to me uopce ne cudi, jako realno cak!, cak je auto malo kostal. ja sam za svojega peugeota proracunal 116 000kn unutar 3 godine i 70 000km. ako bude i zadnja godina isti troskovi, i sad dode na 100 000, pretpostavljam da bude ukupni trosak 160 000kn, s tim da je auto kupljen 6 godina star
svi znate koja je moja ljubav i tu nema pomoci.
ovaj vikend kak sam bez puga bil, sam napravil 200km s volvom, da ne govorim da je potrosnja ista ko na ovom malom, a uzitak nemjerljivo veci. volvo je auto 12 000x vise nego ovaj mali pezo
da nebi neko krivo shvatil, ovaj moj pug je izuzetno dobar auto, i bas sam sretan s njim. ovi mali kvarovi kaj se cesto dogode, su savim normalni za 10 god star auto, koji je prosel kroz sita i reseta, od iskusnih budala do mene neiskusnoga jer mi je to prvi auto bil prakticki.
u subotu sam bas racunal sve skupa, pa evo da podjelim s vama.
ovaj auto me kosta do sad ukupno nakon 70 000km druzenja s njim 16 000€. na prvi pogled jako puno. ali...
od toga je redovnog servisiranja i promjene potrosnih djelova 1600€
izvanrednog servisiranja, popravci djelovi i vucne sluzbe, 1400€
osiguranja, trošarina i ostalih redovnih pizdarija 1000€
sam auto kupljen davne 2008 je bil 6500€
i sveukupno je u firmi proknjizeno da sam potrosil 5500€ nafte
ako sad auto vrijedi 4000€, i 250€ sam izvukel od onog osiguranja. izlazi proracun da me auto kostal cca 11750€ u 70 000km.
dolazimo do brojke od 0,16€ po kilometru, tj. 1,18kn/km.
ako to gledamo, ovaj auto je meni savrsen i napravil je u svoje tri godine koristenja, upravo ono kaj nam je svima doma i bil cilj.
jer, stan prosjecni 3 godine sa rezijama iznosi cca 15 000€, + na to putovanja doma povremeno, i na kraju nemas stan.
autobusni promet izlazi za 3 godine 7500€, ali svakodnevno cekanje od 2-3 sata na autobusnom da bi dosel usrani cazmatrans nije vrijedno tih 4000 eura u 3 godine. druge opcije zivljena za vrijeme faksa nisam imal i nemam ni sad.
gledajuci realno, da sam kupil neki drugi auto, svi koji su bili za te novce tad su do sad zgubili tu negdje, neki cak i vise. jedina moguca usteda je da auto se auto nije "toliko" kvaril, i da je bil 1.4hdi sa 500kn jeftinijom registracijom. da je bil idealan utopijski auto bez ijednog kvara, na tri godine ja bi ustedil 1600 eura.
ali uzitak voznje peugeota, šok u licima svih vwovim sditdi vozačima kad ih opere ovakva kantica, sve te minute sati i dani provedeni pod haubom, u kabini, po autoputevima cestama sumama parkinzima, moru i gorju, ravnici i planini, svaka zenska koja je noge suncala na ovim usranim velur sicima, pa cak i ona kaj je s zguzicom haubu udubila

, svaka becarija di je pug bil, vrijedan je i puno vise od tih pisljivih 1600 eura u 3 godine.
Vive la vie a Peugeot!
(jebes sve, al u roku 3 sec bi ga mjenjal za volva)