Na vrh

 • Volvo okrenuo novo poglavlje u svijetu samovozećih automobila

  Volvo je u tom segmentu odlučio napraviti iskorak i u maniri temeljne niti vodilje svoje tvrtke predstaviti djelovanje u slučaju da dođe do problema s takvim automobilima. Na nedavnoj konferenciji o automobilskoj industriji predsjednik Volvo grupe, Hakan Samuelsson, govorio je o budućnosti koja se nazire u autoindustriji. Tom prilikom predstavio je jedan zanimljivi koncept u kojem će Volvo biti jedini odgovorni ukoliko se dogodi kakva nesreća u kojoj će biti uključne samovozeći automobil njihove marke. Detaljnije, ukoliko jedan takav automobil kompanije Volvo skrivi nesreću, navedena će kompanija u potpunosti odgovarati za svu štetu koja je nastala.Više...

 • Pogled u budućnost

  Concept Estate pokazuje kako će izgledati i funkcionirati unutrašnjost nadolazećih Volvo modela. Najistaknutija dizajnerska značajka unutrašnjosti je jednostavnost koja koristi ekskluzivne materijale i najnoviju tehnologiju, uz autentično majstorstvo izrade i savršene omjere. Tradicionalni raspon kontrola i gumbova zamijenjen je jednim panelom s ekranom osjetljivim na dodir na središnjoj konzoli. Taj ekran podjeća na tablet te time uvodi unutrašnjost Volvo modela u 21. stoljeće..

 • Novo lice Volva

  Nakon cjelogodišnjeg iščekivanja, prvi nacrti novoga voditelja dizajna Thomasa Ingenlatha otkrivaju odvažan novi smjer u oblikovanju Volvo automobila. Concept Coupe spaja suvremeni skandinavski stil života s prepozatljivim dizajnerskim elementima Volva iz razdoblja 1960-ih. Rezultat toga je sportski automobil namijenjen samouvjerenom gospodinu (ili dami) kojeg karakteriziraju odvažne proporcije, novo lice te unutrašnjost ispunjena vrhunskim majstorstvom izrade i inovativnom tehnologijom.

 • Nova sloboda Volva

  Concept Coupe je prvi iz serije od tri konceptna automobila koji, svaki na svoj način, predstavljaju novu generaciju Volvo modela, generaciju koja će započeti s posve novim Volvom XC90 u 2014. godini. To je prvi automobil izrađen na novoj podesivoj platformi SPA (Scalable Product Architecture). Ona je razvijena samo za Volvo automobile, a njezina fleksibilna SPA arhitektura oslobađa dizajnere od ograničenja koja su im nametale prethodne platforme. “Ovo je nova sloboda za Volvo”, ističe Ingenlath.

 • Stvoren za aktivni stil života

  Nakon što smo predstavili novu slobodu revolucionarnog Volvo Concept Coupea, ponosno predstavljamo Concept XC Coupe. Ovaj model drugi je u nizu od tri konceptna automobila, a nadahnut je suvremenom sportskom opremom visoke tehnologije. Radi se o profinjenom, moćnom i sigurnom automobilu stvorenom za aktivni stil života. Markantan izgled Volvo Concept XC Coupe s dvoja vrata i četiri sjedala, blisko je povezan sa svojim srodnim modelom Volvo Concept Coupeom. K tome, veći kotači od 21 inča, naglašeni lukovi blatobrana i povišena linija krova doprinose markantnijem dojmu i moćnijem, samouvjerenom izgledu.

Volvo klub Hrvatska

Elegance is the only beauty that never fades.

Premijera S90

 

  Volvo premijerno predstavio limuzinu S90


 
12279065 10208307401669328 6855248976561059865 n

 

 Ideja nam je da donesemo nešto potpuno novo u ovaj konzervativni segment i dostavimo vizualnu ekspresiju koja obuhvača povjerenje eksterijera. Pored toga smo podigli S90 na novu razinu i ponudili luksuzno iskustvo koje obećava komfor i kontrolu", rekao je Thomas Ingenlath, direktor dizajna u Volvo Car Grupi.

Raspon će u početku ponuditi dva dizelska i dva benzinska.D4 sa 190 KS i 400 Nm te D5 sa 235 KS i 480 Nm. Benzin ponuda od T6 320 KS i 400 Nm te kao T8 Hybrid 407 KS i 640 nm
Ukupna duljina 4,96 m, širine 1,89 metara i visine od 1,44 metara.


 

auto volvo sam vozi

 

Volvo je poznati svjetski proizvođač automobila, a u svijetu slovi za jednog od najsigurnijih automobila na tržištu. Njihovi automobili već godinama su u vrh što se sigurnosti tiče, a upravo na taj segment se svodi veliki dio strategije ove velike kompanije. Zbog te činjenice, ali i ostalih kvalitativnih podataka koji idu u korist Volvu, možemo reći da navedeni proizvođač vrlo dobro kotira na tržištu automobila. No, s obzirom da se tržište automobila naglo mijenja i s obzirom na sve veću upotrebu tehnologije postaje sve zanimljivije, Volvo je odlučio predstaviti neke svoje novosti kojima će obradovati svoje buduće kupce.

Mnoge kompanije, a među njima i Volvo, u posljednjih nekoliko godina užurbano rade na proizvodnji automobila koji će upravljati sam sa sobom. Vozači više neće biti potrebni, a njihovo mjesto preuzeti će tehnologija, odnosno raznorazni senzori i pametna računala. No, unatoč tome da cijeli sustav izgleda već sada poprilično sigurno, pitanje koje se javlja jest što će se u stvarnosti dešavati na cestama kada takvi automobili zavladaju prometom. Nedavno je bilo govora kako je takve sustave vrlo lako zbuniti senzorima koji koštaju manje od 50 dolara, što bi moglo uzrokovati razne probleme putnicima, među koje svakako spadaju i prometne nesreće.

Volvo je u tom segmentu odlučio napraviti iskorak i u maniri temeljne niti vodilje svoje tvrtke predstaviti djelovanje u slučaju da dođe do problema s takvim automobilima. Na nedavnoj konferenciji o automobilskoj industriji predsjednik Volvo grupe, Hakan Samuelsson, govorio je o budućnosti koja se nazire u autoindustriji. Tom prilikom predstavio je jedan zanimljivi koncept u kojem će Volvo biti jedini odgovorni ukoliko se dogodi kakva nesreća u kojoj će biti uključne samovozeći automobil njihove marke. Detaljnije, ukoliko jedan takav automobil kompanije Volvo skrivi nesreću, navedena će kompanija u potpunosti odgovarati za svu štetu koja je nastala. Time će se Volvo ograditi od optužbi drugim kompanijama čiji softver koriste i svu će odgovornost preuzeti isključivo na sebe. Ovim potezom Volvo je predstavio jedno novo poglavlje u razvoju automobilske industrije, gdje je odlučio pokazati koliko poštovanje ima prema svojim kupcima i koliko vjeruje svojim automobilima, bez obzira na činjenicu čiji se dijelovi ili softver nalazi unutar njihovih automobila.