Sada je: uto lip 24, 2025 4:22 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 31 post ]  Stranica 1 2 3 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: ned kol 16, 2009 7:33 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo FH16
eto nakon par popravaka i bušenja guma u ovih 2 i pol tjedna što ga imam, dogodi mi se ovo...

slika

digla mi se hauba pri brzini od oko 100 km/h, 300 metara pred zavojem na magistrali...
sreća u nesreći što mi se nije otvorila u zavoju...

(kliknite na thumbail za veću sliku)

"There are dreams and desires, sanity or curiosity, rational or gut decision, clear targets or spontaneous detours, and there's the good feeling of driving a car wich is just as individual as you are. That's why you drive one. Volvo for life" :)

Vrh

PostPostano: ned kol 16, 2009 8:04 pm 
Veteran
Veteran

Uh!

Nije bila dobro zatvorena ili kaj? Mogu si samo zamislit neugodan osjecaj kad ti se hauba digne pri toj brzini. Sreca da nije bilo u zavoju ili da nisi sletio negdje!

Volvo S80 T6, 2002.; 2009. - 2012.
Volvo V70 2.4 20v 2001.; 2012. - 2013.
Volvo S80 2.5d, 1999.; 2012. - ...

Vrh

PostPostano: ned kol 16, 2009 9:01 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Ajoj, ne zgleda lijepo. Ali uz dobrog limara i lakirera može biti ko i prije ako ne i bolji.
Moram priznati da je ovo prvi puta da čujem da se hauba otvorila u vožnji na nekom Volvu. S obzirm da imam isti model auta kao i ti živo me zanima zašto se to dogodilo.

Vrh

PostPostano: ned kol 16, 2009 9:49 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: 960 aka Plavi Grom
Frend suosječam s tobom i vjeruj znam kakav je šok,meni je grunula hauba
na renolu 25 na 110kmh-cca pa sam se stepel kak mokri maček :roll:

bitno da si o.k. a za auto bu valjda iskočil neki povoljni majstor :pray:
držimo palčeve da nam se što prije pridružiš na cesti :clap: :clap:

940 2.0 Turbać
960 3.0 Šalta sam :-))
Martiauto2017 j.d.o.o
Automehanika-Autoplin

Vrh

PostPostano: ned kol 16, 2009 10:07 pm 
Veteran
Veteran

ah, naravno da nije nimalo dobar osjećaj, i zovem frenda da me pokupi, i kažem mu sjebo sam haubu i šajbu, i onda vidim krov kakav je, i kažem mu"eh, i krov" ko da sam knedlu proguto. a odvezo sam ga odmah kod autolimara, pa ćemo vidjet sutra-preksutra šta se da napravit, morat će ić nova hauba, šajba je naručena, a krov će morat ravnat al sve se bojim kak će to izgledat, al ak nebude dobro, odvest ću ga kod nekog drugog da onda to napravi onak kak spada, nije bitno kolko će naplatit, samo da se napravi kak spada.
od početka je bilo malo problema sa zatvaranjem haube, moralo se baš jako zalupit, i onda sam ga bio vozit da mi gume zamjene i dečki su malo gledali auto i ajd dignem haubu i idu zatvorit i ja kažem da se mora jako zalupit, i oni kao pa nebi smjelo to tako i neki feder su makli i sad kao sve to super, tak da se ona kvačica nije vraćala sama već si ju moro sam postavit i onda spustit haubu, i danas ujutro je moj stari išo nešt čaćkat, gledat ulje valjd, i nije mogo zatvorit i zalupio je jako tak da se ona vjerovatno za neš zaglavila samo. i ja idem po bratića na vlak i vidim da hauba čudno stoji, probam ju dić i vidim da je dobro zatvorena, pa reko ajd dobro, i onda na ravnici taman sam na 100 km/h bio, lagano prelazio i prasss, mrak totalni, pogledam na retrovizor vidim da nikog nema iza i počnem lagano kočit dok nisam stao, spustio haubu, nazvo frenda i stavio trokut, i policija je došla al nisu niš srali, sam su stajal isa rotirkom tamo dok nismo krenili odvest do limara... eto, sranje totalno, al kad sam vidio kanal u koji sam mogo sletit i kad sam skužio da se mogla otvorit u gadnom zavoju koji je bio 300 m dalje, sva sreća da je ovak sve prošlo, sam što su počele priće, ljudi me zovu i pitaju me kak sam to uspio okrenit auto na krov, cura me isto to pitala, nisam ju ni stigo nazvat i reć da se nećemo vidit danas već je čula šta bilo...

eh sad, da vas pitam, di bi mogao haubu nać? on je 99. godina, pa ak neko čuje da prodaje dijelove molio bih da mi javi, hvala!

"There are dreams and desires, sanity or curiosity, rational or gut decision, clear targets or spontaneous detours, and there's the good feeling of driving a car wich is just as individual as you are. That's why you drive one. Volvo for life" :)

Vrh

PostPostano: ned kol 16, 2009 11:52 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Hauba bi ti trebala pasat od bilo koje 40-ke 96-04 godišta. Velju u Zg si već zvao?

Vrh

PostPostano: pon kol 17, 2009 8:39 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Hauba bi ti trebala pasat od bilo koje 40-ke 96-04 godišta. Velju u Zg si već zvao?

Ph I i Ph II hauba nisu 100% iste postoje sitne stavri koje se nepoklapaju, mislim da mi je to jedanput napomenu majstor Nikola Biškup a znam da kad je šogi na svom Ph I mjenjao istu morao je baš za Ph I tražit zbog toga, a boga mi se je i natražio i nema ih baš za bacanje.

Vrh

PostPostano: pon kol 17, 2009 8:44 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Provjerio sam u VADISU i pašu ti sve haube od 96' do 04'. Iste su, barem po brojevima. Nego ja bih na tvom mijestu nabavio i drugi mehanizam za otvaranje haube :!: .
U plavom oglasniku sam našao dva oglasa, ovaj prvi bi mogao možda mogao prodavati i djelove, a ovaj drugi jedino to i radi.
U savkom slučaju bih preporućio orginalnu haubu nad onom iz Velasa & sličnih ne OM proizviđaća. Osim ak baš niš drugo nemreš naći. A uvijek se da nekaj naći. Sretno.

Vrh

PostPostano: pon kol 17, 2009 8:55 am 
..
..

Vozi: S60 1.6 DRIVe
Dobro je to ispalo na kraju. Moglo je biti svega.
Meni je jednom prilikom u Sloveniji sa tamića pala bala sijena na auto i sve se rasteplo.
Nisam nikaj videl par sekundi, brisači nisu mogli sjeno maknuti..
Uglavnom, trebao sam se zaustaviti i maknuti s auta sve. Bio je frend u autu s menom,
slijedećih pola sata niko nije ništa progovorio.

Vrh

PostPostano: pon kol 17, 2009 9:37 am 
Veteran
Veteran

@dgovorcin

zvao sam ovog čovjeka drugog, i prodaje haubu za 200€, a zvao sam advantu d.o.o. i oni ju imaju na lageru, za 900 i neš kn, tj 1000 kn, heh...

hvala

Vrh

PostPostano: pon kol 17, 2009 11:09 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 1.9 DI
Mom frendu nisu dobro zatvorili haubu na tehničkom,i naravno otvorila se nako 1 KM,A to se dogodilo na SUZUKI SWIFTU pa si sad zamislite kak je taj auto izgledo,Viš i Volvo ima mana.........da mu je hauba malo kraća nebi došla do krova,nego bi najebala samo šajba :mrgreen:

Iznajmljujem razglas,rasvijetu,pozornicu,krov i ostalu prateću opremu za razne evente
http://www.alibi-sound.com

Vrh

PostPostano: pon kol 17, 2009 11:28 pm 
Veteran
Veteran

ovak, sutra stiže hauba i šajba, auto će bit ovaj tjedan gotov
sam što bravica stiže idući tjedan, al neka, bolje i to neg da se opet dogodi ovakvo sranje...

Vrh

PostPostano: uto kol 18, 2009 8:11 am 
Dobro si prosao uglavnom da je hauba i otvorena
drzi je onaj zub osigurac i nebi se smijela otvoriti
i u vecoj brzini tako je barem testirano i garantirano.

A i Volvo da mu hbm matr Svdsku i na mom modelu
ima prekidac za alarm za haubu a kreteni nisu mogli
povezati, da kad se otvori hauba da pokazuje na
armaturi jedna lampica pa to je bilo prije 30 godina
na autima a ne danas. Sramota.
I ja sam jednom vozio sa otvorenom haubom a nikakva
signalizacija ti to ne javi. Iako moj model ima dva osiguraca
da se nebi digla hauba tek tako.

Nista ti sad kad namontiras novu haubu poslusaj mene,
dodaj jacu sajlu, fino je zakaci na jaci dio nosaca,
sa druge strane dodaj onu planinarsku pravu
kljuku i nece ti se otvoriti nikad vise.

Sjeti se FIco Abarth kako je imao one gume :mrgreen:

Lijep pozdrav i sretno sa novom haubom.
I ne misli, da imas samo ti slabu srecu sa Volvom. Welcome to club :shock: :doh: :mrgreen:

Vrh

PostPostano: uto kol 18, 2009 12:51 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: tečetri
uopce nebi bilo lose za prevenciju iskemijat jednu dodatnu sigurnosnu sajlu koja se pricvrscuje na haubi i na nekom jacem nosacu pa kad otvori hauba da joj sajla dam max. 20ak cm da se digne. (isto kao u F1 sajle koje drze kotace kad se otkinu da ne lete okolo) Naravno to poslozit na takav nacin da se hauba da normalno bez kompliciranih zahvata otvorit. i mislim da bi to svaki auto trebao imat.

Vrh

PostPostano: uto kol 18, 2009 1:39 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Citat:
uopce nebi bilo lose za prevenciju iskemijat jednu dodatnu sigurnosnu sajlu koja se pricvrscuje na haubi i na nekom jacem nosacu pa kad otvori hauba da joj sajla dam max. 20ak cm da se digne. (isto kao u F1 sajle koje drze kotace kad se otkinu da ne lete okolo) Naravno to poslozit na takav nacin da se hauba da normalno bez kompliciranih zahvata otvorit. i mislim da bi to svaki auto trebao imat.
Onda je još jednostavnije ju riješioti kao kod starog stojadina,reno4,reno5,BMW.......... :wink:

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 31 post ]  Stranica 1 2 3 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: