Ovdje nastavljam ono sto smo zaceli u zamjchekovoj temi:
Citat:
imam ja i ipod u autu tamo su mp3. neznam dal je MD kompresija stane 74 minute na njega samo. ovaj od jedne gige je u banani.. prevelika kompresija koma zvuk... CDRW nakon nekoliko snimanje i presnimavanja gubi kvalitetu do MD n. OK ja tak i onak jedanput kada snimim MD nepresnimavam ga... ja ti radim sljedece s orginal ploče (po mogučnosti) ili cd presnimim na MD pa taj MD presnimi ponovo na MD ( da provucem kroz filtere da nema cepotrebnih sumova) i to je onda zvuk do bola... mislim to u autu nekuzis razliku izmedu cd i md ali doma na kompontama je razlika izmecu cd i md kao razlika izmedu 192 mp3 i orginal cd, razlika je u korist md... md je nije nikad zazivio da je mp3 kasnio koju godinu mozda i bi.. al audiofilna ekipa masivno koristi MD.. jos uvjek se proizvode komponente ali kostaju.. ok da nejdem više off.. hval na informacijama...
MD koristi kompresiju (ATRAC). Koristio sam neko vrijeme MDove (imao sam Sonyeve MDS-JE530 i JB930QS) ali sam brzo odustao...
Presnimavanje sa originala na MD, pa opet na MD? Uh... OK, ako tebi odgovara.
Sad bas da audiofili toliko koriste MDove, ne bas. U hr audiofil klubu ljude koji koriste MDove mozes nabrojat na prste jedne ruke. MD deckovi se prodaju za saku kuna, pregazilo ga vrijeme. MD je bio odlicna zamjena za kazete pred 10 i kusur godina, ali su brzo dosli "neki novi klinci".
Citat:
doma na kompontama je razlika izmecu cd i md kao razlika izmedu 192 mp3 i orginal cd, razlika je u korist md
?!