Sada je: pon srp 14, 2025 12:52 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 14 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: ned svi 15, 2011 7:05 pm 

Vozi: s 60 2.4 aut.
Svaki put kad je vani vlazno vrijeme ne mogu otkljucati vrata iznutra. :lol:
Dakle sva vrata moram otvoriti rucno sa kvakom. Kad probam preko struje cuje se onaj klik ali nece otvoriti. Gdje bi mogao biti problem? Hvala.

Vrh

PostPostano: ned svi 15, 2011 7:08 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 2020 Volvo V60 R Design
Neki relej možda?

Vrh

PostPostano: pon svi 16, 2011 8:02 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.4D 2002. XC90 D5 2006.
Citat:
Svaki put kad je vani vlazno vrijeme ne mogu otkljucati vrata iznutra. :lol:
Dakle sva vrata moram otvoriti rucno sa kvakom. Kad probam preko struje cuje se onaj klik ali nece otvoriti. Gdje bi mogao biti problem? Hvala.
Pozdrav,
molim te opiši malo situaciju , ako želiš otključati iznutra tipkom za centralno otključavanje bravice ostaju zaključane ? kada se to dogodi da li se zvuk čuje drukčije nego dosad muči li se motorić ili ?
Kako to da se greška pojavljuje kod vlažnog vremena pa jedini razlog koji bi direktno bio povezan bi mogao biti neki od kablova (žica ) koje ulaze u vrata ako imaju oštečenje pa se struja gubi prema masi i nema dovoljno za odraditi otključavanje do kraja .
Relej bi isto mogao biti uzrok ali on bi i po suhom vremenu zezao.
Provjeri spojeve na vratima!

Vrh

PostPostano: pon svi 16, 2011 3:51 pm 

Da, upravo to, kada tipkom za centralno hocu otkljucati cuje se klik, isti zvuk kao i kod otvaranja samo sto ovdje nema otvaranja.
Radi se o vlazi jer kako da drukcije protumacim jer auto recimo cim je malo na kisi ili kad dodje iz autopraone ne radi ni jedan gumbic za centralno iznutra , nikad nije zakazalo po suhom vremenu. Gledao sam spojeve, zice, sve moguce sto sam mogao dodirnuti sam dodirnuo...evo, vani je kisa ujutro padala, ja isao u zg i ne radi otvaranje, auto je bio u podzemnoj garazi i u 13 sati sam krenuo doma sve ok. Napominjem jos jednom da nikad nije zakazalo po suhom vremenu, u drugom slucaju dosta je pak da auto stoji samo na kisi par minuta i vise nece otkljucavati... Nikad nije bio udaren ili nesto slicno, tako da odbacujem mogucnost da je negdje nesto krivo spojeno ili da nije izolirano kak spada...

Vrh

PostPostano: pon svi 16, 2011 4:10 pm 
..
..

izgleda da nije imun na te promjene bura-jugo, meni je tako na svim autima do sada, počevši od peglice pa do 850
čovik se navikne :D

Vrh

PostPostano: pon svi 16, 2011 5:18 pm 

Dobro je dok "ludi" centralno...zajeb ce biti kad podizac prozora zasteka...po kisi! :lol:

Vrh

PostPostano: pon svi 16, 2011 9:41 pm 
..
..

Citat:
Dobro je dok "ludi" centralno...zajeb ce biti kad podizac prozora zasteka...po kisi! :lol:
:doh:

Vrh

PostPostano: uto svi 17, 2011 8:07 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.4D 2002. XC90 D5 2006.
Citat:
Da, upravo to, kada tipkom za centralno hocu otkljucati cuje se klik, isti zvuk kao i kod otvaranja samo sto ovdje nema otvaranja.
Radi se o vlazi jer kako da drukcije protumacim jer auto recimo cim je malo na kisi ili kad dodje iz autopraone ne radi ni jedan gumbic za centralno iznutra , nikad nije zakazalo po suhom vremenu. Gledao sam spojeve, zice, sve moguce sto sam mogao dodirnuti sam dodirnuo...evo, vani je kisa ujutro padala, ja isao u zg i ne radi otvaranje, auto je bio u podzemnoj garazi i u 13 sati sam krenuo doma sve ok. Napominjem jos jednom da nikad nije zakazalo po suhom vremenu, u drugom slucaju dosta je pak da auto stoji samo na kisi par minuta i vise nece otkljucavati... Nikad nije bio udaren ili nesto slicno, tako da odbacujem mogucnost da je negdje nesto krivo spojeno ili da nije izolirano kak spada...
Čuj , zasad nemam neku ideju u čemu bi mogao biti problem ali ako je povezano s kišom i vlagom vjerojatno negdje prodire do sklopova a kako tipke rade čak i čuješ zvuk ali ne otključavaju komandni dio radi a izvršni ne do kraja .
Možda da provjeriš u bunkeru s lijeve strane se nalaze sklopovi elektronike a niže ispod njih se nalazi otvor za ispuštanje zraka prilikom zatvaranja vrata , svojevrsni nepovratni ventil kad zalupiš vratima on se otvori i ispusti naglo stvoreni pritisak zraka a s vanjske strane se nalazi gumirano platno koje se otvara prema van ako zbog nekog razloga to platno nije na mjestu moglo bi se dogoditi da vlaga ulazi . Ne kažem da sam siguran ali je lako za provjeriti samo skineš bočni tapicirung u bunkeru i pogledaš.
Ja budem pokušao pronaći sheme za sistem centralke jer ovakve greške su velika misterija a onda se dogodi da samo sve proradi no uvijek je dobro pronaći uzrok.
Ako netko ima sheme nek posta ili stavi link bit će brže.

Vrh

PostPostano: uto svi 17, 2011 10:25 am 
Veteran
Veteran

Vozi: C30 D
U vratima imas DDM (driver door module) i vjerojatno ti se on napuni vodom...
Pocni kopat po vratima i zalijevaj ih vodom da vidis di ti voda ulazi u njih i kako to sanirati.

Vrh

PostPostano: čet svi 19, 2011 3:57 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: S80 ph2 D5 AWD
Kad otkriješ šta je javi odmah.
Ja sam se zaključo u vožnji i na parkingu se nisam mogo otključat dok nisam otvorio jedna vrata. Od vlage i vode ni V, vani piči 28 stupnjeva.

Vrh

PostPostano: čet svi 19, 2011 4:56 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70 D5
Mene zeza kad je napolju hladnije vreme, niže od 10-ak stepeni. Oslabe kalemovi u mikro releju koji se nalazi na štampanoj ploči DDM ili PDM modula. Meni konkretno zeza PDM i dok se malo ne zagreje klikce kao lud, neradi ništa u suvozačevim vratima, od podizača, centralne, retrovizora i temperaturnog senzora. To je neki kineski relej, postovaću sliku, pošto sam ga rastavljao (PDM). Nema veze sa vlagom, jednostavno dođe do zamora materijala u releju, makar kod mene.

Vrh

PostPostano: čet svi 19, 2011 6:39 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: S80 ph2 D5 AWD
Citat:
Mene zeza kad je napolju hladnije vreme, niže od 10-ak stepeni. Oslabe kalemovi u mikro releju koji se nalazi na štampanoj ploči DDM ili PDM modula. Meni konkretno zeza PDM i dok se malo ne zagreje klikce kao lud, neradi ništa u suvozačevim vratima, od podizača, centralne, retrovizora i temperaturnog senzora. To je neki kineski relej, postovaću sliku, pošto sam ga rastavljao (PDM). Nema veze sa vlagom, jednostavno dođe do zamora materijala u releju, makar kod mene.
Jesi ga reparirao ili promjenio?

Vrh

PostPostano: pet svi 20, 2011 8:03 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70 D5
Nisam, imam kompletnu drugu oplatu vrata sa PDM koji sam bio stavio, ali ga ne prepoznaje. Nece nista da radi u suvozačevim vratima, mora se verovatno uraditi update softwera, da bi ga prepoznao. Nisam hteo da odlemljujem relej sa tog ispravnog da ne bi nešto još više za....

Vrh

PostPostano: ned svi 22, 2011 11:33 am 

Mislim da sam rijesio problem!! E sad, da znam kaj sam napravio bio bi puno pametniji. Raskopao sam vrata, probao izvana polijevati vodom, nigdje se ne primjecuje da vlazi ili da voda ulazi, spregledao sve zice...jedino sto mi je sumnjivo je kvaka na vratima gdje je puknuta ona plastika za otvaranje pa je stavljeno neko ljepilo ili masa gore da drzi mehanizam da se ne odvaja...ugl, jucer je padala kisa, dosta obilno i meni radilo otkljucavanje! Ocito je problem u nekom kontaktu u vratima ili necem jer velim, sad mi sve sljaka. Kolko dugo to cemo vidjeti. :snooty:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 14 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: