Sada je: sri lip 25, 2025 11:48 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 40 postova ]  Stranica 1 2 3 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: uto ožu 08, 2011 12:40 pm 

Poštovani,

Izjave vladajuće garniture o prosvjedima koji tjednima potresaju Hrvatsku u maniri da je „tu riječ o anarhizmu i euroskepticizmu bez potpore javnosti“ izazvala me da pokrenem inicijativu u privitku.

Naime, ako prema anketama više od 70 % građana podržava trenutačne prosvjede i ako više od 60 % podržava raspisivanje prijevremenih izbora, postoji mogućnost da se „Gandijevskom obliku prosvjeda“ odazove više milijuna građana ako o njemu budu pravodobno informirani.

Oblik prosvjeda koji pokrećem, OPĆI petominutni ŠTRAJK u RH, zapravo je:

- ŠUTNJA, PASIVNA I NENASILNA BORBA KAO NAJUČINKOVITIJE
MASOVNO ORUŽJE
- PROSVJED BEZ BILO KAKVIH PRIJETNJI, UVREDA I NASILJA
- PROSVJED BEZ POTREBE ZA POLICIJSKIM OSIGURANJEM U KOJEMU JE I
POLICAJCIMA OMOGUĆENO AKTIVNO PRIDRUŽIVANJE

Hrvatska ima priliku da 18. 3. 2011. bude u posebnom „ratnom stanju“ i u masovnom petominutnom prosvjedu dobije rat za istinsku DEMOKRATSKU, SOCIJALNU, PRAVNU I PRAVEDNU DRŽAVU.

Zamišljam scenarij:

• Na TV-ekranu sat otkucava od 11,59 do 12,06 sati, kad počinje redovni
podnevni dnevnik na HRT-u 1 udarnom vijesti o odazivu na ŠTRAJK
izvješćivanjem reportera iz velikih urbanih središta, ali i iz malih ruralnih
sredina.

• Istodobno od 12,00 do 12,05 sati:

- sve TV i radijske postaje u državi obustavljaju emitiranje,
- svi autobusi, tramvaji, katamarani, trajekti miruju
- svi automobili, kamioni na prometnicama stoje
- svi radnici u tvornicama, u kojima to tehnološki proces dopušta,
utihnuli su strojeve i uređaje
- svi restorani, kafići, kantine, dućani, trgovački centri, tržnice, uredi,
banke i benzinske postaje obustavile su usluge
- svi radnici, službenici, kućanice, obrtnici, građevinari, zemljoradnici
i ribari su na petominutnom odmoru

Zašto 18. 3. 2011.? – simbolično se veže za Dan žena koji je prvi put obilježen 19. 3. 1911. Slavilo ga je više od milijun žena i muškaraca. Zahtijevali su ne samo pravo glasa za žene, nego i omogućivanje prava na rad, profesionalno usavršavanje i ukidanje spolne diskriminacije.

Zašto izbori u svibnju 2011.? – simbolično se veže za Međunarodni praznik rada kao međunarodno slavlje socijalnih i ekonomskih uspjeha radničke klase i sindikalnog pokreta koji se obilježava od 1889. godine kao spomen na velike radničke demonstracije održane u Chicagu 1. svibnja 1886. godine. U Hrvatskoj je prvi put obilježen 1890. godine u Maksimiru. Nije istaknut 1. svibnja kao datum izbora jer je rok upitan, ali prosvjed bi svakako trebao biti u svibnju dok još traje proljeće, kad sve raste, buja i sazrijeva. Ako ovim ŠTRAJKOM šaljemo vladajući politički establišment „kleptokratsku kliku dužnosnika i njihovih umreženih ortaka“ u povijest, ne dopustimo da se cijeli niz poslova u administraciji Europske unije popuni iz njihovih redova.

Moja inicijativa i poziv na opći petominutni štrajk utemeljena je na inicijativi Don Ivana Grubišića i njegovoj javno objavljenoj organizacijskoj platformi Saveza za građansku i etičku Hrvatsku koju potpuno podržavam. Nemam ambicija za osobnim isticanjem, samo želim pridonijeti da moja djeca i unučad ugledaju "svjetlo na kraju tunela“.

Svjestan sam da će Vam se ova inicijativa na prvi pogled činiti naivnom i smiješnom, no razmislite li malo bolje i uzmete li u obzir činjenicu da trenutačni prosvjedi ne ostvaruju zacrtani cilj i shvatite da su brojke od 100 do 400 i brojke od 1.000 do 10.000 prosvjednika vladajućoj elite jednako „teške“, pretpostavka je da bi njihovi odgovori i na masovnije prosvjede od nekoliko desetina tisuća prosvjednika bili istovjetni ovima sada.

Svjestan sam da trenutačno postoji mnogo inicijativa usmjerenih protiv Vlade te je za dobivanje medijskog prostora potrebno mnogo više nego inače. Stoga treba biti jasan te odrediti cilj i sredstvo borbe. Petominutni štrajk nije potrebno posebno organizirati i koordinirati, on će se zbiti spontano, nužno je jedino da javni poziv na štrajk dođe do dovoljnog broja ljudi.

Ukratko, mislim da je moj poziv za opći petominutni štrajk sasvim jasan, određen je cilj i sredstvo borbe, te Vas molim da ga objavite.

Za naše bolje sutra,

Dragan Tare, 098/320481

Poziv se nalazi u prilogu

Privitak/ci:
1- Poziv na opći štrajk.pdf [35.98 KiB]
Preuzeto 282 puta.

Zadnja izmjena: Tasisan, dana/u uto ožu 08, 2011 3:12 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
Vrh

PostPostano: uto ožu 08, 2011 2:56 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Na linku se ne nalazi poziv ali nema veze, ionak si ga tu napisao. Vidim revolucija se širi što je dobro da se ovaj uspavani narod konačno probudi. sad kaj bu bilo nakon nje je za sada mala nepoznanica. Drago mi je da i na ovom forumu ima samosvijesih građana koji dalje vide od svojih noseva i eventualno pripadajučih im Volvana :-). Petomonitni štrajk upozorenja vladi nije loša ideja, ali je njegov timinig. naime on je malo diskutabilan jer u 12:00 mnogim zaposlenicima koji ne rade za nekog feudalca počinje pauza za ručak pa je štrajk u to doba dosta teško razlučiti od prethodno spomenute stanke ;-). Inače sve pet. Dakle ima nas. Po vladinoj procjeni na ovom forumu barem pet ako ne i šest.
Viva revolucion :-)

Vrh

PostPostano: uto ožu 08, 2011 3:14 pm 

Evo popravio ispravio sam post, i dodao privitak.

Ako zelis uciniti zbilja pravu stvar, onda copy / pastaj ovaj post u mail, prilozi prilozeni attachment i pošalji ga svima iz svoje lista kontakata, i njih zamoli da ucine isto....

Uspjeti moze samo ako doboljan broj ljudi sazna i bude obavjesten....

LP

Vrh

PostPostano: uto ožu 08, 2011 8:03 pm 
Veteran
Veteran

molim ne ovo krivo protumačit
uopće mi se na forumu ne raspravlja o situaciju u državi,regiji,zemlji,općini,mjestu,....
imam svoje mišljenje o svemu tome ali to ne namjeravam iznostit na forum
nadalje, ovakim temama na forumu gdje se govori najviše o ljubiteljima marke vozila volva kao i svega vezanog za marku Volvo nije mjesto politika
jer danas sutra doć će netko s iedjom o stanju u svojoj općini,gradu pa ćemo o tome
svi imamo svoje probleme,al nije sve za forum (barem po meni ne forum vezan za Volvo)
ako se mene pita tema treba biti izbrisana,al nisam taj koji o tome odlučuje

Vrh

PostPostano: sri ožu 09, 2011 10:06 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Citat:
uopće mi se na forumu ne raspravlja o situaciju u državi,regiji,zemlji,općini,mjestu,....
nadalje, ovakim temama na forumu gdje se govori najviše o ljubiteljima marke vozila volva kao i svega vezanog za marku Volvo nije mjesto politika
jer danas sutra doć će netko s iedjom o stanju u svojoj općini,gradu pa ćemo o tome
svi imamo svoje probleme,al nije sve za forum (barem po meni ne forum vezan za Volvo)
U potpunosti se slažem sa tobom.

Vrh

PostPostano: sri ožu 09, 2011 10:10 am 
član VKH
član VKH

Vozi: 740 GL ,1989......S90 3.0 24v
Nisam ni ja za politiku na forumu ,al kako je ovo tema razno ,a i svakakvih tema tu ima kaj se mene tiće može ostati i po meni ju nije potrebno brisati. Ja se nebum opće upuštal u te političke rasprave :!:

Volvo for Life

Vrh

PostPostano: sri ožu 09, 2011 10:31 am 
..
..

Ja ne vidim razloga zašto se nebi raspravljalo i o politici ako to netko želi.
Hrpa je gluposti na forumu pa zašto nebi bilo i ovo...
Osobno sam protiv ovih sveopćih poziva na neke prosvjede i štrajkove jer nam neće donijeti ništa pozitivno.
Padom vlade i dolaskom oporbe na vlast nebude se gotovo ništa promijenilo, jer se nije mijenjalo niti dosada.
Od oporbe osim poziva na prosvjede već dugo nisam čuo niti jedan konkretan prijedlog za oporavak mikroekonomske
situacije, pa tvrdim da niti oni ne znaju kako dalje i samo dižu buku kao bi dobili bolje plaće na ministarskim pozicijama.
Proizvodnju su ubili svi zajedno koji sjede u saboru, što je vidljivo i iz prošlosti, a proizvodnja je jedino što nas može izvući iz sranja.
To su Tedeschi, Todorić i još neki pojedinci shvatili davnih dana pa su svoju posredničku djelatnost proširili
akvizicijama proizvođača.
Ja preporučam svima koji negoduju nek se prime posla umjesto što dangube, jer ako ovako nastave doći ćemo u poziciju
znatno goru od Grčke, pa bumo skupljali za stari kruh.

Vrh

PostPostano: sri ožu 09, 2011 12:01 pm 
..
..

Vozi: s60 2.4D
Citat:
Citat:
i ja stavljam svoj potpis na ovo...

Vrh

PostPostano: sri ožu 09, 2011 1:19 pm 
član VKH
član VKH

Za naše bolje sutra ... štrajkom i neradom ?

Daaaaa pa tako čemo daleko dogurati ... nismo mi za drugo neko da nam švabo dodje na vlast i bićem da nas tjera, jer smo vrijedni i cijenjeni radnici vani, ali sami sebi neznamo gospodariti ni u vlastitom dvorištu, da radimo 24/7 i da se prihvatimo zapadnjačkog načina života zaradili bi ko i vani, ali ne, mi smo ipak narod koji toliko govna može progutati da to nisu istine i samo se bunimo kako su nam za sve drugi krivi, a svi idu na jebena ljetovanja, skijanja, jedrenja, doma po 2 auta, birtije pune od jutra, da kutija cig. košta 50 kn nebi prodaja pala, kruh ošo za 1 kn gore i opći kolaps ... evidnetno je da je sve to došlo na naplatu i da je opće stanje koma... i da če dugove otplačivati i djeca naše djece ...ali dobro moj frend is USA veli da se kao kod nas za toliko malo rada nemože tako dobro živjeti nigdje na svjetu.

Živeli :)

Vrh

PostPostano: sri ožu 09, 2011 2:46 pm 
Veteran
Veteran

Citat:

Daaaaa pa tako čemo daleko dogurati ... nismo mi za drugo neko da nam švabo dodje na vlast i bićem da nas tjera, jer smo vrijedni i cijenjeni radnici vani, ali sami sebi neznamo gospodariti ni u vlastitom dvorištu, da radimo 24/7 i da se prihvatimo zapadnjačkog načina života zaradili bi ko i vani, ali ne, mi smo ipak narod koji toliko govna može progutati da to nisu istine i samo se bunimo kako su nam za sve drugi krivi, a svi idu na jebena ljetovanja, skijanja, jedrenja, doma po 2 auta, birtije pune od jutra, da kutija cig. košta 50 kn nebi prodaja pala, kruh ošo za 1 kn gore i opći kolaps ... evidnetno je da je sve to došlo na naplatu i da je opće stanje koma... i da če dugove otplačivati i djeca naše djece ...ali dobro moj frend is USA veli da se kao kod nas za toliko malo rada nemože tako dobro živjeti nigdje na svjetu.

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
tak mislimo samo mi privatnici... to je najveci problem :D

pitanja u vezi arhitektonskog projektiranja, legalizacija i sl...
http://gradecki-projekt.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: sri ožu 09, 2011 3:14 pm 
.
.

Citat:

Sve potpisujem, treba više raditi a većini to jednostavno nije sila jer im je dobro i nemaju u sebi nešto što bi ih motiviralo da rade i pokušaju ostvariti više.

Svatko tko želi raditi, a zdrav je može si naći normalan posao, ako baš ništa drugo može početi se baviti nekim zanatom, samoobrazovati se i normalno zarađivati...to su činjenice, samo većini je lakše naći dobar izgovor da sami sebe oporavdaju nego se primiti posla.
Ja sam se sam naučio jedan zanat kojim mogu dosta zaraditi i kojim zarađujem....od toga mogu i na ljetovanje i na skijanje i kupiti si auto normalan (sve u svemu nikakv luksuz).

99%i ovih huligana prosvjednika koji rade sranja potpadaju u tu kategoriju ljenčina i đabalebaroša, njima je svejedno prosvjed, utakmica ili bilo što drugo, samo da im je raditi sranja.

Jedino sam protiv prozivanja onih koji idu na ljetovanja i skijanja i sl. ako sami to plaćaju..tome treba težiti a ne osuđivati (ne mislim tu na tebe nego općeniti stav).
Normalna obitelj morala bi si moći priuštiti auto, ljetovanje, skijanje, općenito normalan život ako rade i trude se u životu. Naravno ne možemo svi imati isto jer su neki u boljoj početnoj poziciji, neki su sposobniji, neki imaju više sreće, ali dovoljno za normalan život može se zaraditi.

Vrh

PostPostano: sri ožu 09, 2011 3:32 pm 

Da se ukljucim...

Ako pazljivo procitate poruku ovog covjeka, vidjet cete da on poziva na bunt na jedan drukciji nacin od ovih koje mozete vidjeti zadnjih dana po vjestima.
Covjek koji je radio, radi i radit ce, privatnik iza kojeg stoji samo vlastiti kapital. Nije problem u radu ili neradu, vec dizanju glasa da se smjeni vlada koja i onima koji rade otezava zivot.

Baj d vej to mi je otac...

No cilj ovog posta je bio sam da se podjeli informacija da takvo nesto postoji i da ako netko zeli da podrzi ovakav oblik prosvjeda.

LP

Vrh

PostPostano: sri ožu 09, 2011 3:48 pm 
član VKH
član VKH

U pravu si Tomislave i potpuno podržavam ovakvo razmišljanje, nisam se okomio na ljude koje koji idu ljetovanje i skijanje već sam dao kao primjer jer iz osobnog iskustva pošto radim u takvom okruženju (trgovina) u maloj sredini pa bi kak se kaže svaki zna o svakome sve, i znam ljude koji idu na skijanje i ljetovanje a nemaju para već samo prebijaju kredite i kartice samo zato da bi bili in da kažu da su bili na ljetovanju i skijanju, zaboli me tko kuda ide, no radom i dodatnom zaradom sve se može ostvariti pa čak i kod nas. U pravu si glede zanata ali ima tu x drugih još načina kako uz glavni posao zaraditi a toga su svi svjesni i oni koji to koriste ne kukaju i ne ljenčare po cijele dane i vise po birtijama i pričaju kako im je teško već dodju doma pojedu i idu dalje raditi da zarade u fušu, a najmanje vremen aimaju za prosvjede i štrajkove.

Meni mrak na oči padne kad vidim svoje vršnjake od jutra do večer u birtiji, niko ne dela nigde, naravno ništa ni nemaju ali samo su im za sve drugi krivi i blago tebi kad ti je dobro, kao kaj bi on išel delat za 2500-3000 kn bolje biti u birtiji, sve polazi od kučnog odgoja i točka, starci im daju svako jutro za kavu i cigarete i kao kaj bu moje dijete (30 let) delalo kod nekog kapitaliste za 3000 kn bolje neg bu doma, samo nek ti bude doma i kad če trebati delati a neče imati radnih navika niti 1 dana radnog staža pa kako če taj igdje dobiti posao i šta če taj raditi pitam te ja ?? Tu počinju pizdarije, mutni poslovi, krađa, pljačka ako ne i što više, jer šta če taj nikad nije radio, tko če ga primiti, svi se nadaju poslu za kompjuterom 8 h, pauzom od 45 min, po mogučnosti efektivnog rada 3 sata, u petak da je u podne doma i da još za to dobije službeni auto, mobitel i po mogućnosti 7500 kn plaču... Nisu svi fakultetski obrazovani da se nadaju dobrom poslu, prošlo je vrijeme da češ raditi eventualno 8 h i doč doma i sve 4 u zrak i da se da živjeti ko bubreg u loju od toga, regresi, povlastice, k15 i sl ..., ima dakao, kako nebi bilo takvih poslova i pozicija i za dobru lovu u manjini naravno, no generalno osim državnih službi teško da če gdje biti idealno i da če se od toga moči priuštiti sve ono kaj bismo htjeli. Dok sam zdrav i dok imam 10 prstiju na ruci kako nebi zaradio za sebe i obitelj za normalan život, pa jebote dižem se svako jutro u 5:30 i dolazim navečer u 9:15 doma, svaku subotu i nedjelju, svaki ibogi dan, žena radi turnus 3 smjene, pa ne pada mi na pamet ni meni ni njoj kukati i hodat po prosvjedima već se primiti posla i dodatno uz posao zaraditi koliko god sam sposoban i ja i ona, a upravo si dobro rekao tko na takve prosvjede ide, isti curac kad vidim one tzv ''seljake'' niti jedan nema traktor ispod 50 000 eur od kojih mu je država dala više od 50 % sredstava, poticaja na zemlju i sjetvu i onda takvi štrajkaju, nekolicinu znam koji su oprali lovu baš na traktorima iz poticaja i sad voze nove merecedese i bmw-e i smiju se svima oko sebe ...oni koji rade nemaju vremena dolaziti na štrajkove već rade jer znaju da bez rada nema ničega, ribari traži poticaje ...pa jebote šta si uzgojio ribu ili si zakurblao onu staru koću i ošo na pučinu i bacio mrežu i ulovio ribu i sad je prodaje za šta dobi lovu, pa koji mrtvi poticaj takvom treba---generalno govorim, znam da nijedno zanimanje nije lako i da je svaki posao težak, ali ljudi treba stati malo na loptu i zapitati se pa dokle čemo ovako, može vlada kupovati socijalni mir dokle oče kad je sve na krivom putu, oni koji marljivo i pametno rade radit će i dalje, tako je bilo i biće. Joj mogo bi pisat danima ... ali idem nešto radit.

Vrh

PostPostano: sri ožu 09, 2011 4:08 pm 
.
.

Citat:
Da se ukljucim...

Ako pazljivo procitate poruku ovog covjeka, vidjet cete da on poziva na bunt na jedan drukciji nacin od ovih koje mozete vidjeti zadnjih dana po vjestima.
Covjek koji je radio, radi i radit ce, privatnik iza kojeg stoji samo vlastiti kapital. Nije problem u radu ili neradu, vec dizanju glasa da se smjeni vlada koja i onima koji rade otezava zivot.

Baj d vej to mi je otac...

No cilj ovog posta je bio sam da se podjeli informacija da takvo nesto postoji i da ako netko zeli da podrzi ovakav oblik prosvjeda.

LP
..kažeš da je cilj da se smijeni vlada....ja za ovu vladu nisam glasao, ali sigurno sad u ovom trenutku nam ne treba ovakvo ultimativno pozivanje na smjene...što misliš da će neka druga partija/stranka nešto značajno promijeniti...svi oni imaju debelo putra na glavi...

bez promjene mentaliteta i poticanja poduzetništva nema sreće, a svi koji podržavaju prosvjede huligana i neradnika (ne mislim na sve prosvjednike) nema šanse da nešto stvarno promjene kad i ako dođu na vlast.

a što se raznih blokada tiče baš me zanima što bi onaj seljak rekao kad bi informatičari blokirali npr. sustave potrebne za isplatu novaca kad taj seljak treba dobiti nešto i radi toga ne može početi sjetvu, platiti dug i sl....da li bi onda smatrao da je normalno...svima je teško ali otkuda novac za sve....tko će to platiti...

takav način prosvjeda je nemoralan i nelegalan.....ali radi politike svi to odobravaju i nemaju snage javno to reći.

Vrh

PostPostano: sri ožu 09, 2011 9:03 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: V70
Citat:
Citat:
Citat:
i ja stavljam svoj potpis na ovo...

jos jedan potpis

V70 2.5T AWD 04'-2020-2024
740 2.0i 91'-2022-2024
740 2.3 turbo 90'-2022-...
XC90 4.4. V8 09'-2024-...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 40 postova ]  Stranica 1 2 3 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: