Sada je: pon lip 23, 2025 12:49 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 51 post ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet lip 26, 2008 2:06 pm 
Veteran
Veteran

hrvatskih branitelja :(

Vrh

Naslov: Re: Fond HB-a
PostPostano: čet lip 26, 2008 4:12 pm 
.
.

Citat:
Znam da je tema malo stara :oops: ali...

Zanima me da li se netko kuži u izračun dionica u fondu HB, nisam nikad dobio poštom obavjest o broju dionica, a sad su mi isplatili neku lovu pa me zanima kako su to obračunali.
Lud sam više od tih sektora, i brojem bodova za određene datume, a nigdje na web-u ne mogu nači neki kalkulator koji to izračunava. :?

možda ti ovo pomogne...

http://www.hrportfolio.com/fond_HFB.php ... kalkulator

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet lip 26, 2008 4:24 pm 
Veteran
Veteran

Fala,
ukrali mi 960 (9,6) bodova, cca 6.000,00kn :shock:
Neka i kuhari dobiju koju kunu :lol: :lol: :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet lip 26, 2008 10:51 pm 
.
.

U ovim danima (ili bolje mjesecima, godini...) ja se tolažim s time, da je financiranje u dionice i slično dugoročno, te budemo videli gde smo nakon 5godina i više... :wink: Vi samo dobro i puno radite pa bude... :P

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet lip 27, 2008 11:43 am 
Veteran
Veteran

Danas stiglo pismo iz SDA, g. Elkaz odbijate cijelih 28,80 kn, kao dioničar Atlantik grupe. Pa jebote, skuplje su došli papiri i provizije dok je to došlo domene. Užas.
A dao sam ponudu na nekih 35-40 kkn.
Sad baš za inat tih 5-6 dionica nosim sa sobom u grob. Nikad to neću prodat, makar propo i Emil i ja i svi mi skupa samnom.

zg0690: daj makni taj avatar, iritira.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet lip 27, 2008 12:42 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 850
Evo što nam se piše:

slika

a nafta jutros u Londonu dogurala do 142 $ :cry:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet lip 27, 2008 1:12 pm 
.
.

Citat:
zg0690: daj makni taj avatar, iritira.

nemoj misliti na torticu... :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon srp 07, 2008 2:19 pm 
Veteran
Veteran

NAZIRE LI SE KRAJ KOREKCIJE NA ZSE?

Ovih je dana prošlo više od šest mjeseci od kako su cijene dionica na Zagrebačkoj burzi započele negativan trend. Analitičari su izračunali da je ovogodišnji pad Crobexa već dosegao 32 posto, a pad prometa u odnosu na isti period lani – i do 40 posto, što su jedni od dosad najvećih burzovnih padova. Podsjetimo, da je u novijoj povijesti Zagrebačke burze, odnosno od osamostaljenja Hrvatske pa do danas - bilo najmanje četiri-pet većih otklizavanja Crobexa. Najveći se dogodio prije gotovo deset godina, odnosno u periodu od 22. srpnja do 1. rujna 1998. godine, kada je (mnogi kažu da se to dijelom dogodilo i zbog tadašnje ljetne ruske financijske krize) Crobex u nepunih mjesec i pol dana oslabio za čak 49 posto. Po 30-ak posto na vrijednosti naši su burzovni indeksi gubili u čak dva navrata: od 1. listopada do 14. studenoga 1997. te od 21. srpnja do 30. rujna 1999. godine. Sljedeći veći pad po intenzitetu je onaj od 9. travnja do 2. lipnja 1998. godine kada je Crobex oslabio 22 posto, a najnoviji pad - od 10-ak posto – zbio se u proteklom (lipnju) mjesecu.
Premda najnovije šestomjesečno negativno razdoblje nije ukupno gledano i najgore po intenzitetu pada, ono je, izuzmemo li blagi svibanjski rast - postalo dosad i daleko najduže vremensko razdoblje kontinuiranog pada dionica u povijesti burze. Podsjetimo, kako je najnovije sušno razdoblje, pa time i veliki gubici za dioničare došli nakon pune tri i pol godine, mnogi kažu, i vrtoglava rasta cijena gotovo svim dionicama na burzi. Pri svemu tome, od početka 2006. pa do sredine 2007. – gotovo da svi cjenovni uzleti (građevinskim i brodarskim dionicama samo u prošloj godini cijena je skočila 2 do 3 puta) nisu imali predaha.

Zato i najnovije ispuhavanje tržišta, pa i cijena dionica – nije neočekivano, odnosno to je, kažu, više-manje i uobičajen životni ciklus jedne burze. Mnogi naš (burzovni) pad vežu i uz stagnaciju američkog, pa i europskog gospodarstva. Ističu kako pesimizam koji vlada na Njujorškoj, pa i na nekim europskim burzama, koji utječe i na kretanje cijena na gotovo svim svjetskim tržištima kapitala - ima veliki utjecaj i na (strane i naše) potencijalne investitore, a i domaće dioničare koji u pomanjkanju optimizma manje investiraju, a više i (ras)prodaju dionice. Ujedno, dosadašnje nestabilno kretanje cijena dionica, te skromni promet zbunjuje sve analitičare, pa se malo tko od njih usuđuje i prognozirati daljnji tijek razvoja na Zagrebačkoj burzi.

Nešto su, ipak, glasniji oni analitičari koji tvrde da će do stabilizacije i oporavka doći, ali ne prije jeseni, odnosno tek krajem ove ili početkom sljedeće godine. Ponavljaju, kako oporavka dionica, pa i tržišta nema - bez većeg pritjecanja likvidnih sredstava. Drugim riječima, na kretanje domaćeg dioničkog tržišta u narednim će mjesecima, kažu, najviše utjecati domaći i strani institucionalni investitori, odnosno ukupni povratak optimizma i volja investitora za daljnjim ulaganjima.

www.to-one.com

Vrh

PostPostano: pon srp 14, 2008 8:05 pm 
Veteran
Veteran

Fond hrvatskih branitelja spreman je za prodaju sedam posto dionica Ine, koje čine preko 45 posto vrijednosti portfelja. S obzirom da postoji izražen interes za kupnju dionica Ine, Fond bi ih prodao, a potom kupio manjim dijelom obveznice, a većim dijelom perspektivne dionice. Iako i u Fondu zaključuju da je portfelj koji se u glavnini sastoji od samo dvije dionice prerizičan, portfelj se ni u buduće ne bi u potpunosti diverzificirao već bi se koncentrirali na nekoliko snažnih dionica.
Među moguće ulagačke mete spominju se Hrvatska poštanska banka i Croatia osiguranje, koje trenutno kontrolira država, ali i sve likvidnije dionice na Zagrebačkoj burzi, među kojima dolazi u obzir čak i HT za koji u Fondu procjenjuju da je perspektivno ulaganje. Ukoliko Fond odobri prodaju svih 7 posto dionica Ine, prema sadašnjoj vrijednosti dionice raspolagat će gotovinom u iznosu od preko 2 milijarde kuna koje bi se tada mogle sliti na Zagrebačku burzu.

www.to-one.com

Treba li uopće reči što bi to značilo :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto srp 15, 2008 4:01 pm 
..
..

IMHO gotovo ništa jer ti novci neće biti odmah reinvestirani niti će biti reinvestirani u maksimalnom iznosu, zbog servisiranja raznih kredita koji su uzeti zbog isplate udjeličara i zbog diverzifikacije dijela iznosa u obveznice.
Nadalje velika je vjerojatnost da će dioničku diverzifikaciju Fond provesti u suradnji i dogovoru s Vladom otkupom njenih dionica a ne dionica koje su na tržištu, naravno u skladu sa zakonom i zakonskim propisima( naime državi bi dobro došao novac kojim će Fond raspolagati u slučaju rasprodaje svog udjela u INA-i ).
Nadalje jedina šansa za poštenu zaradu u ovoj situaciji je uključivanje OMV-a u trku što mora biti obznanjeno AFAIK do kraja tjedna inaće će MOL ponuditi minimalnu cijenu od 2500kn jer njemu ovako i onako nije uopće u interesu kupiti free float dionice jer za njih mora dati cash dok Vladine dobiva praktički besplatno. A najveći problem u ovome trenutku po pitanju transparentnosti je što nisu poznati detalji iz ugovora 2003g. i nezna se što je tadašnja Račanova vlada obećala MOL-u kao bonuse.
Zato se sada OMV nalazi u nepovoljnoj situaciji jer mora objaviti IPO za otkup 100% dionica INA-e dok MOL može objaviti IPO za samo 30% free float dionica. Samim time OMV mora osigurati 3 puta više kapitala za ulazak u vlasničku strukturu INA-e nego MOL što baš i nije fer-play situacija, te nisam ziher koliko je to OMV-u isplativo.
Postoje neki mogući scenariji ali o njima nebih dok se ne vidi što će OMV.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto srp 15, 2008 5:34 pm 
Veteran
Veteran

Jel pametno zadržat udjele u braniteljskom fondu ili ih prodat s obzirom na trenutačnu situaciju, da li će još neke dionice koje su u vlasništvu države uć tj. dodijelit se braniteljima HEP,neznam kaj još ima, slabo pratim ovu situaciju pa molim komentarte, inače imam par udjela u fondu pa zato pitam radi zananja i ravnanja...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto srp 15, 2008 6:44 pm 
Veteran
Veteran

Mislim da ti nije pametno sad prodavat, trenutno smo vrlo nisko sa burzom...

Volvo S80 T6, 2002.; 2009. - 2012.
Volvo V70 2.4 20v 2001.; 2012. - 2013.
Volvo S80 2.5d, 1999.; 2012. - ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto srp 15, 2008 8:10 pm 
..
..

IMHO ako misliš biti aktivan investitor, nađi pravi tren (kratkoročno) i prodaj pa uloži ponovno nakon pada koji bi mogao uslijediti uskoro. Ako nemaš neku namjeru biti aktivan i nije ti o glavu koristiti taj uloženi kapital u idućih min. 3 godine, ostavi kak je...

Ali ne zaboravi da bez obzira što ti tko savjetuje, to je tvoj kapital i jedino si ti odgovoran za upravljanje i raspolaganje njime... :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet ruj 18, 2008 10:58 am 
.
.

Citat:
Mislim da ti nije pametno sad prodavat, trenutno smo vrlo nisko sa burzom...

...ali uvijek možemo i niže...

:cry:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet ruj 18, 2008 12:28 pm 
..
..

Citat:
hrvatskih branitelja :(
Za 11 mjeseci u hrvatskoj uniformi tijekom 1992 i 1993 dobih cijelih 3,42 udjela Fonda hrvatskih branitelja (342 dana=342 boda=3,42 udjela u nečemu).

Što ću ja s tim??? To se ne isplati ni prodati a ni držati " za crne dane", kad tih cca 1800,00 kuna vrijednosti, kao i godišnju dividendu od (neznam napamet) 60,00 kuna pojedu inflacija i poskupljenja. Ne isplati se oko toga uopće NIŠTA, a ponajmanje nervirati. Očito je zamisao bila da nam se kao, fol DAJU DIOOOONICEE!!!! a zapravo imaš mikro udjele u nečemu. Mi koji smo bili 1992. i 1993. smo očito državi bili manje vrijedni od kolega branitelja iz drugih godina obrane Hrvatske. Tako da prema svemu tome zapravo i nemam neki stav, prilično sma indiferentan.

Moglo je i bez toga.

pozdrav kolegama braniteljima iz 100. brigade...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 51 post ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: