Sada je: ned lip 22, 2025 9:44 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 66 postova ]  Stranica 1 2 3 4 5 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Cjena benzina
PostPostano: pet svi 30, 2008 11:57 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Kao posljedicu poskupljenja naftnih derivata, kad već nitko neće, otvaram par pitanja i tema
Kolika treba biti cjena benzina/diesela da počnete razmišljati o prodaji auta a kolika da se prestanete voziti na kratkim relacijama na kojima možete koristiti noge/tramvaj/bicikl :?:
Koliko dugo će država držati cjenu plina na sadašnjoj razini :?:
I mislite li da država (ne mislim ni na jednu državu konkretno nego na mehanizam upravljanja) može braniti određenu cijenu nafte?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet svi 30, 2008 12:28 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Mi doma već tjednima debatiramo o tome. obzirom da plaćamo jedan od najskupljih benzina na svijetu uz kriminalan standard napuhan kojekakvim kreditima nećemo još dugo. Cijela europa ima abnormalne cijene goriva, amerika je duplo jeftinija, azija da i ne pričam, pa i afrika ( generalno ). Nas se sustavno pljačka i ne možemo si pomoći. Ja bi si rado uvezao jednu cisternu goriva iz bliskog istoka za osobne potrebe, s prevozom bi me koštao tu oko kune, međutim zabranjeno je i mali čovjek jednostavno plaća sva sranja političara i onih koji stoje iza njih diljem svijeta, a kod nas na starom kontinentu pogotovo.
Uz taj benzin, nove zakonske regulative, struja, komunalije, ostali nameti, ja se osjećam ko da me cicaju sa svih strana i rade od mene budalu, a sam ne mogu ništa napraviti da se to promjeni.
Nama bi definitivno trebao jedan matija gubec i revolucija da se sve obriše i krene se ispočetka jer nam je država totalno krivo nasađena od samih početaka. Rasprodat će nas sve i uvalit u dugove do grla u vrlo bliskoj budućnosti.Vidi koliko je ova garnitura kamenjara i manijaka uvalila samo zagreb u dugove? Canjuga je bio mila majka za oe sad, 10 milijardi kuna duga grada zagreba, radno sposobnih koji privređuju nema ni 400000 u cijeloj državi, to je 25000 po glavi bazirano na tom uzorku, uz privatne pizdarije ljudi moji kad se izračuna i dug države na sve to mi smo u jako teškim govnima, još malo na slamčicu dišemo iznad površine al je pitanje do kada.
A vladajuća garnitura i pripadajući paraziti svih razina mažu oči ljudima i kupuju glasove penzionera i polupismenih ljudi jeftinim pričama, grahom, krumpirima i dodatkom na penziju od 100 kuna, podizanjem minimalca od čega naravno opet najveći dio pripadne šukeru i njegovom proračunu, koji je barem 5 puta veći nego li je to uobičajeno za populaciju ove veličine kao što je naša.
Neki dan ona reportaža iz švicarske od milića i ono što je pričao gradonačelnig basela, pa došlo mi je da puknem od jada uspoređujući to s ovim našim hohštaplerima.
Ja ne znam kak vi svi to skupa podnosite al meni je lagano dosta i ozbiljno razmišljam da odem iz ove sprdačine od zemlje negdje gdje se vlada bar imalo reda.
evo, zajebo sam hong konga sad, al zbilja mi je puna kapa svega.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet svi 30, 2008 12:45 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Dobro, slažem s tobom oko cijena. No bojim se da se tu za malog čovjeka nište neda napraviti da se i dalje može voziti po za njega prihvatljivoj cijeni goriva. Istina je da su cijene benzina u Europi jako slične našima, no evropčani imaju osjetno više plaće. tank eurodiesela mene dođe 1/10 plaće. Mislim da je to u europi ipak malo manje.
Ili ipak netko nazire neko svijetlo u tunelu :?:

Vrh

PostPostano: pet svi 30, 2008 1:06 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
Kolika treba biti cjena benzina/diesela da počnete razmišljati o prodaji auta
Ma prije nego sto bi doslo do te cijene, bilo bi puno drugih ozbiljnijih posljedica po "vaznije" stvari. Hrana, struja, plin, krah drzave, duznicka kriza...
Ipak vjerujem da ce se to sad malo usporiti. Doci ce do cca 12 kn, a onda sporije...
Citat:
a kolika da se prestanete voziti na kratkim relacijama na kojima možete koristiti noge/tramvaj/bicikl :?:
Ma da mi je put dom-posao bolji - odavno.

Ono kaj bih zelio je probati pronaci nekog i dijeliti troskove do posla...
Citat:
Koliko dugo će država držati cjenu plina na sadašnjoj razini :?:
Jos 2 - 3 mjeseca?
Citat:
I mislite li da država (ne mislim ni na jednu državu konkretno nego na mehanizam upravljanja) može braniti određenu cijenu nafte?
Moze regulirajuci svoj grabez u cijeni litre.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet svi 30, 2008 1:10 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
Ja ne znam kak vi svi to skupa podnosite al meni je lagano dosta i ozbiljno razmišljam da odem iz ove sprdačine od zemlje negdje gdje se vlada bar imalo reda.
Kuda?

Ja sto dalje...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet svi 30, 2008 1:20 pm 
Veteran
Veteran

Citat:

Kuda?

Ja sto dalje...
Iskreno, da nemam djece već bi odavno nestao odavde...pa makar preko bare, među budalama lakše uspiješ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet svi 30, 2008 1:22 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mercedes e550
Mislim da bi država na nametima isključivo morala reagirati i držati cijenu litre u jednoj normalnoj granici.
Da obrazložim ako je cijena litre 1kn + 50%poreza i nameta= 1,50, poskupi gorivo na 2kn +50%=3 dakle država dobi dodatnih 50lipa. Neznam da li sam u pravu ako nisam molim nekoga ko bolje kuži to da objasni.

Ako sam u pravu onda je to rješenje jedino moguće jer na svjetsku cijenu sigurno mi nemožemo utjecati ili ipak možemo na način da uopće ne vozimo pa da smanjimo svjetsku potražnju za gorivom u nekom prosjeku 0,0000000000000001, pa na taj način potaknemo ostale da nam se pridruže i tako cili svit vidi od nas Hrvata kako smo zajebali naftaše koji pođu radit gubitke i onda padne cijena na nekih 20 lipa po galonu.
:D :D :D :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet svi 30, 2008 1:23 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S40 phI-LPG
sramota od države.....kaj je najbolje da bu sad masovna ugradnja plina i onda kaj bu naša "pametna" država napravila?....probajte... pogodit....gamad....

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet svi 30, 2008 1:28 pm 
..
..

Masovna ugradnja plina je već počela. I kad se svi navuku na plin država će dignuti cijenu i to se zna. A kad se cijena plina digne na 6-7 kn onda budem razmišljao o smanjenju potrošnje odnosno smanjenju korištenja auta. Do tad se vozim bez brige i boli me ona stvar kolika je cijena benzina :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet svi 30, 2008 1:32 pm 
Veteran
Veteran

Ljudi, tu se više ne radi o cjeni benzina, nego da nas rade budalama s osmjehom na licu

@govorčin, tu kod je svjelo na kraju tunela ugašeno

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet svi 30, 2008 1:33 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: tečetri
Citat:
Citat:

Kuda?

Ja sto dalje...
Iskreno, da nemam djece već bi odavno nestao odavde...pa makar preko bare, među budalama lakše uspiješ...

Ja cekam poziv iz prometnog ureda, posto san posla zahtjev za vojnog pilota, ako od tog nebude nis, ode brale u sidnej otvorit neku firmu kojoj ce ime po obicaju pocimat sa 'Cro'

:D :D :D :D :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet svi 30, 2008 1:38 pm 
Veteran
Veteran

Citat:

Ja cekam poziv iz prometnog ureda, posto san posla zahtjev za vojnog pilota, ako od tog nebude nis, ode brale u sidnej otvorit neku firmu kojoj ce ime po obicaju pocimat sa 'Cro'

bolje i to nego da ti ime firme završava s "prom", "commerce" ili "impex"

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet svi 30, 2008 1:54 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: tečetri
Citat:
Citat:

bolje i to nego da ti ime firme završava s "prom", "commerce" ili "impex"

ja mislin da ce uskoro izjava ''nema novaca ni za crni kruh'' dobit jedno sasvim novo znacenje, a??? :?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet svi 30, 2008 2:38 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Mislim da bi država na nametima isključivo morala reagirati i držati cijenu litre u jednoj normalnoj granici.
Da obrazložim ako je cijena litre 1kn + 50%poreza i nameta= 1,50, poskupi gorivo na 2kn +50%=3 dakle država dobi dodatnih 50lipa. Neznam da li sam u pravu ako nisam molim nekoga ko bolje kuži to da objasni.

Ako sam u pravu onda je to rješenje jedino moguće jer na svjetsku cijenu sigurno mi nemožemo utjecati ili ipak možemo na način da uopće ne vozimo pa da smanjimo svjetsku potražnju za gorivom u nekom prosjeku 0,0000000000000001, pa na taj način potaknemo ostale da nam se pridruže i tako cili svit vidi od nas Hrvata kako smo zajebali naftaše koji pođu radit gubitke i onda padne cijena na nekih 20 lipa po galonu.
:D :D :D :D
Cijena nafte na svjetskom tržištu nema neke pretjerane veze s cijenom od 9 i pol, 10 ili 12 kuna kod nas, istovremeno ameri imaju benzin duplo jeftiniji, azijati ga imaju i po 4-5 puta jeftiniji, južna amerika isto, jednostavno EU tako guli ljude u što se naša vladajuća klika sasvim fino uklopila, ali pošto je stara navika hrvata da budu papskiji od pape, zajebali su i Eu i sad prednjačimo u cijeni a plaće i penzije su nam na nivou uzbekistana. nema veze, Idemo dalje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet svi 30, 2008 2:39 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S40 phI-LPG
Citat:
Idemo dalje.
:lol: :lol: :lol: :lol:

kamo? :evil: :evil: :cry: :cry: :? :? da pitamo Kovače ili Balića?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 66 postova ]  Stranica 1 2 3 4 5 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: