Pozdrav, imam Volvo V40, 1,6 16V,kraj 2001. godine, s ugrađenim i atestiranim plinom, prije godinu i pol sam promjenio svjećice i nakon kraćeg vremena mi je auto za vrijeme dok sam se vozio na plin počeo "trokirati"-na malim obrtajima (npr. dolazim na semafor, crveno,usporavam, pali se zeleno prije zaustavljanja i onda počme trzati kada dodam gas u drugoj brzini), odem na servis plinskih instalacija, promjene injektore, ti problemi se smanje ali postoje, a nakon određenog vremena opet isto. U posljednje vrijeme to "trokiranje" je počelo i kada se vozim na benzin. Razni majstori govore, to ti je zbog plina, otišli su kablovi, motor ti je na izdisaju itd,itd... Šta napraviti, o čemu bi se moglo raditi, gdje dijagnosticirati kvar i u konačnici popraviti. Sve ovo me plaši jer mi je šogor imao Volva S40 ali 97. godina, 1,8 motor, isto na plin, u posljednje dvije godine je promijenio dva motora, prije tri tjedna mu je (po izjavi majstora) motor opet riknio, tako da je poludio, prodo Volva za 5000 kn i kupio drugi auto. Molim za savjet, unaprijed zahvalan. P.S. auto je 2007. uvezen iz Švedske, na satu mi piše(nadam se da nisu skidani kilometri) 198 t km.
|