Sada je: pet lip 20, 2025 10:16 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 169 postova ]  Stranica 1 2 3 4 5 ... 12 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: uto pro 11, 2007 3:52 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Daj Joja dosadan si više, ak imaš kakvih problema i ak si nezadovoljan s ovom situacijum u RH odi Sanaderu i Kirinu pa im tam plači kak se svi voze, počevši prvo od njihovih vozača,policije..........itd, voze se svi kak se voze a zakoni su tu da se štuju i krše,zato su i doneseni, ali libo me tuki za njih osobno se vozim kak ja hoču al to se tebe ne tiče več mene i mog džepa a tako i svih drugih ovdje i u RH, svi smo punoljetni da snosimo odgovornosti i posljedice i naravno pametni da do njih ne dođe, daj nemoj više pametovat otišo si pun ...... off topic, otvori si novu temu pa tam piši što ti volja, Grim zaključaj ovo jer nema smisla, sve je rečeno u svezi ove teme a za drugo novi topic :!:
Citat:
Zlaya veli:

VELI ZLAYA:
"Daj Joja dosadan si više, ak imaš kakvih problema i ak si nezadovoljan s ovom situacijum u RH odi Sanaderu i Kirinu pa im tam plači kak se svi voze, počevši prvo od njihovih vozača,policije..........itd, voze se svi kak se voze a zakoni su tu da se štuju i krše,zato su i doneseni, ali libo me tuki za njih osobno se vozim kak ja hoču al to se tebe ne tiče več mene i mog džepa a tako i svih drugih ovdje i u RH, svi smo punoljetni da snosimo odgovornosti i posljedice i naravno pametni da do njih ne dođe, daj nemoj više pametovat otišo si pun ...... off topic, otvori si novu temu pa tam piši što ti volja, Grim zaključaj ovo jer nema smisla, sve je rečeno u svezi ove teme a za drugo novi topic "

E tu si dragi Zlaya fulao: to kak se ti voziš se možda tiče tvojeg džepa (za kojeg mene boli tuki) ALI SLOŽIT ĆETE SE SVI DA SE TO KAK SE TI VOZIŠ TIČE ISKLJUČIVO I PRVENSTVENO TVOJE I MOJE SIGURNOSTI NA CESTI BAŠ KAO i MOJE DJECE.
Ko dirne u to ne treba mu sudac ni pravosuđe.

A I ZBOG MLAĐIH VOLVAŠA MOGLI BI DEČKI MALO VIŠE PAZITI KAJ IZJAVLJUJETE PO PITANJU KAK SE VOZITE, I KAK VAS BOLI PIPA ZA OVU DRŽAVU I ZAKONE, BAŠ NISTE DOBAR PRIMJER A I ZAPITAM SE ZA KOJI K. SAM SE BORIO I BIO RANJEN PRIJE 15 GODINA.

Ali ja se zbilja ne želim svađati s vama. Ovo je moj forum koliko i vaš, sviđa mi se i zato u općem interesu kak sam otvorio ovu temu tak je i zatvaram, jer vidima da se sa nekima od vas teško ili nikako komunicira i da ne vidite dalje od svog brzinomjera. Ja sam svoje rekao po ovoj temi.

GRIM PLIZ ZATVORI TEMU.

Slusam vase komentare.

Volvo S80 T6, 2002.; 2009. - 2012.
Volvo V70 2.4 20v 2001.; 2012. - 2013.
Volvo S80 2.5d, 1999.; 2012. - ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto pro 11, 2007 3:59 pm 
..
..

Nema smisla, Grim. Gubimo vrijeme.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto pro 11, 2007 4:08 pm 
Veteran
Veteran

Joja, nadam se da se ne ljutis kad cu rec sljedece: u ovom trenu sam neutralna strana. Imam svoje misljenje, ali u ovom trenu ga ne iznosim. Barem dok ne vidim kako dise vecina!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto pro 11, 2007 4:20 pm 
..
..

Mislim da je ovo više stvar principa ili bilo čega drugoga.

Vožnja treba prilagodit vremenskim uvjetima, mogućnosti vozila i sposobnosti vozača. Pretjerivanje nikad nije dobro,i netreba testirat čašu kolko je čvrsta jer na kraju pukne.Znakove shvačam kao savjete a ne kao ograničenja.

Slike brzinomjera možda nisu primjerene ali daj joja molim te dosta je da bilo koji mulac (uvreda za bilo koga ko se smatra mladim) sa brzom vezom dođe do googla ili ti youtuba pa da vidi slike drugih auta.Ljude nemožeš ograničit.Što se tiče poticanja na ubojstvo daj mi molim te reci jel zabranjuješ svojoj djeci da gledaju televiziju jer kad vidiš Bruca Willisa kako napuca negativa sa yupi ja ye mot.... i spasi svijet po kozna koji put od nekih tamo negativaca jel vidiš to kao poticaj na ubojstvo ili doom duken nuken ili neku drugu igricu.

Što se tiče ove države ja nju jako volim ali to nezanči da ju nemogu kritizirat jer ako si zaboravio za ono šta si se borio je bila i sloboda govora i djela.

Pošto sam bio u Italiji pred nekoliko tjedana i vozio na njihovoj autocesti shvatio sam da je naša šala ali opet kod nas je ako voziš normalno puno sigurniji nitko ti se neubacuje sa lijeva i desnog u istom trenutku.Da moram birat 4 trake i njemački promet ili 2 trake i hrvatski uvijek bi uzeo hrvatski.Ali šta sad to ima veze jer ja sam po tebi samo još jedan mulac koji svojim autom čeka iza ugla da nekoga pregazi jer je vidio slike na forumu gdje netko vozi 220. Give me a brake

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto pro 11, 2007 4:26 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
šta sad treba tu cmizdrit kak se tko vozi ili šta ne kužim ,al nema veze to me svejedno neće motivirat da se prestanem vozit kako se i do sad vozim. :twisted:

2 joja: bitno je da se ti brineš za sigurnost sebe i svoje djece u HR a kad pičiš kroz njemačku 170-180 onda nema veze jel :? :? kao njemci nemaju djece i njihova sigurnost nije bitna:roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto pro 11, 2007 4:27 pm 
Veteran
Veteran

Ma koje hebene komentare, ne želim bit primjer drugima, i Joja ona spika borba ranjavanje poštedi me jer smo na istoj strani i za istu stvar smo se borili ko i još xy ljudi, ja sam svoje rekao i ni pedlja dalje, daj bože da se ukinu ograničenja da se mogu bez beda vozit 250 ovako se moram malo osvrtat iza i ispred sebe :!:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto pro 11, 2007 6:27 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Ja nemam komentara. Eventualno bih primjetio kako je s vremena na vrijeme nekim pojedicima prisutnim na ovom forumu doista dosadno u životu, pa rade iz muhe slona. Ili su se tresla brda, pa se rodio Volvo :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto pro 11, 2007 7:00 pm 
.
.

Mislim da je joja malo previše iživcirao sa relativno blesavom stvari, kao taj brzinomjer.

Ovo da će netko vidjet od "djece" pa to pokušat, ne stoji baš, jerbo ipak za vozačku treba 18 godina, tako da oni koji voze ipak nisu nekakva neuka dječica, mislim da će se svi samnom složiti da je čovjek od 18 godina, osim ako nije mentalno ograničen ili bolestan, poprilično svjestan stvari oko sebe i odgovoran za svoje postupke.

Druga kategorija su mladi (ili malo stariji) blesavci koji će voziti debelo preko ograničenja i uzrokovati nesreće, ali takve osobe su problem za društvo i mimo toga da voze auto, to je samo jedan od oblika, da nemaju auto pizdariju bi napravili sa biločime drugim, nadam se da i to shvaćate ako malo bolje promislite i podsjetite se poznate li neku takvu osobu (a većina poznaje).
Tu su bitni i roditelji, koji su katkad još veći kreteni od djeteta, kome recimo sa 18 godina kupe divlji motor ili auto, al kažem, ako je taj odrastao sa takvim glupanima neće bit sa njime samo problema oko vožnje automobila.

Sve u svemu, tresla se brda, rodio se miš, al shvaćam joju, možda je baš "ustao na lijevu nogu", pa se slučajno sada potrefila ova tema i tu je istresao neke frustracije, al nema frke, samo sad treba izgladiti nesuglasice jer svađa nema
smisla.

A u vezi autoceste, čuo sam da navodno u Italiji ima sistem da neku dionicu moraš proć u određenom vremenu, pa ako ranije dodješ od kućica do kućica plaćaš kaznu !

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto pro 11, 2007 7:31 pm 
..
..

Evo sad sam ja tu ispao neki "bad guy".

Stoga upućujem javnu ispriku svima koji su se našli pogođeni na spomen brzina, zakona i ostalih potpuno nevažnih stvari u životu.

Iako i dalje tvrdim da se nismo razumjeli te da nikom ne želim zlo, već potpuno suprotno. Žao mi je samo što pouzdano znam da ima puno istomišljenika (ne moramo ih imenovati, oni znaju) koji se iz nepoznatih razloga nisu uključili u raspravu.

Rasprave/debate su dobre, pogotovo kad vode prema nečemu konstruktivnom, prema rješavanju nekog problema iz bilo kojeg područja života. Trebamo razgovarati i raspravljati. Ali ako sa jedne strane ili od jedne interesne skupine nema tolerancije i prihvaćanja različitih ideja i pogleda, onda razgovor nema smisla. U ovoj našoj maloj zemljici mi još nemamo razvijenu kulturu dijaloga, pa se problemi ne rješavaju nego odgađaju. Zato nam i je ovak kak nam je.

Nadam se da prihvaćate ispriku.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto pro 11, 2007 8:35 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Znakove shvačam kao savjete a ne kao ograničenja.
Svasta... :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto pro 11, 2007 8:58 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Zanimljivo je kako se recimo ameri mogu voziti prema propisima i ograničenjima iako imaju aute po par tisuća kubika i puno više prerada nego tu kod nas u europi. Ni u njemačkoj nemožeš voziti svugdje 170, na 4-trake možeš jer promet tako teče ali takve autoceste nema baš puno. Na ostatku nema ograničenja, a opet većina vozi u granicama normale, a pogotovo pod ograničenjima.
Tko želi brzu vožnju ima traku na grobniku, stazu na mićevcu i još valjda nešto ima gdje nema drugih sudionika u prometu. Tamo gdje promet teče brzinom od 100 pa do recimo 150 netko tko pored juriša sa 250 itekako ugrožava sve ostale iako on misli suprotno.
@runme, netko tko ima 18 godina, svijest i odgovornost je gotovo pa mitsko biće.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto pro 11, 2007 9:06 pm 
član VKH
član VKH

tocno ...

a i taj tko ima 18 god zna se do koliko smije voziti auto (sati) i koje jacine , zar ne ?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto pro 11, 2007 10:00 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
za sve one koji se nisu nikad vozili 250, ako se promet odvija brzinom od 100-150 onda brzina od 250 nije moguća jer za takve brzine autoput mora biti prazan.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 12, 2007 10:13 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Za početak, ja sam legalist i priznajem zakone ove države. Nisam ovozemaljski svetac i neke zakone sam i prekršio, što mi sigurno ne služi na čast. No definitivno se ne vozim kako ja hoću jer se moja vožnja itekako tiče drugih sudionika u prometu. Vožnja je, između ostalog, interakcija svih sudionika u prometu, pa s toga i vožnja drugih sudionika utječe na mene. Sigurne me ne razgali do ekstaze nečije divljanje i slalom među automobilima, ubacivanja na semaforima ispred kolone koja čeka u redu, parkiranja na cesti s upaljenim 4 žmigavca, parkiranje na biciklističkima stazama, vožnja od 30-40 km/h, prolasci kroz crvena svijetla, nepropuštanje pješaka na zebrama i naravno kad mi se netko zalepi na dupe i blica dok s 130-140 obilazim kamion koji ide 100 a ovaj je doletio s 200+ i najradije bi prošao kroz mene. Vjerojatno nebi ni nekoga drugog oduševilo takvo moje ponašanje u vožnji.
Vozačka kultura je najnižim granama od kad ja vozim i ima tendenciju srozavanja. Mislim da je to samo kopija ili odraz stanja u ostalim sferama života gdje je općeprihvaćeno običajno pravilo da su neki "jednakiji" od drugih. No ti isti se znaju jako lijepo i pristojno voziti u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj.... Pretpostavljam da bi svi tu na forumu sigurno htjeli uređeniju državu, više kulture u vožnji, sređenije pravosuđe. Pa zašto onda propagirate bezakonje? Pometimo prvo pred svojim vratima i govorimo o kulturi vožnje na ovim stranicama.
Mislim, u krajnjoj liniji svi se mi vozimo kak' hoćemo ili ne. Zavisno do kuta gledanja.
Prometne znakove ne smatram samo sugestijama i upozorenjima već i zakonskim obvezama jer kako svi znate postoje slijedeće kategorije znakova :

– znakovi opasnosti;

– znakovi izričitih naredbi;

– znakovi obavijesti;

– znakovi obavijesti za vođenje prometa; (http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2005/0662.htm)

Pa ako je tako onda znak o jednosmjernoj cesti sigurno neću shvatiti kao savjet, iako on to u krajnjoj liniji jest, i prozujati u suprotnom smjeru zato jer mi je tak kraći put do posla.
Ovim putem bih se ogradio od svih onih koji pozivaju na direktan ili indirektan način na kršenje zakona pozivajući se na nešto poput običajnog prava. Meni je uzor uređenja države Švedska a ne Učkurbekistan.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 12, 2007 10:54 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Dečkovi, sve je to u redu, ali ne treba miješati kruške i jabuke. Jedno je odgoj djece, drugo je vozačka (ne)kultura, a sasvim treće vožnja u prekršaju.

Prije svega, postoji razlika između "prekršaja" i prekršaja. Po meni je daleko manji prekršaj ako se ja npr. vozim 240 km/h na potpuno praznoj autocesti u 6 h ujutro, cesta suha, vidljivost savršena, jer tu ugrožavam samog sebe i komad zaštitne ograde, nego slalom vožnja Slavnoskom u 16h poslijepodne brzinom od 80km/h (koliko je i zapravo dozvoljeno na većem dijelu te ceste).
I tu dolazi u punom sjaju do izražaja ona famozna rečenica za koju se policija uvijek hvata kada dođe do nezgode "vožnja nije bila prilagođena uvjetima na cesti". Drugim riječima, biti ćete kažnjeni za prekršaj/nesreću čak i ako ste vozili ispod ograničenja brzine za tu cestu. Poanta je da se uvjeti vožnje mijenjaju ovisno o geografskom položaju ceste, kroz vrijeme tokom dana, kroz godišnja doba itd. i potpuno je glupo držati se ograničenja "kao pijan plota".

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 169 postova ]  Stranica 1 2 3 4 5 ... 12 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: