Sada je: pon srp 14, 2025 9:20 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 244 posta ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 ... 17 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: pet pro 20, 2013 6:33 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Ovak na daljinu i sa strane teško da i možeš dobiti drugačije odgovore. Isto tako i od priučenih majstora koji prvi puta u životu uopće vide Volvo motor. Svojevremeno je na mom prvom motoru mehaničar iz Baotića dijagnosticirao aksijalni luft na radilici, a bila je klipnjača popigana. Tako da me ne čudi što ćeš teško dobiti pravu dijagnozu.

Jesi se zaigrao sa manual boost kontrolerom, pa je motor kucnuo?

Vrh

PostPostano: sub pro 21, 2013 12:48 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo V40 T4
ovaj majstor sto jest prvi put radi oko volvo motora,ali iza sebe ima projekata od 10sec auta, evo otvorili smo sve,skinuli podizace, bili su jakoo tvrdi,nisu davali otpora,pa smo ih ugrijali dobro da staro ulje i garez izađe i vec su bili meksi,tj. dobili su onaj hod kada ih upres,sada smo ih potopili u benzin da prenoce pa cemo sutra jos vidjeti da ih malo ako trebalo ugrijemo i ocistimo
slika

e sada pitanje,jedva smo deklo odvojili,bilo je nekom crvenom masom spojeno, da li mogu kasnije opet staviti obicnu masu neku ili moram specijalnu ? sutra cemo to oko podne opet sastavljat, moram jos onaj jedan kais skinut da radilicu uzubimo

i da,boost controler nisam dirao,jer ovo govno od boost sata se pokvarilo pa pokazuje max 0.4 bar,prvo je bilo spalo na 0.6,mi stavili bov i mislili da negdje gubi pritisak,pa blindirali i sve,auto kida,a isti pritisak,kasnije spojim na kompresor crijevo od sata kad vidim on ne pokazuje dobro,tako da sad mislim uzeti novi sat a tek onda spajati boost controler... i neznam koji da uzmem,nezz valjaju li ista ovi od 20-ak $ jer sam ga vec imao, ili kazu da su dobri oni prosport,ima ih oko 50-60$

Vrh

PostPostano: sub pro 21, 2013 7:43 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 740GT VTR Evolution, 760 V6
Citat:
hahaha nisam zakomplicirao,samo pitam na sve strane i svatko daje drugi odgovor :D
a ne mislim stelovati hidropodizace,nego ih samo ocistiti, ovi servisi i majstori sto rade volvo i drze volo otpade, i Gagi isto,valjda ga znas, kazu da nikad nisu zabiljezili slucaj da su podizaci otisli, svak mi je nudio podizace polovne ili cijelu glavu ako hocu,mada kazu da vjerovatno nije do njih
Ovo ti već ima smisla...kad se malo smiriš, sve bude jasnije.

Dragana znam, a pretpostavljam da ti auto sad radi Sreto?

Podizače kad središ možda bi to moglo biti to, sastavi pa probaj. Stavi crnu Reinz-ovu masu, ako si siguran da to tako ide, kao kod Opela kod kojih uz dihtunge obavezno ide i diht-masa, nasuprot Alfama, recimo, kod kojih ne ide ništa.

Što se faze tiče, ako je Sreto u pitanju ne vjerujem da će biti problema, plus što taj motor ima prilično jasne oznake na radilici i bregastima.

Kvarimo pošten svijet.

Vrh

PostPostano: sub pro 21, 2013 8:57 pm 
Veteran
Veteran

jeste, Sreto radi, znas i sam da je on maher :) on mi sada radi sve na autu jer covjek stvarno zna, radio je i Bulcicu i ostalim na autu,a dobri smo pa mi sve prijateljski radi,nije da hoce zgrnut novac kao svaki mehanicar pa skolski uradi sto vise auta
sinoc smo ih ostavili u benzinu,danas istresli pa opet jos 3x sipali i isipali i stvarno je iz nekih izaslo dramaaa puno garezi i postali su dosta meksi kad ih pritiscemo, posto je proslo 2 nemam nigdje nista kupit u ovalstenom zvao Gagi-a kaze stavi obicnu diht masu,sreto je neku crvenu imao sto je sebi radio i nju smo stavili,prije toga sam deklo oprao jer je crno bilo,sada kao novo,bregasta je u dobrom stanju,sve smontirali,i kasnije kad smo htjeli ustelovati zupcasti i sve da skinemo maticu sa remenice na radilici nema sanse,pistolj nije htio da odvije, pukla nam gedora ,nema sanse i tako smo ostavili sada auto i dalje u garazi evo,pa cekam ponedjeljak da namontiram tocak i odemo ovdje na kamionski servis da mi odviju,jer isto tako nismo mogli neki dan poluosovinu,otisli tu na servis i cas posla odavili, ja se iskreno nadam da ce prestati klapati, garezi je drama izaslo iz njih i nisu kruti kao prije,pa cemo vidjeti...
na bregastoj i na svim mjestima je zabiljezeno gdje sta ide,a tako ima i na poklopcu

Vrh

PostPostano: pon pro 23, 2013 8:43 pm 
Veteran
Veteran

opet ja... vratio sam podizace,i dalje tuce al kao malo manje,uglavnom moji su pretvrdi kakvi trebaju biti to sam tek vidio... nasao sam nove engleske podizace,komad oko 8€,dok je u ovlastenom oko 24€ komad...
uglavnom bio opet i u ovog starog majstora jer sam rekao da cu doci do njega,on ualzio kamerom u klip i na prvom se vidi kao crta duzinski, on kaze to klip lupa,mora nova stublina,klip,klipnjaca,ugrubo oko 500€ za jedan,al klip izgleda dobar,samo stublina,sto moze ipak bit i da je karika malo strugnula ? uglavnom mjerili smo neki dan kompresiju svugdje je super bila,na svakom skoro identicna,tako da neznam dal bas moze biti do klipa,jer lupa svugdje ? nasao sam drugi motor oko 120-130 000 presao za 500€,al nisam pametan sta da radim, podizaci oko 130€,a motor 500€, ovaj stari majstor govori 100% je to,a ovaj govori da su podizaci,iako podizaci ispravni nisu ni blizu ovim mojim koliko su moji kruti

Vrh

PostPostano: pon pro 23, 2013 8:50 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: XC90 2.5T
Nije isti zvuk ako lupaju podizači ili ako lupa klip tj ako je samo jedan klip u pitanju onda se mora čuti jednolično lupanje u pravilnim razmacima.

Vrh

PostPostano: pon pro 23, 2013 8:59 pm 
Veteran
Veteran

to i ja mislim,ovdje se cuje cijelom sirinom motora,al ovaj sto je vidio crtu s kamerom majstor,kaze klip i stublina,al vidimo da je dobar klip

Vrh

PostPostano: pon pro 23, 2013 9:14 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 740GT VTR Evolution, 760 V6
Ja bih poslušao Sretu.

Druga stvar, čak i da na kraju uzmeš i taj drugi motor, to je stajalo dugo, ko zna kad izvađeno, ko zna koliko prije toga nije voženo, i podizači će ti sigurno biti nikakvi, stoga uzmi ove, probaj, pa ako na kraju budeš mijenjao motor, prebaci ih u novi.

Usput, gdje uzimaš, može li link?

Kvarimo pošten svijet.

Vrh

PostPostano: uto pro 24, 2013 9:50 am 
Veteran
Veteran

joj nemam link, na piku sam ga davno nasao,probat cu ga nac, iz Zenice,ja neznam sta je ono,al svi volvo otpadi u Zenici, lik neki Haris,tamo sam uzeo sve kad sam crnog volva razbio
sad opet zvao ovog u Zenicu,on daje GO motor bez agregata i turbine za 500€,blok oko 250-300€... on kaze isto da nije sigurno stublina, al govori kao sto je tcode rekao klipnjaca, sad zovem Sretu, on kaze po ovom zvuku da nije klipnjaca i da kao nemoze bas ona otici,kaze valjda kad smo ga jucer upalili na novo,kad su bili hidropodozaci bez ulja,tj. bilo je sitno sto smo napumpali da bi se pored njih cuo i drugi zvuk klipnjace i da bi izgubio kolko tolko kompresiju, da ovi iz volva svi govori manje vise da uvale i prodaju dijelove...
sad evo odoh do Srete pa da opet izmjerim kompresiju,al znam da se Sreto neki dan iznenadio,kaze kompresije drama dobra,kao da je drama ocuvan motor

Vrh

PostPostano: uto pro 24, 2013 10:26 am 
Veteran
Veteran

Klipnjača ti je popigana i klip zapinje i udara po radilici. S vremenom se rastuče to mjesto gdje udara, pa se manje čuje.

Vrh

PostPostano: uto pro 24, 2013 11:41 am 
Veteran
Veteran

kako mi je onda prestalo skroz kad sam nasuo novo ulje i nije se culo skoro 2000km ?
sta onda tu moram mjenjati,samo klipnjacu jednu,nista vise ?
i da li i podizaci isto lupaju jer su oni tvrdi drama

Vrh

PostPostano: uto pro 24, 2013 12:01 pm 
Veteran
Veteran

Već sam ti rekao, teško je dati točnu dijagnozu na osnovu onog što napišeš, a bez da se motor vidi i čuje uživo. Sve ovo su pretpostavke.

Obzirom da ste endoskopom utvrdili oštećenje stubilne, ja bih na tvom mjestu otvorio motor i sve će biti jasno. A prije toga, ako ti se to baš ne radi, uzmi komplet druge podizače iz neke druge glave i probaj. Provjerite i pritisak ulja, podizači su na najvišoj točci motora, i ako nešto nije u redu sa pritiskom, prvo će oni ostajati bez ulja.

Vrh

PostPostano: uto pro 24, 2013 12:28 pm 
Veteran
Veteran

hmm kada stavimo ono unutar svijeće prvi ne dođe najvisi,kako li vec ono... mogu ja snimiti da se cuje sve detaljno,a ovdje nam toliko dijelova da probamo podizace iz druge glave osim da kupim,jer u BiH ide samo standard motori :/

Vrh

PostPostano: uto pro 24, 2013 12:47 pm 
Veteran
Veteran

Ne kužim, klip ti ne dođe u GMT? Ako je tako, onda je klipnjača popigana 101%.

Vrh

PostPostano: uto pro 24, 2013 3:51 pm 
Veteran
Veteran

e ocito da nesto je,na 1km od kuce vozim u 5 oko 80,utisalo se lupanje drama bilo, na leru skoro nikako se ne cuje,vise od suplo tiše,i tako vozim 80km/h i stisnem gasa na mozda 100 on fino povuce i nesto puce u motoru,ali ne kao eksplozija nego kao udar i vidim nece da primi gasa,odmah tu stanem na autobusku stanicu ugasi se,upalim ga,radi 2sec trokira ugasi se, kasnije sve vise i vise vergla,zovnem kolegu da me doslepa nazad kuci, i dok ga uceram u garzu s ceste, sve ukupno 10m palio sam ga 5-6x upalim dam gasa pođe i ugasi se,tako sam ga ucerao u garazu,iza je i dimilo bilo,al nezz koje boje dim,kolega bio van garaze pa vidio, i cuje se turbina,al vjerovatno kako mu dam gasa na 4-5rpm pa kad se ugasi cujem kako se zavrtila bila, udar je bio dobro jak jer sam osjetio ga i na papucici gasa

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 244 posta ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 ... 17 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: