Sada je: sri lip 25, 2025 9:34 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 40 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: čet ožu 10, 2011 8:20 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Citat:
jos jedan potpis
Rasprava je za sad kultivirana i civilizirana, te mislim da je brisati ne treba.

Vrh

PostPostano: čet ožu 10, 2011 1:28 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Normalno da ne treba brisati, zakaj ne bi i tu razgovarali o politici i gospodarstvu. Obični ljudi ionak nemaju gdje o tome pričati nego u birtiji.
Svaki prosvjed je dopušten i normalan u demokratskom društvu pa čak i onakvi kakvi su po francuskoj. Sve je to dio folklora.
I ne stoji ono da se treba primiti posla, postoji kategorija ljudi koji to nemogu, oni od 45-60 godina, njima baš i nije tako jednostavno zapeti ili krenuti ispočetka. Kaj mogu one žene koje šivaju za 1500 kuna i onda im to još neplate? Hoće šivat u fušu? Otvorit privatne šivaone? Kaj? Ili mogu raditi kod gore spomenutog todorića koji je uspješan poduzetnik. Po toj formuli može bilo tko biti uspješan. Ovu lovu koju rohatinski otpušta pokupit će baš on većim dijelom. Poticaje za poljoprivredu ubire on većim dijelom. Ljudi nemogu plasirati npr svoj češnjak jer majstor uveze iz kine, ono što i uzme neplati po par mjeseci i onda proglasi 50% kala jer mu strune po dućanima i opet ne plati ljudima pošteno a oni to nemogu prodati jer su tržnice sjebane nauštrb trgovačkih centara. Ovo su informacije s terena, iz prve ruke. Tako može svako biti uspješan, kad ti država drži štangu. Kaj je s malim poduzetnicima? Ko je takav zna da nemre nikakve pomoći očekivati već samo poreze i namete. Sve je to otišlo u krivo.
I dok si mlad, možeš se boriti i raditi od 6 ujutro do 10 navečer, al nemožeš cijeli život, uništi te to s vremenom. To je obično ropstvo. Tako živi svijet. Dakle, da bi radio.
To je poanta tržišnog kapitalizma kojeg smo jako željeli prije 20 godina. Sad ga imamo. Ja osobno ne želim tako provesti svoj vijek na zemlji a moram. Što imaš od 3 tjedna dopusta godišnje i možeš si priuštiti kaj god kad nemaš život? Tj, misliš da imaš život ali zapravo imaš samo robovanje poslu od jutra do mraka, jer ako radiš negdje smjenu, od toga nemožeš preživjeti, treba još nešto sastrane. I zbog čega? Da prehraniš obitelj. Svi skupa smo samo jeftina radna snaga. A mi u hrvatskoj smo još u težoj situaciji jer nemreš bit ni to jer je unazad ovih 20 godina sav vid proizvodnje uništen. Kaže pametni škegro da nama ne treba proizvodnja nego uspješne tvrtke. Da nije žalosno bilo bi smiješno. Uspješna tvrtka-telekom npr. Što imaju ljudi i zemlja od te firme, koja je jedan vid parafiskalnog nameta, nikakav višak ne proizvode nego uzimaju novac za neku uslugu od ljudi i preljevaju ga van i za to dobe nagradu. Bez proizvodnje viška vrijednosti mi ni nemamo drugu alternativu nego rasprodat to malo zemlje kaj imamo. Sjeverna italija ima više kultivirane površine od slavonije.
Ovu zemlju može spasiti samo zaokret u glavi vladajućih. Brodogradilišta će i dalje bit rupa bez dna jer rade totalno krivi proizvod. Čak da ih se i odvikne od krađe vlastitih sredstava, počevši od šarafa pa do masnih provizija nemre to funkcionirati jer rade obične kante, ti brodovi su bez opreme. Talijani već odavno rade putničke brodove. Naši se drže tankera i ro-ro brodova koje koreanci rade brže i jeftinije. Sa putničkim brodom možeš zaposliti brdo kooperanta, pa čak i te žene koje šivaju.
Željeznice su sjebane, nemamo poštene pruge, pa se cvili kak je Koper sjebo riječku luku. Pa kako neće kad ne možeš iz rijeke normalno otpremit robu.
Ma joj, govorio mi je jedan ozbiljan čovjek još prije desetak godina da smo mi sprdnja od zemlje. Bio je apsolutno u pravu.
I na kraju, tko nas išta pita? naše je da svake 4 godine zaokružimo broj na listiću.
P.S. Ono kaj je Bela reko za ribare podržavam u potpunosti. Pa čak i za seljake, jebali ih poticaji ako nisu u stanju raditi rentabilno. Imaju i oni načina, ako su već mali lako se udruže..al očito to ne ide kod nas.

Vrh

PostPostano: pet ožu 11, 2011 8:42 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Citat:
Normalno da ne treba brisati, zakaj ne bi i tu razgovarali o politici i gospodarstvu.
Potpis na sve. A na temu udruživanja, davnih dana se sjećam malih seoskih lokalnih udruživanja: moj stari je imao prešu za grožđe i korito, a susjed muljaču i galge (oliti tronožac za vješanje polovica pri klanju). I kad je bilo doba kolinja ili berbe, skupa smo imali sve.
Ove sadašnje udruge ionako samo služe za organizacije traktorsih performansa, pitaa se samo da li utankaju normalni dizel kad već voze javnim cestama?

Vrh

PostPostano: pet ožu 11, 2011 9:14 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: 850 2.0 plin
Moreš si misliti kak su tankali normalni diesel, naravno da je plavi nutra. Doduše ovi novi traktori imaju problema s plavim dieselom, jer moraju točit eurodiesel.

Vrh

PostPostano: ned ožu 13, 2011 11:45 am 
Veteran
Veteran

Vozi: 850 T-5
Ne vidim razlog zbog kojeg u rubrici razno ne bismo raspravljali i o politici. Zašto netko ne bi mogao / smio iznijeti svoje političke i druge stavove. Nismo baš svi neradnici (a poznato je da smo kao gastarbajteri odlični radnici?!?). Ja imam 50+ godina i radim (kod feudalca) od jutra do mraka. O godišnjem odmoru mogu samo sanjati, ali gledajući sveukupnu situaciju u ovoj napaćenoj i opljačkanoj zemlji zapravo sam sretnik jer radim i za to još uvijek dobivam plaću, čak relativno dobru. S tom relativno dobrom plaćom ne mogu si priuštiti ništa osim uobičajenog preživljavanja i plaćanja računa (što nažalost mnogi ne mogu). Jel to normalno? Pa će me onda ovdje netko prozivati i nazivati neradnikom??? Ali generalno jesmo lopovi i ne znamo upravljati vlastitom (kvazi)državom. Mogu se samo u potpunosti složiti s rukom i ne ponavljati isto, ali biti uspješan poput Todorića?, iznositi nebulozne tvrdnje poput Škegre? Pogledajte i prosudite kakav je mentalni sklop Keruma - uspješnog hrvatskog poduzetnika i gradonačelnika drugog po veličini grada. Da sam Splićo, bilo bi me sram. I ovako me je sram kad vidim gdje živim i tko mi vodi zemlju. Ova zemlja je dosegnula dno dna i krajnje je vrijeme da se izbori provedu odmah bez obzira na Jacino zaplašivanje javnosti prestankom pregovora o ulasku u Uniju i sličnim bedastoćama. Ne stoji da se ništa neće promijeniti, hoće. Jer se mora promijeniti jer ovako dalje ne može ići. Uostalom, ako govorimo o demokraciji (bez obzira što ja osobno smatram da je svaka demokracija zapadnog tipa lakrdija) tada je to jedini legalan i moguć način. Prava demokracija je ionako iluzija i utopija, a potpuno nespojiva s mentalitetom naviknutim na korupciju, rodijačke veze i sl. O reformi pravosuđa, zdravstva, o korupciji kao načinu života u ovoj zemlji mislim da ne treba više trošiti riječi. O 50 milijardi eura duga te o procjenama opljačkanog iznosa od još 50 pa sve do 250 milijardi uera!?!?! Prije 20 godina većina Hrvata je željela samostalnu državu i tom prilikom im je prodana priča o državi socijalne pravde. Što je od toga vladajuća kasta ostvarila (osim što su napunili vlastite džepove)? Čak niti pravovremen ulazak u Uniju jer to je prije nas uspjelo čak i Rumunjskoj i Bugarskoj?!? Ovu državu treba prodati Austrijancima za 1 kunu. Oni su s njom svojevremeno znali itekako dobro upravljati.

Zadnja izmjena: olle, dana/u pon ožu 14, 2011 7:31 am, ukupno mijenjano 5 puta.

Vrh

PostPostano: ned ožu 13, 2011 2:07 pm 

Evo i novosti s zamrznimohrvatsku.blog.hr

Šibenik, 12. 3. '11.
SVIM organizatorima aktualnih PROSVJEDA

„Fejsbukovci“ – organizatori prosvjeda diljem Lijepe Naše, mlada su snaga koja, čini se, jedina može pokrenuti Hrvatsku, stroj koji se iz „huliganskog“ u „dostojanstveni“ transformirao u nezamislivo kratkom roku, koji svojom humanističkom gestom, cvijećem, svijećama i šutnjom, pred japanskim veleposlanstvom dokazuje da nije samo stroj, već i naša nada za budućnost.

Vi potvrđujete da je Hrvatska na kraju prvog desetljeća dvadesetprvog stoljeća, u vrijeme informatičke umreženosti i globalizacije ekonomsko-političkih odnosa u svijetu, samo prividno demokratska, socijalna, pravna i pravedna država.
Izmjenom polupredsjedničkoga u parlamentarni sustav vlasti mlada hrvatska demokracija nije uspjela postati istinski socijalna pravna i pravedna. Dakle, i dalje je, (iako sada biramo predsjednika države, gradonačelnike i načelnike neposredno), na snazi sustav uređenja utemeljen na korumpiranoj i umreženoj kleptokratskoj vlasti. Već deset godina dvije velike političke stranke same kontroliraju i strukturiraju cijeli politički prostor u državi i na taj način u korijenu blokiraju nove ideje, nove ljude i nove političke grupe. Takav se sustav nužno vrti u začaranom krugu, nije u stanju provesti korjenite promjene, on sam generira krizna stanja.

Vi se organizirate spontano, istinski prosvjedujete jer su vam uskraćena osnovna prava - pravo na rad i profesionalno usavršavanje (za ista prava štrajkali su i vaše prabake i pradjedovi prije stotinu godina). Opterećeni činjenicom da je cijeli politički prostor u društvu unaprijed okupiran, odričete se politizacije prosvjeda i pri tome ostavljate velik dio prostora nepopunjenim. Da biste osvojili taj prostor, nužno je odrediti cilj i sredstvo kojim ga postići. U moru zahtjeva, parola i poruka temeljni je zahtjev

- ostavka Vlade, odmah i sada –

Tijek dosadašnjih prosvjeda pokazuje da se temeljni zahtjev ne ostvaruje. Nastave li se prosvjedi prema istoj metodologiji, neće ni biti postignut. Da bi se ostvario, prosvjedi se moraju „politizirati“ . Njihova politizacija ne znači priklanjanje bilo kojoj dosadašnjoj političkoj opciji, već znači osvajanje slobodnog političkog prostora.
Kako osvojiti taj prostor:

1. OSTAVKA VLADE

1.1 Veliki prosvjed – koliko masovan treba biti?

Pretpostavimo da se večeras najavljenom, „najvećem prosvjedu dosad“, u Zagrebu 19. 3.'11. odazove više od 15 000 ljudi, a isti dan diljem Lijepe Naše pridruži im se još 30 000 prosvjednika. Jučerašnji „dogovori“ između Vlade (HDZ) i oporbe (SDP) pod pokroviteljstvom predsjednika jamstvo su da se ništa neće promijeniti. Stajalište će biti jednako kao da je nezadovoljstvo postojećim stanjem izrazilo samo 1 500, odnosno još 3 000 prosvjednika, što znači da se prosvjednici trebaju povući ili da se promjene mogu dogoditi samo nasilnim metodama. No, u tom bismo slučaju izgubili svi jer se na kraju ne bi znalo tko je agresor, a tko žrtva.

1.2 Masovni prosvjed - gandijevski pristup - opći petominutni štrajk u RH

Ako snagu koju posjedujete (oslonite li se na svoje znanje i vještine, umjesto „puhanja u vjetar“), sadržajno oblikujete i preusmjerite u ovakvu vrstu prosvjeda, postoji izgledna mogućnost za potpun uspjeh i ispunjenje temeljnog zahtjeva.
Organizirajte se na razini države i preuzmite ovu moju inicijativu, a na prosvjedima u sljedeća dva dana objavite opći štrajk koji će se održati u petak 18. ožujka 2011. od 12,00 do 12,05 sati. Zahtijevajte da sve TV i radijske postaje (zavisne i nezavisne) u tom vremenu obustave emitiranje te tražite ispunjenje ostalih zahtjeva izrečenih u Javnom pozivu na štrajk objavljenom na zamrznimohrvatsku.blog.hr. Već i sama činjenica da ste se opredijelili za takav oblik prosvjeda bit će općeprihvaćena od velike mase nezadovoljnika.
Odmah pozovite donatore za tiskanje letaka (po mogućnosti i plakata), radijske i TV postaje, dnevni tisak i internetske portale da višekratno pozivaju građane na štrajk, omogućite da obavijest o terminu štrajka stigne do velike većine građana jer uspjeh ovisi samo o broju informiranih. Odaziv je zajamčen i biti će dovoljno da Hrvatsku „zamrznemo“ na pet minuta.
Kad se to dogodi, ONI NEMAJU ALTERNATIVU, nema više „dogovora“ i „kohabitacija“ na naš račun i pod pokroviteljstvom NAŠEG PREDSJEDNIKA.

2. TEMELJ ZA NOVU HRVATSKU

2.1 Prosvjedi u tijeku – zahtjevi za promjenama bez političke platforme

Iako su prosvjedi sve artikuliraniji, sa sve većim brojem parola i poruka (politiziranih i nepolitiziranih), iza njih ostaje „praznina“ jer nema organizacijske platforme koja navodi način na koji će se provesti tražene korjenite promjene u društvu i dati nam nadu za bolje sutra. Nema temelja koji bi omogućio nadogradnju.

2.2 Budući prosvjedi – zahtjev za promjenama s temeljnom organizacijsko-političkom platformom

Nužno je usvojiti temeljnu platformu, usuglašenu i prihvaćenu od svih organizatora prosvjeda u cijeloj Hrvatskoj. Ta je platforma vrlo kratka i ima samo dvije točke, dva zahtjeva. To su:

a ) promjena Izbornog zakona tako da se s ponuđenih stranačkih i nezavisnih izbornih lista biraju pojedina imena, a ne cijele liste

b ) promjena Pravilnika o odlučivanju u Saboru, uvođenjem obveznog tajnog glasovanja, što će omogućiti NAŠIM izabranim delegatima da zastupaju NAŠE interese, slobodno i prema vlastitoj savjesti, bez stranačke prisile.

OVA TEMELJNA PLATFORMA DOVOLJNA JE DA GENERIRA KORJENITE PROMJENE I OMOGUĆI DALJNJI RAZVOJ NAŠEG MLADOG DEMOKRATSKOG DRUŠTVA.

Pozdrav „fejsbukovcima“

D.Tare

Vrh

PostPostano: pon ožu 14, 2011 2:04 pm 
..
..

Citat:

I ne stoji ono da se treba primiti posla, postoji kategorija ljudi koji to nemogu, oni od 45-60 godina, njima baš i nije tako jednostavno zapeti ili krenuti ispočetka. Kaj mogu one žene koje šivaju za 1500 kuna i onda im to još neplate?
Dragi ruka svaka čast toj kategoriji ali moraš biti svjestan da sam ja prvenstveno aludirao na balavce koji organiziraju fejs prosvjede i prosvjeduju a po cijele dane ispijaju kavice po kafićima i neda im se raditi i na one jebeke koji napadaju policiju zato što im se tako prihtjelo jer imaju viška energije između dvije pive u obližnjoj biritiji.

Apropos žena iz Kamenskog, pa nije ih vlada pokrala već sustav i njihovi vlastiti direktori.

A isto tako znam i dosta osoba starijih od 45 godina koji su se potrudili, odradili prekvalifikaciju i nastavili raditi. Dakle može se, nije nemoguće. Da li je pošteno, to je drugi par rukava...

Vrh

PostPostano: pon ožu 14, 2011 3:56 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Citat:
Apropos žena iz Kamenskog, pa nije ih vlada pokrala već sustav i njihovi vlastiti direktori.
Ali ta ista vlada je trebala donositi i sprovoditi zakone koje nije,zar ne :?:

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: pon ožu 14, 2011 4:39 pm 
Veteran
Veteran

Citat:

Griješiš. Pokrala ih je hrvatska država, dakle sustav kao što kažeš, dakle Vlada. Sabor RH je izglasao Zakon o pretvorbi društvenog u privatno vlasništvo. Autor zakona je akademik prof. Jakša Barbić (valjda je na tom poslu zaradio titulu akademika :lol: ). Dakle zakonodavac je ozakonio pljačku i otimačinu :o . Ne znam koliko imaš godina, ali ja imam dovoljno da se toga sjećam kao jučer, naročito načina provođenja jer spadam u generaciju koja je tada već radila 10+ godina u socijalizmu (a sada 18+ godina u kapitalizmu). Također imam dovoljno godina da bih mogao spadati u onu kategoriju o kojoj priča ruka, ali sam imao sreće pa sam, nakon što sam s 43 godine ostao bez posla, ponovo našao posao. Ali nemamo baš svi iste predispozicije, sposobnosti, mogućnosti, sreće itd. Zar zaista misliš da 50+godišnjak koji je ostao bez posla ima šanse u masi od 340 tisuća (službeno) nezaposlenih? Iznimke samo potvrđuju pravilo.

Vrh

PostPostano: pon ožu 14, 2011 11:41 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 2.0T i V 70 D5
Ma mi Hrvati smo postali obična "sprdačina" od naroda,spali smo na najniže grane,moralno,etički,financijski...Cijeli svijet nam se smije!A zašto?Zato što pristajemo na sve uvjete iz svijeta jer nemamo svoj stav.A nemamo ga zato jer ovi što nas vode imaju "svoje stavove"(mazni sve što se maznuti da) I onda 4 godine optužuj tko je što ukrao i tako u nedogled.A narod?Ma briga njih,kriza je.Prije 20 god. otišli smo u j.... rat da spasimo što se može,popušili svakakva sranja u nadi da ćemo imati raj.A kad ono... :doh: Sada bih iznajmio moju lijepu Hrvatsku npr.Švicarskoj za 1 kn(jer kod nas nema tko voditi zemlju,nažalost) ali pod uvjetom da će bar moja djeca živjeti dostojanstveno...

Vrh

PostPostano: uto ožu 15, 2011 8:58 am 
..
..

Kako ne shvaćate da nije Vlada kriva već SABOR! Temelje pljačke postavili su 90-tih godina, a od tada se promijenilo barem 5 VLADA. I sve su podržale te iste temelje neovisno o političkoj orjentaciji lijevoj, desnoj ili centralnoj... A svi prosvjedi su okrenuti isključivo protiv Vlade. :doh: To me smeta. Promjenom Vlade nebumo nikaj dobili osim produžetka agonije. Osim toga stara narodna kaže da i novi kad dojde na vlast bu prvo svoje džepe napunil, pa je koji puta bolje ostaviti staroga kome su džepi već puni... :whistle:
Problem Vam leži u Saboru iz kojega dolaze sve te Vlade. On je zmijsko leglo.
A što danchi kaže nismo mi spali na najniže grane, mi smo oduvijek bili na njima samo što smo isto tako uvijek imali vrlo visoko mišljenje o sebi pa smo sami sebe lagali. :snooty:
I vjeruj mi danas se više zapošljavaju kvalitetni ljudi sa iskustvom i znanjem nego jeftina radna snaga koja nema pojma o poslu neovisno o godinama. Svatko tko kvalitetno vodi neki posao njemu je i jasno zašto. :geek:

Vrh

PostPostano: uto ožu 15, 2011 2:47 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Kako ne shvaćate da nije Vlada kriva već SABOR! Temelje pljačke postavili su 90-tih godina, a od tada se promijenilo barem 5 VLADA. I sve su podržale te iste temelje neovisno o političkoj orjentaciji lijevoj, desnoj ili centralnoj... A svi prosvjedi su okrenuti isključivo protiv Vlade. :doh: To me smeta. Promjenom Vlade nebumo nikaj dobili osim produžetka agonije. Osim toga stara narodna kaže da i novi kad dojde na vlast bu prvo svoje džepe napunil, pa je koji puta bolje ostaviti staroga kome su džepi već puni... :whistle:
Problem Vam leži u Saboru iz kojega dolaze sve te Vlade. On je zmijsko leglo.
A što danchi kaže nismo mi spali na najniže grane, mi smo oduvijek bili na njima samo što smo isto tako uvijek imali vrlo visoko mišljenje o sebi pa smo sami sebe lagali. :snooty:
I vjeruj mi danas se više zapošljavaju kvalitetni ljudi sa iskustvom i znanjem nego jeftina radna snaga koja nema pojma o poslu neovisno o godinama. Svatko tko kvalitetno vodi neki posao njemu je i jasno zašto. :geek:
Pa nisu baš sve Vlade to podržale, ali točno je da nisu niš napravile. Pitanje je zašto?
Također ne razumijem kaj te smetaju prosvjedi protiv Vlade. Pa Vlada vlada, protiv koga bi prosvjedi trebali biti okrenuti? Novi ljudi koji dođu na vlast ne buju imali s čim napunit žepe jer je vreća prazna. A kaj se tiče ove tvoje zadnje tvrdnje, tako bi trebalo biti, ali nažalost nije. Velika fluktuacija radne snage san je svakog poslodavca u Hrvata. Na taj način ljudi nemaju mogućnost ostvarivati svoja prava jer ih nikad niti ne steknu, počevši produžavanjem ugovora na određeno vrijeme do beskonačno što država tolerira jer Kerum, Todorić pa onda razni Lidlovi, Kauflandi, Coca Cola pogotovo itd. zapošljavaju tisuće ljudi (tisuće poreza, nameta, doprinosa itd.).

Vrh

PostPostano: sri ožu 16, 2011 10:45 am 
..
..

Ajde onda molim te reci koja to Vlada nije podržala?!
A love za izvući će se uvijek naći. Čisti primjer su ti banke koje u ovim kriznim trenucima kada masa ljudi nije u stanju otplatiti kredite i moraju ih otpisivati, unatoč tome bilježe rekordne dobiti... :shhh:

Vrh

PostPostano: sri ožu 16, 2011 11:46 am 
član VKH
član VKH

Banke su jedine legalne lihvarske institucije u RH.

Vrh

PostPostano: sri ožu 16, 2011 2:35 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Mislim da je srž problematike ipak u ovom trulom sistemu koji je definiran ustavom kojeg je izglasao sabor koji je bio onih godina u dvotrećinskom vlasništvu hdza. Dalje je sabor sasvim nebitan jer ima funkciju marionete vladajuće partije. Sabor ne predlaže zakone, on ih usvaja ili ne usvaja. I sasvim je svejedno kakvi su, predloženi od vladajućih prolaze, od opozicije ne prolaze, isto kao i amandmani. To je naš najveći problem jer ti ljudi tamo ni neznaju za kaj glasaju, poslušno dižu ruke. Ono što piše na papiru da je to naše najviše zakonodavno tijelo je samo na papiru jer su zapravo produžetak vlade, tj. vladajuće partije. I oni majstori koji su bili od 2000-2003 nisu zapravo bolje i mogli jer su bili klimava koalicija gdje je svatko vukao na svoju stranu. Hdz je naprotiv monolitan, i meni je neshvatljivo kako ljudi mogu biti takvi beskičmenjaci. Po starijim šatro demokracijama se i desi da lijevi daju desnima glas i obratno. Kod nas ne, jer vlada partijska stega kao u totalitarizmu. A i same definicije stranaka i kojim krilima pripadaju su sasvim pobrkane kod nas. Sdp se stavlja na lijevo, a dok su bili na vlasti bili su apsolutni desničari. Hdz je desno ali vladaju kao ljevičari. I sve to skupa sa laganom primjesom nacionalizma. Od tog svega se normalnom čovjeku mora dignut želudac.
Banke su globalni lihvari i centri moći. Nabijem templare na onu stvar :lol:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 40 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: