Sada je: sri lip 25, 2025 9:59 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 121 post ]  Stranica Prethodna 1 ... 5 6 7 8 9 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: ned ruj 25, 2011 12:49 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
Citat:
Citat:
a ako ćemo se držati te liste onda D5 vozi 17 sec.
lp

edit: za usporedbu sa liste -17.4 s. -> Volvo S60 D5 163 ch.
Malo mi je čudno i za ne vjerovati da bi 22 konja više i 60 Nm na istu masu dali samo 0,4 sekunde manje na 400 metara :!:

a koliko bi ti htio da se ubrzaš sa 20ks?'
pitaj tomu koliko je se on ubrzao sa 200ks tj. sa 400 na 600 ,jer što su klase brže sve je teže.

Vrh

PostPostano: ned ruj 25, 2011 6:23 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Vrijeme na 1/4 milje je u najvećoj mjeri pokazatelj koliko neki auto ima ili nema dobar grip prilikom tog ubrzanja. Izlazna brzina na 402-om metru pak više govori o tome koliko auto ima snage. Niti jedan od ta dva podatka zapravo ne dočarava koliko je neki auto doista brz u realnim uvjetima na cesti, npr. međuubrzanja prilikom pretjecanja. Iz tog razloga je razlika npr. mog auta sa 400KS i "600"KS (mislim da je bliže 550KS) na vremenu na 1/4 milje "samo" pola sekunde. S druge strane, razlika u međuubrzanju od 100-200km/h je veća od dvije sekunde.

Također, nema previše smisla gledati i uspoređivati vremena koja spomenuti GSi i sl. auti rade kod nas na utrkama, jer to su redovito auti koji su pripremani za tu utrku. Obično su tamo bez interijera, sa gotovo praznim tankovima goriva, slik gumama i sl., pa time bitno utječu na razliku između vremena koja su tvornički deklarirana za te aute i vremena koja naprave tako pripremljeni. Utjecaj smanjene mase vozila na vrijeme na 1/4 milje je tim veći kad se radi o relativno slabašnim motorima (150-200KS) i tu na početku sekunde doslovno padaju. Npr. skinuti sa 17 na 16 sekundi dovoljno je skinuti 100Kg sa auta ili dodati 50-ak KS, dok npr. za skinuti vrijeme sa 13 na 12 sekundi potrebno je dodati već i par stotina konja. Prema deset sekundi brojka se penje preko 800KS (ili nešto manje snage, ali uz olakšavanje karoserije na ispod 1000Kg). Uglavnom, radi se o eksponencijalnoj funkciji kada se ide prema 10 i manje sekundi. Strahovito počinje rasti potreba za snagom,a bome i uloženim novcem u vozilo.

Vrh

PostPostano: ned ruj 25, 2011 7:33 pm 
Veteran
Veteran

Dotičnog GSi-ja sam spomenuo zato jer sam se u osjeku trkao protiv spomenutog.
bio je potpuno serijski sa full interijerom a to je bilo prije nekoliko godina dok sam na raceu vozio T4.
tog GSi-ja sam jedva pobjedio i valjda na osnovu tog iskustva mogu reći kako taj auto ide.?

na zadnjem raceu u gorici sreo sam sam dečka koji je tada vozio tog GSi-ja,a sreli smo se na startnoj liniji.
scenarij je bio opet isti samo ovoga puta je on vozio Hondu CRX V-tec te ni ovaj puta nije imao sreće.
opravdavao se je sa nekakvim mehaničkim kvarom govoreći mi da je zadnju utrku sa tom hondom na grobniku vozio 14,6xx.
lp

Vrh

PostPostano: ned ruj 25, 2011 7:59 pm 
Veteran
Veteran

Pa bar ti znaš da svi koji voze SR čačkaju po autima. Stvarno su rijetki oni koji dolaze sa potpuno serijskim autima.

Vrh

PostPostano: ned ruj 25, 2011 9:10 pm 
Veteran
Veteran

naravno da čačkaju al ja sam dao primjer stock auta.!
zar je stvarno teško povjerovat da auto od 850-900kg i 150ks vozi visokih 14?

Vrh

PostPostano: pon ruj 26, 2011 8:44 am 
Veteran
Veteran

Citat:
naravno da čačkaju al ja sam dao primjer stock auta.!
zar je stvarno teško povjerovat da auto od 850-900kg i 150ks vozi visokih 14?
Ma nije uopće bitno, ali kad me već povlačiš za jezik, pogledaj ovog.
Ogoljen do boli, Irmscher usis, 2.5" ispuh, Zeitonix ECU tuning, Quaife špera, Pirelli P7 gume, gumirana staza i jedva 14.7 sec.

Vrh

PostPostano: pon ruj 26, 2011 9:19 am 
Veteran
Veteran

Horsepower @ wheels: 135.00 (cca.155hp na radilici)
pa dobro to je to,sa tim tuningom ide 14.6xx.
a što se tiče olakšavanja kadetta kad izvadiš prednji sic i zadnji izvadio si valjda 20kg spužve :lol:
ja kad sam mapirao T4 sa 3" ispuhom ,usisom IC-ejom Itd.(cca.40hp) ubrzao sam se ravno 0,4 sec a vađenjem siceva(cca40kg) sam možda dobio 0,1sec al i to je upitno.
jedino gdje sam osjetno dobio bili su semi slicovi i tu sam bio cca 0,2 sec brži.

sorry na off i ispričavam se kaj tvrdim da je spomenuti volvo sporiji ode nekakve opel hrđe.
lp

Vrh

PostPostano: pon ruj 26, 2011 9:24 am 
Veteran
Veteran

Opet si tvrdoglav. Dovezi bilo koji serijski T4 na gumiranu stazu pa onda kukaj kak "ne ide" brzo na 1/4 milje. Znaš jako dobro što je problem tog auta i zašto vremena nisu kakva bi trebala biti.
A što se tiče ovog Kadeta, pogledaj malo bolje sliku.

slika
Fali tu unutra puno više od samih sjedala.

Vrh

PostPostano: pon ruj 26, 2011 6:42 pm 
Veteran
Veteran

pa dobro vidim da se meni ne vjeruje koji sam imao trku protiv stock GSi-ja i vidio iz prve ruke kako auto ide, traže se po netu tko zna kakva vremena bez Pokrića samo da se dokaže da sam ja valjda "lažov i seronja" i da nisam u pravu, budem citirao kolegu sa myhraweba koji ima spomenuti auto i vozi na SR-u na običnoj i Negumiranoj stazi.:

CP
Moj Kadett Serijala GSI 5 ora vrata,(16v)XE bez filtera zraka,serijala kadett gsi sjedalo,auspuh komplet bez katalizatora,olakšan kontam da je oko 900 kg.Najbolje vrijeme 14,5 odveženo na treningu.Ja se vozio na 195 50 15 Donlop zimkuljama.(izvađeni sicevi i armatura po mojoj procjeni možda 50kg)

Kadett GSI od Lege_os 1,3 u originalu 3 je vrata.Ubačen je 16v,školjka sjedalo,powercap,race tank za gorivo,nema zadnjeg lonca nego samo srednji sa cijevi prema dolje,olakšan koliko ide...cca 800 kg .Najbolje vrijeme odveženo 13,8 .Vozio se na 195 50 15 Yokohama Advan Slickovima ............

nakon što je dečko ogulio kadetta skroz,znači izvadio sve što netreba i stavio lexan umjesto bočnih šajbi,ogulio izolaciju te stavio slickove vozio je nešto brže
a evo i cp:

Najbolje vrijeme auta danas 14,2 sa vremenom reakcije 0,720(vrijeme auta 13.980)
Zahebava me sada sa slikovima ako spalim na startu onda mi kliže lamela...Ako ne spalim dobro gumu šlajfaju u prvoj skroz..U par navrata mi ispao iz 3-će brzine ali manje više sve ok .

eto poštovane moje kolege sa VKH foruma,hvala vam što me već 5 godina trpite na ovome forumu.
imao sam već nekoliko žešćih rasprava na ovome forumu te zato i manje pišem.(čitaj šutim i kenjam)
ne želim se više dovest u takvu situaciju i pun mi je qurac trakavice ovdje pa iz tog razloga dajem sam sebi trajni Ban i obećavam da više Slova neću napisati na ovome forumu.

hvala svima i ljep pozdrav želi vam gonzo.
over and out :!:

Vrh

PostPostano: pon ruj 26, 2011 7:38 pm 
Veteran
Veteran

Ti nisi baš svoj. Uspoređuješ aute po kojem kriteriju? Po tome koliko auto radi na 402m? Ajde neka je to dovoljan podatak, iako po meni uopće nije mjerodavan. Ali onda U STOCK izdanju Gorane, a ako je auto STOCK, onda se ne vadi iz njega armautra, sjedala, reže ispuh i sl., jer to onda više nije STOCK stanje. Tada svaka usporedba pada u vodu. A ovi tvoji pajdaši koji voze 13 i 14 sekudni ne voze STOCK aute, pa sam si sada upravo napisao što je na kojem autu rađeno i to ono što su ti imali volje reći da su radili. A znaš i sam da ljudi često vole prešutiti određene detalje, kao da je i bitno, ali to ipak iz nekog razloga rade.

Trakavice ovdje nikakve nema, osim što si ti pretvrdoglav prizanati da si se zaletio sa izjavom i da GSi u STOCK izdanju radi 14 sekundi, eventualno kad ga gurneš niz kakvu dobru nizbrdicu.

Vrh

PostPostano: pon ruj 26, 2011 8:34 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Hoće li biti dovoljno da se smire strasti ako kažem da S60 D5 185 KS ne ide jednako brzo kao GTI/GSI/HGT/Vtec/.... iz sredine 90-tih :?: K vragu i ubrzanja, čemu koriste :?: samo posvade ljude :evil:

Vrh

PostPostano: pon ruj 26, 2011 8:44 pm 
Veteran
Veteran

pa eto kad me vučeš za jezik nemogu da neodgovorim na provokaciju jer očito tvoja mora bit zadnja na ovome forumu.
nisam rekao da stock GSi vozi 14sec nego sam rekao da vozi 14.7xx što je razlika nebo i zemlja,naravno nije mi se vjerovalo pa sam stavio citat čovjeka sa GSi-jom koji ima sve serijski osim što je olakšao auto cca 50kg i vozi 14,500.(sa zimskim gumama)
eto vadio si i ti siceve a bome i ja na t4 pa smo vidjeli da tih 50kg ne donosi neke bitne rezultate i to je zapravo bila poamta citata.
a ćuning detalji na atmosfercu jako malo donose što si i sam vidio u onom linku kojeg si stavio.
kriterij 402 metra sam uzeo kao referencu jer gore spomenuti auti potegnu i do 160kmh i može se ljepo vidjet koji je brži po ravnome sa starta iz nule iako je ta dva auto smješno uspoređivat.(barem jedna usporedba)

e sad mi i dalje nije jasno zašto sam ja tvrdoglav? jer pišem istinu koju mogu dokazat.!
nemam namjeru se s nikim tu prepirat a pogotovo ne stobom i ne na forumu jer se znamo predugo.
ja sam napisao svoje i držat ću se toga.
lp svima.
gonzo

Vrh

PostPostano: pon ruj 26, 2011 9:16 pm 
Veteran
Veteran

Kad shvatis da stock znaci cijeli auto, onakav kakav je iz tvornice izasao i kad mi dokazes da takav ide 14,xx sec, onda cu reci da si u pravu. Do tada vjeruj i u vilenjake ako te volja.

Vrh

PostPostano: uto ruj 27, 2011 8:51 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Citat:
Hoće li biti dovoljno da se smire strasti ako kažem da S60 D5 185 KS ne ide jednako brzo kao GTI/GSI/HGT/Vtec/.... iz sredine 90-tih :?: K vragu i ubrzanja, čemu koriste :?: samo posvade ljude :evil:
Neće biti dovoljno :!: Hajde pustite k vragu i to ubrzanje GSI-a i sve. Idemo tipkati o "S60 2007. D5 vs 2,5T". Anybody any other thought :?:

Vrh

PostPostano: uto ruj 27, 2011 9:47 am 
Veteran
Veteran

Ja sam samo htio naglasiti da ako već uspoređujete dva automobila po kriteriju ubrzanja na 402m, i ako gledate tvornički podatak jednog, onda treba gledati tvornički podatak i drugog, a ne nekakva vremena koja taj auto napravi uz razne modifikacije koliko god te modifikacije po nečijem mišljenju malo ili puno utjecale na rezultat. Jer u protivnom usporedba nema nikakvog smisla. Niti jednim slovom nisam vrijeđao niti marku niti dotični GSi motor, dapače i ja smatram da su to stvarno dobri motori. Ako je to tak teško za shvatiti, onda OK, ne budem više pisao tako "teška" štiva.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 121 post ]  Stranica Prethodna 1 ... 5 6 7 8 9 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: