Sada je: sub lip 21, 2025 4:45 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 42 posta ]  Stranica Prethodna 1 2 3
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri lis 22, 2008 6:16 am 
Veteran
Veteran

Vozi: XC90 2.5T
Stric mi ima nuvi 710 pa sam ga imao priliku testirati, nije me baš oduševio, ovaj fm odašiljač je banana, ne možeš istovremeno slušat radio, kvaliteta zvuka je loša, tako da je po meni fm odašiljač totalno beskoristan, što se tiče bluetooth-a, mislim da je puuuno jeftinije kupiti nekakvu slušalicu koje su danas turbo jeftine, ostaje mp3 player, po meni opet glupost jer svaki noviji auto-radio bi trebao vrtiti mp3, a i slušanje mp3 preko garmina u autu bi opet moralo ići preko nesretnog fm odašiljača. :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 22, 2008 8:56 am 
..
..

Pa kako ćeš slušati radio istovremeno i koristiti navigaciju ili mp3?? Jel možeš slušat istovremeno i cd player i radio iz istog uređaja u autu?? Meni je bluetooth vrlo koristan jer nemam ni vremena ni novaca ni živaca za kupovat slušalice i razmišljat stalno jesam li je ponio sa sobom jel baterija puna i tralala. A inače stvari funkcioniraju ovako - memoriraš frekvenciju na kojoj ti je fm odaš. od navigacije i slušaš što te volja - cd, radio stanicu, bilo šta, i kad ti zazvoni mob pritisneš br.memorije na kojoj je navigacija i eto ga, sve riješeno. A ako ti misliš vozit se s navigacijom da te ona nekud vodi a i istovremeno slušat radio, koji k će ti onda navigacija jer je ionako nećeš čuti od radia :?:
A, by the way, entry modele nisam volio nikada ni u čemu, ni auta ni mobitela ni tehnike, pa tako ni navigacije, ja osobno ne bih nikad uzeo najjeftiniji proizvod od bilo kojeg proizvođača. To je slično kao i kad mi dođe kod starog u radionu idiot pa pametuje da je bolja najjeftinija michelinka od najskuplje npr. barumke ili bf-a ili toya. Ma daj, pa po kojoj teoriji, probao sam ja to stotine puta i vozio isti auto s jednim pa s drugim i uvijek, ali baš uvijek je bolje imat 'skupi' model nekog 'slabijeg' proizvođača nego osnovni model nekog velikog branda. To je moja osobna filozofija za sve i nikad se nisam u ničemu zajebao, sve je uvijek besprijekorno funkcioniralo i ispunjavalo očekivanja kad sam tako postupio...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 22, 2008 10:14 am 
..
..

Vozi: S60 1.6 DRIVe
Ja imam Garmin 350 sa originalnom Adriom.
Situacija od neki dan:
Hocu upisati Koprivnica -> i neka ulica.
Odaberem Hrvatsku i onda pocnem pisati K O P i ponudi mi koprivničko-križevačka županija. I sad je izbor
potvrdi ili odi natrag. Nebrem napisati Koprivnica da se je**m.
Isto tak ponekad mi neku adresu pronađe a nekad veli da nema adrese.
Imam osjećaj da nekaj sa kartom šteka.
Ima još netko takvih ili sličnih problema?
Da napomenem karte su update-ane.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 22, 2008 10:17 am 
..
..

Vozi: V40 CrossCountry D4
Ekrane svi imaju iste, procesore svi imaju iste, osim zadnje serije 255 i onih koji su izasli poslje nje... Razlika u brzini nije znacajna... Jedina je razlika sto ti napise koliko imas kilometara kada od trenutne pozicije do POI-a kada ides njih pretrazivati. Ako češ često koristiti navigaciju isplati se, ali ako je koristiš 3-4 puta godišnje, bacanje novca.

Druga razlika je u ugrađenoj memoriji, najjeftiniji model ima 500Mb, svi ostali imaju 1700Mb i vise. 1500Mb treba za kompletnu kartu evrope + Adria Route. U 500Mb stanu manje vise sve zemlje do kojih bi inace i isao autom. A uvijek možeš mijenjati karte koje su gore po potrebi.

A sto se ostalih razlika tice, one su cisto softwarkse naravi, i vecina se niti ne koristi, osim možda među-točaka za navigaciju

Garmin 200 košta 950Kn. Za razliku u cijeni naspram 710 si kupiš neki ipod.

Evo ti usporedbe nekih modela, pa vidi razlike
https://buy.garmin.com/shop/compare.do? ... duct=10624

Inače se slažem sa teorijom da je skuplje bolje, ali Garmin stvarno vadi lovu na glupostima. Ja sam si na kraju kupio 200w, a isprobao sam i 710, i nisam primjetio neku korisnu razliku.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 22, 2008 12:13 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: XC90 2.5T
@jopis: Kad sam napisao "radio" smatram općenito autoradio, znači cd/mp3/radio, pročitaj malo bolje pa češ vidjeti da nisam napisao da ne možeš slušati istovremeno radio i cd player već istovremeno navigaciju preko radio odašiljača i autoradio,što se tiče slušanja glazbe i korištenja navigacije zajedno, to radim cijelo vrijeme, glazba radi laganini u pozadini a navigacija me usmjerava na pravi put, ne vidim što je tu ne moguće:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 22, 2008 12:35 pm 
..
..

Ma nebitno, vidim da su daljnje rasprave suvišne i besmislene. Moja reakcija je bila samo zbog toga jer ste zapeli biberit čovjeku odmah tipa ono, kupi najjeftinijeg garmina on je super. Pa ni ja a ni vi ne znamo za šta mu sve treba i koliko će je koristiti. Ja sam lijepo i napisao da je ovo sve moje mišljenje i da sam je ja kupio za svoje potrebe i da je meni osobno puno jednostavnije imati bluetooth handsfree u navigaciji nego i za njega još dati 500+ kn, pošto me slušalice i sl. picaboce ne zanimaju, a kvalitetan npr. SE bluetooth handsfree košta od 500-700kn.
A i tu se u par postova trpaju u isti koš obični i widescreen modeli - razlika je nebo i zemlja u preglednosti i smatram isto tako da je budalaština kupit navigaciju s običnim malim ekranom, ali eto to je opet moje mišljenje. I sad odbij od cijene 710ke cijenu adria routea koji ide gratis uz nju, bluetooth handsfree, fm odašiljač, veću memoriju, napredno rutiranje i ws ekran i voila, gle čuda eto nas na običnoj 200ki. A uzmi nešto iz serije 200 wide i uzmi original AR uz nju (jer uz nijedan 2xx wide ne ide u paketu AR) i opet dolazimo vrlo blizu cijene 710ke, ALI BEZ SVIH GORE NAVEDENIH FUNKCIJA. Da završim svoje sudjelovanje u ovoj polemici - nekom to treba (ja sam prvenstveno i kupio 710ku a ne neki slabiji model zbog handsfree-a), a neko će biti ekstra zadovoljan i sa 200kom od 1000kn bez ičega, ali nemojte dovodit ljude u zabludu da je 200ka ista, tj. vrlo slična 7xx i u pola jeftinija kad nije baš tako, samo treba realno sve stavit pa nek si svatko sam odluči što mu treba. Uostalom evo i frend je nekidan samo zbog ekrana prodao 360T i uzeo 760, dopizdio mu ekrančić, a u kamionu svaki dan po europi pičit, njemu treba, e da a i ona rasklopna antena na 3xx seriji je isto banana živa, to je bio drugi razlog...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 22, 2008 2:27 pm 
..
..

Ma jopis, u pravu si, na kraju je najbitnije sta sve covjeku treba...

Karte su crackirane, sad si mozes stavit sta god hoces, ukljucujuci AdriaRoute, SCGRoute,....

A da ti koristis navigaciju 3 puta godisnje, da li bi isto uzeo 760? Ti se ocito cesto vozis, i treba ti takav uređaj...

I sto se tice widescreena, puno je bolji nego obican.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 22, 2008 2:46 pm 
..
..

Eto, napokon smo usuglasili mišljenja :D
A za karte, je, može se stavit sve i jedna, živio internet :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 22, 2008 4:33 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Made in Japan
[quote="jopis"]Nije paprena cijena, nuvi 710 ima i mp3 player i bluetooth i handsfree za mob i fm odašiljač za to sve povezat s autoradiom pa ti sad zbroji socijalnog najjeftinijeg garmina sa lošijom kvalitetom displaya + svi ovi dodaci i koštat će te ihihi više nego ovaj od 2250 Kn u kojem je sve na jednom mjestu i radi sve kak treba 100% a ne da imaš pet uređaja u autu i po autu bez veze :wink:[/quote
Pa to da....
Sta ce mi milion gadgeta po autu, te tih punjaca, te baterija crkla itd... A htio bi mjenjat ovaj mp3 sto imam sad, pa sam nacuo da te navigacije vec mogu svirat i bit korisne... Radio necu kupovat jer ako promjenim original radio vise mi to nije to a i izbor 2DIN radia koda nas je banana...Ono sto i valja kosta puno vise nego DOBRA navigacija...
Bumo vidli....
:lol: :lol: :lol:

Ma netko je kupio neke jeftine 2DIN-ske radie al neznam vise tko.... :? :? Jos se i hvalio :lol:

Ako sam sisao vesla, ne znaci da sam pusio gliser...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 22, 2008 5:46 pm 
..
..

viewtopic.php?t=1913

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 22, 2008 9:31 pm 
Veteran
Veteran

Tko kaze da nema kod nas dobrih 2DIN radija? Imas onaj Pioneerov za 2k kn koji je jako dobro opremljen (CD mp3, USB, bluetooth, daljinski, blabla...)

Volvo S80 T6, 2002.; 2009. - 2012.
Volvo V70 2.4 20v 2001.; 2012. - 2013.
Volvo S80 2.5d, 1999.; 2012. - ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub lis 25, 2008 2:30 am 
Da bas Pioneer sam instalirao u jednu sportsku Toyotu
i model je htio jer je stariji da ima i kazetofon
jer ima frajer puno kazeta. Ah to su ti stariji ljudi
ne vole bas CD/je i MP3/je. A Pioneer misli i na to.

Ali ako je armatura okolo DIN-a tanka onda treba na zadnjem dijelu
gdje je veliki saraf dodati i jednu letvicu kao zadnji nosac
da ne visi i trese se u voznji jer je dosta tezak.Iako je u paketu bila i letvica
bila je prekratka do drugog sarafa na armaturi. :cry:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 42 posta ]  Stranica Prethodna 1 2 3

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: