Citat:
Citat:
Citat:
E sad, Hrvatsku je ova kriza mogla zaobići u velikoooom luku da imamo političare koji slušaju struku i da se bave stanjem u državi a ne svojim preplačenim povlaštenim debelim guzicama slušaju razno razne kumove od kojih dobijaju postotak!!!!
Meni pak jedno nije jasno. Prakticki nista ne proizvodimo, nit izvozimo, nesto malo kapne od turizma, a uvozimo skoro sve i jos uvijek ima para. To mi nekako dodje kao da ja radim 3 sata tjedno u fusu i zaradim 100kn, a trosim mjesecno 3000kn. Otkud lova? Ok, krediti... al nekako mi opet nije logicno da cu ja sa tih 100kn mjesecno zivit tolike godine, bez da mi neki kamatar naravna kosti.
A kaj se tice elektronike i stanja pred 30 godina... Nije 2000DEM isto tad i danasnjih 1000e

Mozda mi se cini, ali kao da danas ima 10x vise proizvodjaca elektronike nego pred 15 godina

sve je na kredu a kad to pukne odosmo mi u 3 p... m....
kaj se tiče usporedbe od prije 15 god i sada to se neda uspoređivati zbok prevelikih razlika u političkim, ekonomskim i ostalim segmentima. nemreš uspoređivati niti kupovnu moć (osim one za preživljavanje) niti vrijednost novca.
još jedna stvar, koja je samo moje mišljenje,
ili će ova vlada nekog vraga napraviti ili ćemo se sjećati ovih vremena kao neka dobra stara vremena. ako neko misli da nemre gore .... može, može i kak stvari stoje i hoće.
Hmm...bez daljnjega vlada treba stvoriti preduvjete ali nas osnovni problem je taj sto stalno neki vrag ocekujemo od vlade i drzave.
Kada jednoga dana shvatimo da nam drzava i vlada nisu mama i tata koji su nam duzni pomoci onda mozda krenemo u pravome smijeru.
Ovime ne umanjujem odgovornost vladajucih ali tvrdim da malo previse gledamo u njih a premalo u vlastitu odgovornost za stanje u kojem se nalazimo.
Evo ja npr. sada drkam po forumu. Jesam li mogao to vrijeme nekako iskoristiti za vlastiti boljitak umjesto da sam pisao kak vlada treba nekaj napraviti? Jesam, sigurno 101%. A jesam li to ucinio? Nisam. Znaci da mi je dobro a ak mi je dobro onda bi trebal čkomit a ne kukati...
Mi ne propadamo zbog krize, mi propadamo zbog mentaliteta. Dragi bog (nisam bas vjernik ali tak se kaze) nas je iz nemam pojma kojeg razloga nagradil sa najljepsom zemljom svijeta koja samo trazi da se plodovi uberu a mi nismo ni to u stanju.
Naljepse more, plodne ravnice, nacionalni parkovi, beskonacne kolicine pitke vode, nafta, prirodni plin, drvo, sume....ma gdje god pogledas lova, ljepota, bogatstvo...
A mi smo, oprostite na izrazu, ljenguze i niskoristi koji jednostavno drze ruke u djepovima i kenjaju kdje i kada stignu a ako se ukaze prilika onda ce nekaj preprodati, uzeti pinku ili odrati nekog jadnog stranca koji je naivno pomislio da bi mogao investirati u ovu ljepotu.