Sada je: ned srp 13, 2025 1:39 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 20 postova ]  Stranica Prethodna 1 2
Autor/ica Poruka
PostPostano: čet pro 20, 2012 1:22 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: volvo 850
Citat:
I da nema webasto grijanje mu je za svaku pohvalu :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: samo šteta ne radi mi grijač u vozačkom sjedištu onda bi užitak bio potpun :whistle: :whistle: :whistle: :whistle:Dali je neko reparirao taj grijač u sjedištu?neki link ili uputa! :mrgreen:
provjeri zice ispdo sica dal isu sve spojene, mozda je jednoj puko lem ili se odvojila...

Vrh

PostPostano: sub pro 22, 2012 11:31 am 

Citat:
I ja sam prije dvije godine popravljao webasto. Moj webast je dimio od prvog dana. Pomalo. A onda na semaforu ista slika kao i vama. Dim i uplaseni prolaznici koji masu da se auto zapalio.

Odem kod majstora, popravljali dva dana i javili mi da je gotovo. Popravak ne kosta nista. Webasto je sada dobar. Ne dimi i ne radi.

Nekoliko puta sma u ovlastenim servisima pokusao da objasnim da webasto ne radi ali kazu mi da dijagnostika ne prijavljuje kvar. I tako sada vec trecu godinu.

Zna li neko majstora, koji bi mogao ovo da pogleda, sa malo vise paznje?

A od prosle godine, osjecam dim u kabini. Filter klime mi se zaprlja vrlo brzo i naravno da ne objasnjavam ugodjaj pri voznji. Ne znam da li je ovo povezano ili postoji neki drugi problem
Kažu u servisu da to nije tako rijetka greška, dešava se.
Ovog puta sam otišla odmah čim sam primijetila prvi dim i miris nafte, nisam čekala uopće.
Prvo na kompu nije pokazivalo nikakvu grešku,rekli su da je ok.
Odem iz servisa i drugi dan opet malo dima i miris, pa opet u servis.
Na kraju su ipak vidjeli da baca malo nafte, bio je dosta mastan, pa sam ga ipak ostavila onda definitivno na popravku.
Možda mu je to mala boljka, tko bi ga znao...
Ove godine se ne vozim na kratke ture kao prije, pali-gasi po zimi nakon deset min., tako da izgleda da je to jednostavno takav kvar.
Dobro da nije ništa gore...

Vrh

PostPostano: ned pro 23, 2012 3:32 pm 

Vozi: VOLVO XC90
Citat:
Citat:
A od prosle godine, osjecam dim u kabini. Filter klime mi se zaprlja vrlo brzo i naravno da ne objasnjavam ugodjaj pri voznji. Ne znam da li je ovo povezano ili postoji neki drugi problem
Ima nas svakakvih na forumu, neki se bave sportom, neki umjetnošću, neki dotjeruju svoje limene ljubimce, neki možda u slobodno vrijeme ponekad inhaliraju opuštajuća opojna sredstva (čitaj lagane ili manje lagane droge, mi to kao klub ne podržavamo niti ne potičemo) ali su vrlo rijetki oni koji se fixaju ispušnim plinovima vlastitog vozila. Na duži rok to može biti štetno za zdravlje. Ja bih na tvom mjestu ipak prvo otišao do servisa, a odmah potom i na liječnički pregled. U ovoj prvoj instituciji bi ipak inzistirao na tome da s webastom nekaj nije u redu i da ga poprave/promjene (na koncu nek se oni malo voze i uživaju u "kvalitenom zraku" u vozilu) a u onoj drugoj instituciji bi zatražio da provjere dal je ova metoda opuštanja ostavila traga na zdravlju. Naglasak zabrinutosti bi stavio na dišne organe.
:-)

Godinu dana je obilazim majstore i naravno pokusavam rijesiti probelm dima, koji se osjeti u kabini. Ostavljao nekoliko puta auto na raynim mjestima i nisam dobio rjesenje. Uglavnom, objasnjenje je da se nista ne osjeti i da je to moj subjektivan utisak.

NA zalost, izgleda da je jedini nacin da sam krenem u rastavljanje auta ili da sam pokusam pronaci dotok tog mirisa koji se povremeno javi. Uvijek je pojacan kada promjenim filter kabine.
Razlog za moje pisanje na forum, je da vidim da neko nije ima slican problem ili da mi da savjet gdje reparirati webasto. Ili mozda neko cak i prepozna problem. Miris dima se pojaca kada ukljucim samo unutrasnju cirkulaciju

Vrh

PostPostano: ned pro 23, 2012 7:50 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Gle, ja bi pitao članicu foruma Georgiju gdje je ona riješila problem pa se uputiti tamo oboružan ustrajnošću, a ako to ne rezultira tvojim zadovoljstvom postoji još i onaj Mandrak za Volvane iz Jaske. Nenad.

Vrh

PostPostano: čet sij 03, 2013 11:40 pm 

Vozi: S80 D5 AWD Summum
Iskreno, ja se vec 2 godine vozim najnormalnije iako mi uredno baci malo dima svako hladno jutro. Nije doslo do nikakvog pogorsanja iako sam ga uredno palio na temperaturama i do -25. Vise ni ne obracam pozornost na to :D

Sto se tice smrada u kabini, ventilaciju uvijek drzim na automatskom modu, tako da dok je hladan niti ne upuhuje zrak, a samim time ni ne vuce dim dok se ne zagrije.

I jos jedna napomena - za firmu smo prije godinu dana nabavili novog VW Sharana 2.0 TDI koji takodjer ima dodatni grijac (Webasto jelte) i on je uredno poceo dimiti iako nije imao ni 15 000km. Doslovno pri put kad se grijac upalio je poceo bacati dim, i prema objasnjenju iz servisa - to je normalno. Da, i nema potrebe da se komentira VW, nikad nisam bio njihov fan, hehe :mrgreen:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 20 postova ]  Stranica Prethodna 1 2

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: