Kad je Nenad vec onesposobljen, budem ja malo opisao jucerasnju avanturu.
Krenulo se oko 8 iz Karlovca, u 10 se nalazimo sa slovenskim teamom u Barju (odmoriste ispod Ljubljane) i krecemo u Goricu. Samo usput - priroda je fantasticna, put je stvarno prekrasan! Na odrediste stizemo oko pol 12 i odmah se krece sa poslom. Srecom, kolega Peter iz Slovenije je vec rastavio dio auta, inace ne bi stigli sve jucer obavit.
Sunce je bilo nemilosrdno, a nigdje hlada, no nismo se dali. Nenad se uhvatio motornog dijela i nije drugima da ni blizu (procitali smo ga odmah, nije htio da mu netko nesto mrkne pred nosom hehe), Peter je preuzeo ostatak, dok smo Peterov prijatelj i ja navalili po vratima i limariji. Sreca da je bivsi vlasnik auta (Bostjan) bio tamo, jer bez viljuskara bi vadjenje motora islo "malo" teze. Slijedilo je mesarenje ostatka prednjeg dijela, pri cemu se instalacija klime pokazala kao vrlo izdrzljivom i tvrdoglavom.
Nakon sto je motor izvadjen, narucujemo 3 kurve (samo provjeravam dal citas). Uglavnom, izvodimo testiranje sigurnosti 850ke okretanjem na krov. Odmah da kazem da ni jahanje 2 divljaka po krovu nisu uspjeli spigat nosace. Dakle, potvrdjujem: slobodno okrenite svoju 850ku na krov. Vama nece biti nista, a vas lakirer ce povecat svoju ljubav prema vama. Slijedilo je mesarenje donjeg dijela. Buduci da je Nenad elegantnim potezom skidanja rezervoara zalio auto sa par litara benzina, ja sam se diskretno udaljio s obzirom da mi je vec i sunce vrlo uspjesno palilo kozu. No, nakon sto sam se uvjerio da ni nabijanje cekicem po autu nije nicim rezultiralo, navalio sam na skidanje pragova(MRZIM KOPCE! MRZIM!) i slicnih estetskih dodataka. Do tog su trena Peter i Nenad vec skinuli kotace, rezervoar i navalili na ovjes.
Nakon kaj je auto razvaljen dolazimo do zakljucka da ispod lima 850ke ima poprilicna kolicina dijelova. Natovarujemo Nenadovu 850ku (grand master respect, auto je bez pogovora dovukao parsto kila mehanike do Ljubljane) i Subaru od Peterovog prijatelja te krecemo put Ljubljane oko 19:34. U Ljubljani smo ~sat kasnije, istovarujemo robu kod Petera (Peter, kako odnosi sa susjedima?), dio stvari trpamo u gepek i krecemo doma. Dolaskom na nasu granicu Nenad odlucuje pokazat hrabrost priznajuc da imamo u gepeku neke dijelove. Srecom, policajac nas je nakon krizanja potjerao nek se gubimo da nas vise ne gleda... Oko 11 dolazimo u Karlovac gdje se nenadov i moj put razilazi i ja jedva dolazim doma... Kasnije se vise niceg ne sjecam. Osim nekakve 3 obdarene plavuse kako me siluju na terasi hotela sa 5 zvjezdica u Grckoj.
_________________ Volvo S40 1.8, wine red, 1996.; 2000. - 2006.
Volvo 850 T5R, yellow, 1995.; 2006. - 2008.
Volvo 850R estate, red, MANUAL!!, 1996.; 2008. - 2012.
Volvo S80 T6, 2002.; 2009. - 2012.
Volvo V70 2.4 20v 2001.; 2012. - 2013.
Volvo S80 2.5d, 1999.; 2012. - ...
|