Citat:
Citat:
Citat:
Je potrebno uopće komentirati ovak nešto, a najjača stvar mi je oko svjetla, u zakonu stoji da preko ljeta moraš imati po danu ugašena svjetla uprotivnom si podložan plaćanju kazne. Pa ak još popiješ gemišt i imaš po danu svjetla, najebo si ko žuti.
E, ovo je zakon dostojan prave banana republike

Ovo je idiotluk svjetski!!! A kaj je s vožnjo u otežanim uvjetima kao npr. magla ili kiša???
Pa di mi zivimo....
Deeeeeoooo-deeee eeeee eeee oooo...
The daylight come and we wanna go home!
U prijedlogu novog zakona stoji samo da moraju biti upaljena svijetla tijekom zimskog računanja vremena ili u slučaju smanjene vidljivosti tijekom cijele godine, ništa se ne spominje da po ljeti ne smiju biti upaljena svjetla. Iznimka su motori i mopedi, kod njih svjetla moraju biti upaljena stalno.
Dobro da motori moraju imati stalno upaljena svjetla, jer je veća šansa da ga na vrijeme vidiš kad ti uleti odozada u mrtvi kut, bilo s lijeve ili desne strane, i onda ideš izbjeći šaht i prasneš idiota koji te pretiče i još si kriv što nisi "prilagodio vožnju uvjetima na cesti". A to što te on pretiče, saliječe i gura u tvojoj traci sa svih strana???
Još su ovi sa najvećim motorima bolji od ovih skuteraša, koji bi prošao ispod ili iznad tebe da može.
Di je murja da ih kažnjava kad pretiču UNUTAR vozne trake??? Kaj to nije prekršaj?
Imao sam svojedobno (nisam tada još imao Volvo) sudar sa motoristom (16 godišnjak sa motorom preko 250 ccm dakle bez dozvole) koji me puknuo nakon što je preticao kolonu po suprotnom smjeru-dakle najmanje TRI prekršaja. Klinac mi je letio preko haube, sva sreća imao je kacigu, nije mu bilo niš. Htjeli su mi uvaliti podijeljenu krivnju, pa je na kraju sve otišlo u zastaru. Ali sam sam morao snositi trošak popravka haube i lampe, kao i klinac motora.
Uopće ne znam što reći: prije je vožnja bila gušt, sad je muka. Vožnja je postala borba za mjesto na semaforu, za voznu traku, vožnja je način iskaljivanja frustracija, agresija i bijesa. Više nikom ne smiješ dati znak svjetlom (blicati) ili nedajbože potrubiti, odmah ti izlazi s palicom ili pištoljem.
A što se tiče pijanih vozača (pogledajte samo svakodnevne vijesti-sve je gore i gore), da sam na mjestu zakonodavca pijancima za volanom bi uzeo sve do gaća, pa nek se onda vozi ak ima u čemu. Ispada fakat da smo nacija pijanaca i neradnika. Sva sreća da narkići troše zadnju lovu na drogu, pa nemaju za bengu, inače bi i oni bili za volanom i gazili majke i djecu.
Ne znam više što bih rekao, osim da zakon je zakon o sigurnosti na cestama PREBLAG za NAJTEŽE počinitelje. Svi ćete se u tome složiti. Uzmi mu, brale, dozvolu, auto (je...š privatno vlasništvo, i pištolj je privatno vlasništvo pa ti ga uzmu ako si ga zloupotrijebio), baci ga u pržun, ak nema mjesta u zatvorima, ima mjesta na kopanju kanala....
Ali umjesto toga čitamo: Taj i Taj je "POZNAT OD PRIJE POLICIJI" ili "VIŠE PUTA BIO JE PRIJAVLJIVAN". Kaj to znači??? Upoznao se s policijom??? Zašto je idiot na slobodi?
Ispada da tek kad nekog ubiješ, onda zbilja i odeš u zatvor, ali na vrlo kratko. A to što si bio pijan za volanom, dobio bi isto i da nisi bio pijan te da si ti istu osobu umjesto autom ubio pištoljem ili sjekirom. Čak ti je možda bolje nalokat se i osobu koja ti smeta koknut autom, možda te i oslobode da nisi bio uračunljiv.......
Prema tome, ajmo pijanci u akciju, zaštićeni ste. Političari su na vašoj strani, i oni isto loču nemilosrdno. Da ne bi slučajno propali SIROMAŠNI vinari ili SIROMAŠNI turistički radnici ili SIROMAŠNI ugostitelji. Koje gluposti.
Gadi mi se sve to.