Citat:
Ma cistio sam flame trap par puta.Prvi put je bio najvise zacepljen,drugi put vec manje.Cistio sam ga nitro razredjivacem,odnosno,potopim flame trap u nitro na nekih pola sata i sva ona prljavstina se skine bez problema!Posle isperem vodom,osusim,obrisem i montiram.
Ne verujem da on predstavlja problem jer kroz flame trap umesto uljnih isparenja prolazi ulje,tako da ipak mislim da je pcv zacepljen.
vidiš, prvo se začepi flame trap i to je pravilo. Nadam se da nije onaj plastični pa da si ga potapao u nitru. Ako je metalni onda ajde, al nije nitro sredstvo za to, kupiš u dućanu ono sredstvo za čišćenje pećnica i to je što ti treba.
Pcv možeš i očistiti ako ga skidaš, nema u njemu ništa što bi se slomilo ili da išta radi osim što skuplja ulje i vraća ga u karter. Vidi jel je vama tamo dostupan trikloretilen, tu kod nas je zabranjen, uzmi masku i rukavice (obavezno, ta je 100% kancerogeno i opasno) ako to nabaviš i ostavi ga koji sat potopljenog u tome. Nakon toga protresi i saperi sve van i bit će skroz čist. Ako nema trikloretilena onda neki jaki solvent upotrijebi.