Aj da se malo nadovezem sa friskim iskustvom. Naime, prije dva dana sam putovao za NL i odlucio sam da necu platiti vinjetu nego potraziti taj stari put iza Maribora, jer mi je fakat glupo dati 35€ za par km do Sentilja

. Na HAK-ovoj stranici i od nekih ljudi sam dobio upute da se prodje kroz centar, prati zuta tabla za Spielfild i Sentilj da se izbjegne Mariborska obilaznica i to je to. Uf, nikako nisam uspio to naci, kud god da sam krenuo vodilo me na brzu cestu koja nije auto cesta ali je obavezna vinjeta

. U jednom trenutku sam cak i zavrsio na toj cesti i u panici na prvom skretanju sisao i opet prema centru.
Bio sam luuud

, 5.30 ujutro, ja se vozikam po Mariboru i rekoh sebi, ma jebes ga, kupit cu fucking vinjetu i idem dalje bez staha. Dodjem na jednu benzinsku, pise da radi od 6-22. Ajd, cekat cu. U 5.56 vidim nikog na pumpi i odem do vrata da vidim jel sta pise, a ono kaze da je nedjelja i praznik od 7. Ajd opet prema centru i onda mi je taksista objasnio gdje je dezurna pumpa na izlazu prema ljubljani. Nadjem i to, kad vele da nema polugodisnje, ustvari ima ali vrijedi tek od 01.01.2009.

Sta sad, pitam, jel me moze kazniti. Veli frajer moze, ali valjda nece kad vidi da imas bar tu vinjetu. Mos mislit, jedva cekaju zagrebacke vozace da im nesto oproste

. I onda sam morao kupiti godisnju za 55€.
Eto, obicno kad zelis proci jeftinije prodjes puno skuplje. Fakat nije fer sto su im i ceste koje ustvari nisu auto ceste, nego ceste sa plavom oznakom (ceste rezervirane za promet motornih vozila, znaci 2 trake ali bez zaustavne) u sustavu vinjete.
Po meni, LOPOVLUK I BEZOBRAZLUK!!! Platio sam 55€ za 2x8 km

auto ceste.
Sad malo OT, ali jos jedan shock, na ulazu u Njemacku sam ostao bez vode za brisace i ajd rekoh, idem tankat, pa kupim. Znate posto je 3 L tekucine? 15€ !!! I ajd, minus 10 stupnjeva, malo me frka sipat vodu i kupim 1L za 5€. Kad ono stanga, izgleda da je crkao motoric ili osigurac dok sam probao par puta spricati na suho. Prokleta kanta od Opela!
Drugo je sve proslo ok, 1350 km do NL za 14,5 sati

ukljuceno turisticko upoznavanje Maribora.
Ajd, pozdrav iz hladne Holandije!
P.S.
Jebote, koliko ovdje ima Volvova!