Vozim benzin i više volim benzin, ali nemam ništa protiv disela. Meni se disel ne isplati, jer najviše kilometara napravim po gradu ili blizu grada. Vrlo malo radim relacija.
Odgovor DJ-a je (za moje pojmove) super, dodao bih samo to, da zavisi i od preferenca vozača. S ocem smo uzeli MB C280 i MB 220 CDI na test za 4 sata. Vozili smo se ja i moja cura u jednome a moji roditelji u drugome autu (malo smo mijenjali). Na kraju, roditeljima se disel više svidio, a meni benzinac. Zašto? Malo more razloga, ali najviši je ta, da moj otac voli preticati bez da pipa kuplung i mjenjač. Želi i da auto to napravi što niježnije može. Ja volim mijenjati jednu ili dvije brzine dolje (još radije vidim, da mjenjač to napravi sam

), a da me tada nabije na sedež.
Ovdje moram reči i to, da roditelji voze disela sa 115 konja (BMW) a moj benznac ima isto tako 115 konja. Auti su više manje isto težki, jedino što je razlika je ta, da ima moj 1731 ccm a njegov 1995 ccm. Tako da mogu prilično dobro ocijeniti kakva je realistička razlika kod sličnih motora. I istinuto, auti nisu baš mnogo različiti. Potrošnja je njegova manja za 2 litra po gradu, a na relaciji 1 litar, možda 1,5 litra, s tim da ja vozim brže nego on. 0-100 je prema podacima Volvo brži za 0,5 sekunde, konačna brzina BMW-a je 5 kilometara viša od moje.
Šta se tiče cijene i troškova.... tamo tamo. Ocev BMW je god.2003 a ima 70.000 kilometara, tako da nisu svi diseli za nabijanje kilometara.
Izmedju ovih auta jedina razlika je ta, da kad ja želim preticati moram mjenjati, a otac ne. To je sve. Kod večeg tereta (prikolica) i dizel postane lijen.