Citat:
Masne naslage bi bile od smjese benzina iz komore za sagorjevanje koje idu u kanal od vode pod pritiskom kompresije kroz rupu u dihtungu. E sad, kak ti je Kiki rekal skini plastike, ali i pripazi malo na kompesionu posudicu i razinu rashladne tekučine u njoj za svaki slučaj. pogledaj gdje ti je nivo kad je auto hladan a gdje kad je vruć. Rekao si da je rashladne tekučine u sistemu bilo preko maximima to bi moglo biti zato jer je kompresija natiskala smjesu u rashladni sistem. Ako je dihtung puknuo.
To vidiš po crevima, ostanu tvrda dugo nakon je auto ugašen, u slučaju da nabija kompresiju u sistem hlađenja. Rashladna tekućina preko maksimuma je apsolutno normalna stvar ukoliko se auto pregrije, voda i antifriz nisu ulje koje nema temperaturne anomalije i ne širi se pod utjecajem topline. Ajde nemojte strašit čovjeka bezveze, da nabija kompresiju u sistem vode osjetio bi to prije i poslije, ne bi auto normalno radio ni na leru, a ne bi se pregrijavao od toga ukoliko nije začepljen kiler,zaštekan termostat ili neispravan termoelement koji uključuje ventilator(e). Meni se motor( honda) prošle godine pregrijao na samom ulasku u tunel Sv. Rok, a imao je samo 7000km, također je bilo u tom momentu viška tekućine. Uzrok je bio pregoreni osigurač ventilatora i ogromna gužva zbog kojeg sam išao jako sporo po zaustavnoj traci pa nije bilo dovoljno strujanja zraka. Kad se ohladio tekućina se vratila na normalu. Eto.
Dobro neću ga više strašiti. Evo Iggy i sam si se uvjerio da nema nikakve paste u kompresionoj posudi i nije ti grunuo dihtung na glavi. Mislim glavi motora
. Sve otalo su trivijalni kvarovi koji se lako poprave. Budi miran, ipak je to Volvo