Sada je: pet lip 20, 2025 11:17 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 5 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: uto pro 11, 2007 6:37 am 
Veteran
Veteran

Poznato nam je da noviji modeli Volvača imaju opciju ugradnje HFT.Smatram da je dosta praktično a da ne navodim sigurnosne razloge imat tako nešto i u starijim modelima. Neznam dali je netko imao kakvih iskustava ili razmišljanja o mogučnosti ugradnje HFT-a. Istražujuči, naletio sam čini mi se na dosta prihvatljivo rješenje jer večina nas ne želi imat neke externe gadgete u unutrašnjosti kabine estetike radi. I još pored toga stvarčica je Plug and Play. Neznam dali je tema več bila na Forumu a ako nije tim bolje. :wink: Ne sugeriram ništa ali nije možda loše malo pročirit na dolje navedene linkove. :idea:
http://www.siocommunications.co.uk/
http://www.siocommunications.co.uk/Auto ... mutes.html

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto pro 11, 2007 8:45 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Pa ja sam s autom dobio Hands free uređaj za starije verzije Nokije, Carkit 91. Kako imam noviju Nokiju Communicator 9500, kupio sam poseban kabel da ju mogu spojiti na CarKit 91, naravno i ležište za isti. I sve funkcionira super. Ostao je stari mikrofon na stropu, centralna jedinica i poseban zvučnik kod suvozačevih nogu.
Nedavno sam promjenio radio i stavio orginalni HU-555, malo sam vrluao i tragao za shemom spajanja (između ostalog HFT-a) ali i to sam na kraju jako lako sredio i sad opet sve radi kak treba.
U svakom slučaju hand free je super stvar, ja imam stariji model s mikrofonom i zvučnikom jer sam ga dobio s autom, ali da sad ugrađujem mislim da bih uzimao neko bluetooth rješenje. Mislim da ti daju puno više mogučnosti načinja spajanja i razgovora. Znam da sam vidio neka rješenja od Nokije koja podržavaju istovremeno spajanje do 4-5 mobitela. Osim toga možeš koristiti i bluetooth slušalice. Ovak sve što pričaš slušaju i ostali putnici u autu. Mene to ne smeta.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto pro 11, 2007 8:29 pm 
Veteran
Veteran

Doduše nisam nešto značajnije istraživao sve mogučnosti. Ma Gogi čoviče pa ne želim telefonsku centralu u autu ( 4-5 mobitela) jedino da napunim auto sa KOL GRLSIMA pa da šaramo od usluge do usluge...Mogučnosti koje si naveo tipa externi zvučnik...nisam baš ljubitelj ili Blue Tooth...iz profesionalnih razloga imam averziju prema toj mogučnosti jer mi je puna kapa nošenja PELTOR - EAR MUFFLERSA a imam osječaj da sam i blento koji razgovara sam sa sobom. Nekako mi se čini najelegantnije rješenje da to sve ide preko Head Unita na oriđiđi zvučnike...iako stoji tvoja primjedba da putnici u kabini mogu slušat moju konverzaciju recimo sa ljubavnicom :wink: al imam za to rješenje, rađe ču nosit 4-5 pari Ear Mufflrsa tako a neče imat mogučnosti ogovaranja :lol: :lol: :lol:
Ako netko ima još kakvo dodatno rješenje ili link koje bi zadovoljilo kriterije bit ču zahvalan

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 12, 2007 10:50 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: XC90 2.5T
http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=33

Ovdje imaš brdo hends frija, od slušalica (najjeftinija panasonic 4kn) pa sve do instalacije sa GPS-om ( Parot ck3400 LS-GPS 1839 kn)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri pro 12, 2007 11:10 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Citat:
Doduše nisam nešto značajnije istraživao sve mogučnosti. Ma Gogi čoviče pa ne želim telefonsku centralu u autu ( 4-5 mobitela) jedino da napunim auto sa KOL GRLSIMA pa da šaramo od usluge do usluge...Mogučnosti koje si naveo tipa externi zvučnik...nisam baš ljubitelj ili Blue Tooth...iz profesionalnih razloga imam averziju prema toj mogučnosti jer mi je puna kapa nošenja PELTOR - EAR MUFFLERSA a imam osječaj da sam i blento koji razgovara sam sa sobom. Nekako mi se čini najelegantnije rješenje da to sve ide preko Head Unita na oriđiđi zvučnike...iako stoji tvoja primjedba da putnici u kabini mogu slušat moju konverzaciju recimo sa ljubavnicom :wink: al imam za to rješenje, rađe ču nosit 4-5 pari Ear Mufflrsa tako a neče imat mogučnosti ogovaranja :lol: :lol: :lol:
Ako netko ima još kakvo dodatno rješenje ili link koje bi zadovoljilo kriterije bit ču zahvalan
Prvo bi u stari trebal poći od toga koji mobitel imaš
istina da ovo rješenje zvući malo komplicirano ali kod Nokie ima i drugih rješenja koja upotrebljavaju zvučike od autoradija ili svoje. Nešto ćemo naći. samo reci koji je mobitel u pitanju :wink:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 5 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: