da 16 zemalja u Europi ima jeftiniji eurosuper 95 i 19 zemalja jeftiniji dizel od Hrvatske. A ni to ne bismo otkrili da nam potpredsjednik Vlade Damir Polančec nedavno nije kazao da 'koliko on zna, tek jedna zemlja u Europi ima nižu cijenu.'

'Ali mi imamo trošarinu od po 60 lipa za ceste i autoceste, koju druge zemlje nemaju!' reći će u Ini i Vladi, ogorčeni što novinari ne razumiju problematiku. Je, pa od te trošarine valjda gradimo autoceste i svim ovim zemljama koje je nemaju.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 66 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: