Sada je: sri lip 25, 2025 7:47 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 7 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: čet vel 10, 2011 10:56 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70XC 2.4T
http://www.blog.hr/print/id/1624009657/ ... blizu.html" onclick="window.open(this.href);return false;

V70XC 2.4T 2002.-02/2017.-

Vrh

PostPostano: čet vel 10, 2011 11:04 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: 960 aka Plavi Grom
Kaj reč sve je to normalno za njih samo u doba krize da navuku ljude
ljubaznošču,kvalitetom i kakvom akcijom i popustom oni deru.
:pray:

940 2.0 Turbać
960 3.0 Šalta sam :-))
Martiauto2017 j.d.o.o
Automehanika-Autoplin

Vrh

PostPostano: pet vel 11, 2011 8:36 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Nekako to ljudi zaobilaze, dijelom s pravom jer je vjera u državne institucije na vrlo niskim granama, ano postoji i državni inspektorat kojem se može obratiti i prijaviti ovakve pojave u Hrvata. Pa nek im inspekcija pokuca na vrata i pita za zdravlje junačko. Kad bi se svi Hrvati žalili na usluge, pa kad bi takvim zvekanima u Renaultu (a zašto i to ne nepisati; i Volvo) servisu pokucala po n-ti puta na vrata možda bi se ih onda i detaljnije pročešljali i naplatili koju globu. A možda bi se i u servisu okanili ovakvih rabota. No dok šutimo i dalje će nas guliti. A u večini smo :!:

Vrh

PostPostano: pet vel 11, 2011 4:03 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: 850 2.0 plin
O takvim iskusvima treba pisat i na ovom furumu pa možda uspijemo nešto pokrenut :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pet vel 11, 2011 7:00 pm 
Veteran
Veteran

znam neke čak i koji su gore prošli
prije nekoliko godina čovjek koji je tada bio vlasnik mercedesa S500, sa v8 mašinom,išao ne redovan servis u jedan mercedesov servis po servisnom intervalu
nazove servis,dogovore termin,dođe,ostavi ključ i pita kad će auto biti gotov
dođe popodne po auto,plati račun koji je bio malo previsok pa pita što su sve radili.
ljubaznim glasom mu objasne da su na auto radili sve što je propisao proizvođač te da su morali pogledati kompjutere,promjenili ulja,filtere,....
čovjek se pomiri za račun i plati
sutradan krene na put, kad odjednom na autoputu upali se lampica za ulje, da bi nakon 2 km auto se sam ugasio
u motoru je bilo ulja sve u granicama
dođe do odredišta,i kaze to svom poznaniku.Uzme on auto,izvadi malo ulje i stavi ga na analizu te se utvrdi da su mu stavili staro istrošeno ulje
bilo je tad nekih trzavica,prijetilo se tužbama na sve strane ali je sve riješeno u korist vlasnika mercedesa
od tada on više ne ide u naše servise u hrvatskoj
isključivo vani

upoznao sam i slovenca koji je kupio novog novcatog bmw x5 sa 3.0 dizel motorom
auto je koštao oko 95 000 eura
on sav vesao,vozi se
i ode na prvi servis u ljubljani
kako se priblizavalo ljeto kupi original felge i gume te zamoli da mu to montiraju
dođe na autoput kad odjednom auto propadne na jednu stranu a zadnja desna felga ode ispred auta
nisu pričvrstili vijke na felgi
vikao je da su ga čuli do njemačke

ima svakakvih iskustva
ja osobno ne namjeravam ić u ovlašten servis
osim da je nešto što ne mogu riješit nikako kod frenda u kojeg imam povjerenja

Vrh

PostPostano: sub vel 12, 2011 1:09 pm 
..
..

Vozi: S60 D5, 2002.
evo da i ja nešto napišem.

1. pohvale biškupu.
prvi puta kad sam bio kod njih mogao si stajati uz auto u radioni ili ako si htio bauljat po Vž. ja sam stajao pored auta i pričao sa Nikolom
u vezi auta. pošto skoro sve mogu sam napraviti na autu zanimalo me svašta. svi odgovori su bili normalni i poučni.
drugi puta je bilo već: "dajte nemojte stajat u radioni trebaju nam doći iz Volva" ali vrata su bila otvorena i sve sam gledao izvana.
treći puta je bilo; vrata zatvorena, a ja ko debil gledam kaj rade na autu. naravno mjenjali su srevo pumpu, ali su stavljali novu kojoj je bila puknuta remenica pa su morali skinuti moju remenicu. pošto sam ja to nekoliko dana ranije već radio i opet sastavio naravno da su me pitali kak da to naprave jer to nisu nikad radili. a gazda odmah da moram van iz radione. naravno da su uspjeli to nekak napravit, i narvno da nije bila stvar do srevo pumpe, isti simptomi već nakon 3 dana, no onda je VELEMAJSTOR KIKI, onak, zdravo seljački uzel šrefnciger i od jednog do drugog dijela slušao kaj to ruži. naravno nije bila pumpa već kuplung remenica na alternatoru koja je 6 puta jeftinija od pumpe.

no poanta ove cijele priče je da bi po zakonu moralo biti u servisima jedno VEEELIKOOO staklo kroz koje ti ako već čekaš auto vidiš cijelu radionu. i da ti narvno daju tvoje stare dijelove.
i današnji servisi nemaju "automehaničare" nego "montažere" koji samo skinu stari i montiraju novi dio. nitko danas nezna nešto popraviti.

VOLVO swinger/sfinger

Vrh

PostPostano: sub vel 12, 2011 4:09 pm 

Vozi: s 60 2.4 aut.
Bilo je to prije 5 godina, kupio sam hondu accord, auto je bio star tada 2 godine, posto je bio iz uvoza a ja sam tu bio 1. vlasnik htio sam ga odvesti u ovlasteni servis da mi naprave servis i kompletnu dijagnostiku auta, dakle da cim vise saznam o autu. Uredno me primili ujutro, rekli mi kako je lijep auto , ocuvan , ko da je novi, bla, bla..rekli su mi da ce pregledati auto a mene poslali na kavu u njihov kafic ili da secem po salonu i razgledavam, radi se o molydonu, za one koji se sjecaju tada tamo nije bila mazda nego honda.
Na prijemu su me trazili broj mobitela, da ce me nazvati kada auto bude gotov, imam 2 broja i ostavio sam im oba.
Otisao sam na kavu 1. a onda u molydon ducan malo razgledati, pa opet na kavu i zazvoni mi mob. nakon nepunih sat vremena. Auto je bio gotov...
Dodjem na blagajnu(prijem) da platim ocekujuci neku normalnu cifru ovaj meni da racun od 4800 kuna i odma pocinje nabrajati kaj su radili na autu, servis, kompletna dijagnostika di je ustanovljeno da su disk plocice lose i zamijenili ih...ok, stima sve...ali mi veli lik da su me zvali ali da me nisu mogli dobiti da me pitaju da mijenjaju disk plocice ili ne jer su jako skupe i jos kao veli posto sam 1. puta kod njih da je dijagnostika besplatna. Doslo mi je da opalim lika posred bulje, dao sam im 5000 kuna, rekao da je tih 200 kuna za dijagnostiku, da necu da zbog mene firma im propade i otisao ljut ko pas.
Sta sam mogao? Reci da skidaju dijelove dolje opet? Mislim da rijetko tko stavlja original kocnice na svoj auto, istina, mora se priznati da skoro duplo bolje koce i duze traju ali opet cjenovno gledajuci odrzavanje auta godisnje bi me doslo oko 50000 kuna kad bi isao u ovlasteni...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 7 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: