Citat:
Citat:
Ja uglavnom točim
ES95 na Ini a kad natočim 98, osjetim razliku, pogotovo pod klimom je življi auto. Nisam još sa ovim probao 100-tku, ali mi je bivši letio na tome. Uglavnom, mali potroši sve što naspeš.

Zbog 95-tice ti je možda motor i stradao.. turbo+visoka kompresija( 9:1, za turbaka je to dosta visoko)+niskooktansko gorivo i eto ti posla. Pitanje je da li na našim pumpama deklarirana 95-tica uopće ima svojstva 95-tice

Ja imam S40 TD 115 KS pa točim eurodisel, žena ima Ibizzu 1.4, i toči eurosuper 95.
Ako kupim drugi Volvo 1.8 ili 2,0 benzinca (ne turbo) šta da točim, jer ste mi malo pobrkali u glavi te benzine?
Na Ini ima:
super 95 - to je kažu za stare aute
eurosuper 95 - to je za nove moderne motore, tako kažu na Ininim web stranicama???
super plus 98 - za ovo gorivo isto kažu da je za starije aute, pa mi nije jasno dal novi smiju ili nesmiju trošit ovo gorivo, a vidim da Vi preporučujete za turbake jer je "jače"?
Na Tifonu ima:
eurosuper 95
eurosuper 98
( to znači da nijedno nije za stare ili ???)
Iz ove teme sam skužio da je Inin super plus 98 = Tifonovom eurosuperu 98, jedino je stvar kvalitete, Tifonovo gorivo je inače kvalitetnije!? Tako kažu!
I šta da točim ako kupim benzinca?
U Brodu imamo samo dvije "kuće" Tifon i Inu u koje imam koliko - toliko povjerenje, ostali privatnici su katastrofa i ni za boga nebi nikom preporučio da natoči to smeće u svoj auto.
Na prvom mjestu mi je Tifon!
Pozdrav!