Pozdrav dragi Volvoljupci..
Kao što moj intro post kaže, u nedjelju idem po svoj S60, i vrlo sam entuzijastičan.
E sad, imati ću više informacija kada budem došao do servisne, ali navodno, ima 270000 km,
prije 20000ak tisuća je napravljen veliki, a prije mjesec dana mali servis.
Konkretno me zanima vaše iskustvo, sa potrošnjom kao i sa servisima.
Pročačkao sam tu po forumu i po netu, te našao dosta informacija.
No, naišao sam na par nepravilnosti. Naime, dimenzije vozila u knjižici se ne slažu sa dimenzijama
prikazanim u specifikacijama vozila na internetu. Da li je moguće da su na tehničkom upisali krive podatke? Također, ovo je automatik.
Po broju šasije sam doznao samo da je 2005o godište, D5244T.
Zanima me zamjena za radio konzolu, da znate da paše u njega, nekakav multimedija uređaj sa većim ekranom i GPS-om?
Navodno gospodinu koji ga sada ima, troši oko 7 i pol, gradske vožnje po Zagrebu.
Ima li šanse da će mi trošiti manje na otvorenoj cesti, do posla imam 22km od kojih je oko 3km gradske.
Gledao sam malo, chip tuning, ima stranih i naših, koji obećavaju 10 do 15% manju potrošnju, uz 20 do 60 konja više. Koliko je to točno, ako netko od Vas ima tu informaciju?
Da li je to isplativo, i dobro za njega? Ako je netko radio slične preinake u “mozgu” auta, rado bih da podijeli svoje iskustvo, i kod koga je to rađeno.
Nije mi toliko bitno da ima više snage (iako se ne bih žalio na koji konj više
), bitnije mi je da manje troši ukoliko je to ostvarivo.
Svakako ću otići u Pulu u ovlašteni servis kako bi pregledali auto. No prošao je tehnički navodno bez problema prije mjesec dana.
Koje bi gume preporučili? Ciljam na neke 4Season, u knjižici su upisane 225/45 R17.
Aditivi za gorivo i pročišćavanje sustava? Netko ih hvali na sva zvona, netko je kompletno protiv.
Koliko sam shvatio, Summum oprema bi trebala biti Grand Luxury, negdje piše da u to spada i GPS, automatsko zatamnjivanje retrovizora, grijane vanjske, i još svašta nešto između ostalog, a opet na par mjesta piše da toga u njemu nema.
Dobio sam od Volvo servisa i Data sheet, koji je isto malo zbunjujuć.
Na par mjesta nema info o modelu iz 2005e 2.4 D5 automatic Summum, negdje ima ali piše da je sa 185 konja, negdje piše 163 odnosno 120kw ali ne i da je automatic sa Summum opremom..više ne znam koji točno model kupujem i koje su mu specifikacije
Ako mi itko može pojasniti malo, što tu je ili nije, ima pivo (ili gajbu) na idućem susretu
Hvala unaprijed.
T.