Citat:
Pozdrav,
Jutros skinem prvi snijeg sa auta i radujući se malo korišćenju STC-a razočaram se pri prvom pokušaju startovanja motora. Samo sam lampice su bljeskale, motor ne vergla ali na tabli kao da non stop pokušava, vrijeme se poništilo, i dobio sam dvije poruke, STC service required i ABS service required, tako nekoliko puta pokušam i ništa, takođe CD player je vidim doživio nekakav reset pa učitava CD, isključim sve to i nakon 6-7 put uspješno starta motor i poruke su nestale. Čuo sam se sa mahaničarom, on na prvu loptu kaže mogao bi biti slab akumulator, ima li ko kakva iskustva? Pozz
Bok. Prvo pogledaj akumulator. Što se poruka tiče to je normalno. Negdje sam pročitao (ne mogu se sjetit gdje) da prilikom starta ako nema dosta struje auto sam isključuje nepotrebne potrošače (STC, ABS itd.). Kad se motor upali normalno se ti potrošači upale zajedno s njim. Meni se to dešavalo prije pa sam promjenio akumulator i sve je OK otada. Evo i jutros mi se to desilo nakon prvog paljenja, vergla i poruke na instrument ploči su se javile. Probam drugi put i sve upali normalno. Prvo provjeriti akumulator pa ako nevalja kupiš novi, ako je orginal aku još od 2001 možda je vrijeme da se zamijeni.