Sada je: ned srp 13, 2025 7:37 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 3 posta ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: sub tra 16, 2016 10:51 am 

Vozi: V40
Desava mi se da kad startam automobil da se poslije toga cuje kao neko (krckanje) u instrument tabli i to mislim sa desne strane, kao da neke klapne mozda se pomjeraju i to traje par sekundi i stane. Juce mi se desio i novi problem da sam usao ujutro u automobil i akumulator je totalno bio prazan. Mislim da nema veze sa ovim prvim problemom nikakve veze jer mi se to desava vec dva mjeseca od kako sam kupio automobil. Zadnju bravu od gepeka ne mogu da otvorim zablokirala je, desilo mi se to prije nekih mjesec dana isto i samo sam usao u prtljaznik i zamijenio osigurac i sve je funkcionisalo normalno, a prije toga sam skinuo tapacirung zadnji i bravu da vidim da li je do nje, ali je bilo samo do osiguraca. Sad sam promjenio novi osigurac i nisam mogao da otvorim prtljaznik i naravno opet je pregorio. Isao kod elektricara, kaze da je najvjerovatnije nesto do instalacije u pitanju. Da li je neko imao slicnih problema? :evil:

Vrh

PostPostano: ned tra 17, 2016 1:23 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70 D5
Relej, a kvrckanje su verovatno motorići klapni ventilacije.

Vrh

PostPostano: pon tra 18, 2016 2:29 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.4D 2002. XC90 D5 2006.
Moraš provjeriti snop kablova koji vode iz konekcije prema bravi prtljažnika , vrlo često se događa da puknu i prislone se na druge žice najčešće mjesto pucanja je u onom gumenom bužiru gdje se presavijaju prilikom otvaranja prtljažnika u tom snopu postoje dvije dodatne žice koje se ne koriste pa ih možeš iskoristiti

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 3 posta ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: