Citat:
Sto se tice prozora, sigurno se ide na Velux. E sad, ono sto me muci je 24000kn koliko nas trazi firma koja bi radila krov. Upravo gledam cjenik zastupnika, i u nekoj skupljoj varijanti sa okovom i ospavom jedva dolazim do 16000kn.
No, to je sad u drugom planu, prvo je da vidimo sto sa krovom. Ocekivali smo da ce uredjenje krova biti oko 100-120k kn, ne bas 2x vise. Sad smo pricali sa susjedima, oni su dobili ponudu za 129k kn. OK, oni ne mijenjaju grede, no zato imaju i dosta veci krov od nas. Kad se to rijesi, onda dolazi potkrovlje na red. Sve mi se nekako cini da ce cijeli projekt na stand-by aranzman...
Grede u količini građe za krovište sudjeluju sa preko 60%.
Cijena ugradnje krovnog prozora u novogradnju, što će reći golo krovište bez knaufa i ostalih krasota je cca 500 kn+pdv, provjereno pred 5 minuta kod majstora koji je radio kod mene (
http://www.velux.hr/usluge/ugradnja/majstor17.htm). Nigdje ne piše da baš oni u paketu moraju ugrađivati prozore.
Držim fige da se nađe čim jeftinija varijanta, ali nekako ne vjerujem.... A ako grad želi platiti pola to je odlično i treba iskoristiti. Tko zna kad će ponovo nuditi tako nešto.
Pogledaj na
www.rihter.si, oni su radili i moje krovište. Tada su se bavili samo sa tim, sad vidim da su se opasno raširili. Radili su jer su bili malo povoljniji od naših HR majstora, svi elementi su stigli već iskrojeni, došli su sa dizalicom i cijelu konstrukciju krovišta složili za dan i pol. I sve je pasalo. Cijene se ne sjećam, ali mislim da je bila oko 25 k eura + crijep.