Sada je: sub srp 12, 2025 4:26 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 56 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: WTF?
PostPostano: ned tra 03, 2011 7:10 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: 960 aka Plavi Grom
Citat:
danas ocisceni benz injektori, jedan je samo zezao. sad voznja na benzinu par dana pa cu viditi da li je to rjesenje ili traziti dalje sta bi moglo biti.
Koji ti je sistem plina unutra,trebalo bi ga spojit na komp i pogledat da nije koja opcija uključena a nije potrebna,
rad na leru ili visoki okretaji na benzin ili sami emulator koji prekida napajanje benz.dizama da nije otkazao
poslušnost.

940 2.0 Turbać
960 3.0 Šalta sam :-))
Martiauto2017 j.d.o.o
Automehanika-Autoplin

Vrh

PostPostano: ned tra 03, 2011 7:42 pm 
Veteran
Veteran

tartarini je sistem.
sad se pojavio drugi problem. gubi pritisak goriva i pri paljenju treba verglati par sekundi. ne pomaze ni ako dva- tri puta dam kontakt bez paljenja. to se prije desavalo ali prosjecno jedanput mjesecno. pumpa se cuje da zuji, ali tako zuji otkad sam uzeo auto. sutra cu vidjeti na onom pipku kog dizna da li gubi pritisak goriva.

Vrh

PostPostano: sri tra 06, 2011 3:45 pm 
Veteran
Veteran

dakle, ni nakon par dana nije nadjen uzrok duzeg verglanja pri paljenju. dizne su dobre, ne pustaju gorivo u cilindre. sumnja se u regulator pritiska goriva i benz pumpu. pritisak pumpe je na kontaktu 3.2 bara, u radu na leru 2.5 bara. u voznji nema zacukivanja ni ikakvih znakova gubitka snage. mozda malo sporije nabire okretaje, ali ne mogu biti objektivan. ako netko ima nekakav prijedlog, ideju ili savjet neka slobodno napise.

Vrh

PostPostano: sri tra 06, 2011 8:43 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: 960 aka Plavi Grom
Citat:
dakle, ni nakon par dana nije nadjen uzrok duzeg verglanja pri paljenju. dizne su dobre, ne pustaju gorivo u cilindre. sumnja se u regulator pritiska goriva i benz pumpu. pritisak pumpe je na kontaktu 3.2 bara, u radu na leru 2.5 bara. u voznji nema zacukivanja ni ikakvih znakova gubitka snage. mozda malo sporije nabire okretaje, ali ne mogu biti objektivan. ako netko ima nekakav prijedlog, ideju ili savjet neka slobodno napise.
Probaj ako nisi ugasiti plin prije nego zaustaviš auto navečer,neka odradi par minuta na bengu-ugasi ga
i ujutro vidi kako pali ako bude i dalje zezal onda je 100% nekaj do benge a ako zapali normalno
negdije sistem plina ili pušta ili u trenutku gašenja pusti previše plina i kod paljenja imaš bogatu smijesu.

940 2.0 Turbać
960 3.0 Šalta sam :-))
Martiauto2017 j.d.o.o
Automehanika-Autoplin

Vrh

PostPostano: čet tra 07, 2011 7:44 am 
Veteran
Veteran

na benzinu sam i vozio citavo vrijeme. tek od jucer vozim i na plin.

Vrh

PostPostano: pet tra 08, 2011 7:09 am 
.
.

imam isti problem i najviše sumnjam na regulator pritiska goriva no čekam da mi stigne izvana da probam jer je samo u paljenju problem...

Vrh

PostPostano: pet tra 08, 2011 8:08 pm 
Veteran
Veteran

molio bih te mi javis rezultate, a u medjuvremenu mi reci di si uzeo i koliko novaca?
meni majstor kaze da odgovara od renaulta koji imaju 2.0 16v motore. on veli da su to zapravo volvo masine.

Vrh

PostPostano: pet tra 08, 2011 9:39 pm 

siguran sam da je u pitanju FPR ili regulator pritiska goriva i original ti košta oko 1100 kn

Vrh

PostPostano: pon tra 11, 2011 2:02 pm 
Veteran
Veteran

kaze mi mehanicar da me zeza neka kuglica u regulatoru, ostane blokirana. jel itko probao rastaviti i uspjesno :D sastaviti regulator pritiska goriva?

Vrh

PostPostano: pon tra 11, 2011 10:37 pm 

koliko znam nemoguća misija, promjeni FPR i rješen problem

Vrh

PostPostano: sri tra 13, 2011 7:12 am 
.
.

Citat:
molio bih te mi javis rezultate, a u medjuvremenu mi reci di si uzeo i koliko novaca?
meni majstor kaze da odgovara od renaulta koji imaju 2.0 16v motore. on veli da su to zapravo volvo masine.
Evo stavio sam jučer fpr i radi bez beda, sve najnormalnije kao i prije, pali kao zmaj opet :)
To mi je frend poslao iz Švedske pa nisam ništa platio jer je imao višak, i makar je bio nešto drugačiji onaj dio koji ulazi u dio di su injektori - pasalo je unutra a i oznake pritiska na njemu su iste tako da je sve ok. Inače to je rabljeni dio skinut sa skršenog volva pa ako ti treba i imaš vremena čekati da pritom uštediš love samo javi jer on uskoro dolazi pa ako se ne snađeš u međuvremenu..

Vrh

PostPostano: sri svi 04, 2011 8:07 pm 
Veteran
Veteran

zahvaljujem kolegi akiaki-ju na volji i trudu da mi nabavi i posalje regulator pritiska goriva. no, nazalost stanje se promijenilo nije. i dalje pali sa duzim verglanjem. meni kao laiku sad logika upire prema diznama. sutra cu zovnuti majstora i vidit cu sta cemo dalje.

Vrh

PostPostano: čet svi 05, 2011 8:18 am 
.
.

a kvragu!!! imao si iste simptome kao i ja... još smo i provjerili jel radi fpr :(

Vrh

PostPostano: sub svi 07, 2011 5:31 pm 
Veteran
Veteran

jutros na moje inzistiranje opet ciscenje dizne. 2x zaredom, zatim prekontrolirani kako rasprsuju gorivo. lose :D . dvije dizne puste malo goriva u cilindar i zato treba malo duze verglati. nije rijesen problem, osim manje potrosnje po BC-u, ali mi je ipak lakse sad kad znam gdje je problem.

Vrh

PostPostano: sub ruj 24, 2011 5:27 pm 
Veteran
Veteran

da malo osvjezim temu
prije cirka 2.5 mjeseca promijenjena sva cetiri benz injektora. stavljeni polovni nadjeni na netu. ocisceni i stavljeni i auto je palio na sami okret kljuca, kao sto bi i trebao. i onda nakon 24h opet misterija. nekad upali na prvu, nekad nakog kraceg verglanja a nekad nakog duzeg. i nema nikakvog pravila kad hoce kad nece paliti na prvi zub. mehanicar mi rece da bi mogao ocistiti senzor radilice medjutim odustao sam kad sam vidio gdje se nalazi.
pitanje je da li se senzor radilice uopce moze ocistiti?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 56 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Lucas i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: