Sada je: sub lip 21, 2025 4:43 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 85 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri lis 01, 2008 5:23 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Citat:
Recimo da ime Ford ne košta ništa, onda ime Volvo + razlika u sigurnosti koštaju 6.100€ :?
Ako ženi kupiš fokusa utopit će se u masi slično/istih auta. Ako joj kupiš volveka vjerojatno će se barem svaka druga glava okrenuti za njim (ne njom). ;)
Da, ali ako na osnovnog Focusa dodam tih 6.100€ i još od negdje nabavim 3.200€ mogu uzeti Focusa ST-a s Volvaških 225KS,
dok za samo 30€ manje Volvo nudi isti C30 (1,6D PSA) s Momentum opremom.
Ford Focus ST 2,5(Volvo) - Volvo C30 1,6D(PSA) Momentum =31€
i kaj sad: voziti Ford s Volvo motorom od 225KS ili Volvo s Peugot/Citroenovim motorom od 109KS :? :? :?
Meni to nikak nije normalno, hebo brand, sigurnost, razvoj i ostala sranja, po meni je to čista pljačka bez imalo logike.

Tu su i dokazi:
volvo cjenik
ford cjenik

Ovo mi zvuči toliko nevjerojatno da cijelo vrijeme sumnjam da sam nešto krivo pročitao/izračunao, pa ako jesam... VELIKO SORRY

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 01, 2008 7:50 pm 
..
..

Ma rasprava vam je skroz nepotrebna i bezvezna. Pa politiku cijena ne može nitko shvatit, a najmanje mi obični ljudi. Pa frend od starog je dao 33.500€ za audi A3 tdi 105KS prije 2 tjedna, pa to samo lud čovjek može napravit po meni. A on kaže da njemu ne treba veliki auto za njega i ženu same, on hoće nešto iz vw grupe a golf mu je dosadio nakon 8 godina vožnje. Eto a mogao je kupit passata :lol: ili ne daj Bože neki pravi auto... Ovdje kod nas je sve i jedan passat ovaj zadnji od 2005. već bio bar 5 puta na nekakvim popravcima, te neće upalit, te otišlo kvačilo, pa mjenjač, ma luda kuća s njima i golfovima 5, a koštaju ko svetog Petra kajgana u odnosu na konkurenciju, pa frend je uzeo mazdu 6 2005 za 166.000kn, a drugi passata tdi-a isto 2005., samo za 230.000kn, sa ne baš više opreme u odnosu na 6icu, a 6ica još vozi bez ijednog kvara, a slavni vw ima već 7 šlepanja za servis na vanredne popravke :wink: . Kod passata je ista priča ko i kod ostalih uglednijih marki - plaća se imidž a ne auto. Auto se kupuje kako je netko prije mene rekao - zadnja ili predzadnja godina modela, tj kad je model na izlasku jer su do tad otklonjeni svi nedostatci i onda je to to, a i treba imat sreće jer je danas sve u sreći, pa kvare se svi - od mercedesa pa do kineza, sve su to danas poluproizvodi, a o ukusima se ne raspravlja, a pogotovo o okretanju glave za autom - taj vozi ferraria, porschea, ili rjeđe maseratia...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 01, 2008 8:27 pm 
..
..

Vozi: S60 1.6 DRIVe
Evo mali copy/paste sa susjedne teme.
Malo i ja ganjam cijene po salonima pošto kupujem novi.

S40, 1.8, 125ks, monentum + park senzor + metalic + hp audio = cca 27.000 eur - isporuka 2mj
Accord 2.0, 156ks, comfort + Alu = cca 28.000 eur - isporuka 12 dana
Mazda 6, 1.8, 120 ks, TE, + dodatna oprema za 500 eur (park senzor?) = cca 25.500 eur - isporuka odmah

Da me neko pitao prije 2 mjeseca kaj da kupim, bez razmišljanja bi to bio Volvo.
Sad kad sam malo prošao po salonima nisam baš siguran. Sutra imam probne vožnje
pa da još vidim kak leže na cesti i kakav je dojam u vožnji.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 01, 2008 8:43 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Objasniti ću se još jednom. Kupnja automobila je stvar osobnog ukusa. I uvijek se na kraju nakon pomnih usporedbi odlučimo za ono što nam se sviđa a ne što je na papiru bolje. Pogotovo je to izraženo u premijum klasi gdje trpamo i naš voljeni Volvo. Još nisam čuo nikoga da je rekao da je kupio auto koji mu se ne sviđa. Koliko vas bi oženilo ženu koja mu se ne sviđa? E pa ovo je slično. E sad što se tiće cijena one su takve kakve jesu. Zašto je Passat jefitiji ili skupliji od Volva meni je nebitno. Jer mi se ne sviđa Passat. Čak i ako ustvrdimo da za manje novce Passat nudi više od Volva, što mi to znaći kad mi se Passat ne sviđa. Pitanje je samo imam li novaca za kupiti novi ili polovni auto koji mi se sviđa. Usporedne tablice iz njemačkih časopisa su za pedantne Njemci koji ispune križaljku i dobe auto koji trebaju kupiti. Biste li se oženili za ženu za koju vam neka tablica kaže da je najbolj za vas? S obzirom da smo na Volvo forumu to bi trebalo značiti i jedan preduvjet. A to je da volimo tu marku vozila. Ako nešto voliš onda to ne uspoređuješ stalno s nečim sličnim. Jer time ne propituješ objekt koji voliš već svoju ljubav. Najbolji primjer su Alfisti. Iako voze preljepi poluproizvod za koji je potrebno 3 dana šeraufanja za 3 sata vožnje, nebi kupili ništa drugo. Nikad. Jer vole svoje Alfe. Dobro, tako kvarljivi auto jedino i možeš voziti ako ga jaaaaako voliš :lol:
Daleko od toga da Volvo ne bi mogao biti bolji. Opet, ne bi li to mogao biti i Passat. S više osobnosti i stila kao Volvo :?:
Kupnja auta kod entuzijasta, tu ubrajam populaciju na ovom forumu, je stvar emocija a ne racija. Inaće bih vozio neku Toyotu. I ne bih drvio tu u nedogled :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lis 01, 2008 10:41 pm 
Veteran
Veteran

Boris, najbolje cu ti objasnit na primjeru mog starog. On vidi samo Volvo i alternative nema. I ja mu govorim nek radije kupi Mondeo 2.5T sa najjacom opremom nego da uzme S60 2.4. Ali njemu je to i dalje Ford, pa da je najbolji auto na svijetu. To je ono neopipljivo, svakom auto predstavlja nesto. Nekom je gust sjest u sporstka sjedala, krenut na prvu zavojitu cestu i testirat svojih 225KS. Drugom je to skroz bezveze, i veci ce mu gust bit sjest u njegov C30 1.6, stavit omiljeni CD u CD player i lagano krenut u voznju sa osmjehom koji mu na lice stavlja spoznaja da pise Volvo na volanu. Mom starom ne moze bit svejednije sto je novi Mondeo u valjda svim segmentima bolji od njegovog S80, to nije Volvo i zato ne ulazi u obzir.

Volvo S80 T6, 2002.; 2009. - 2012.
Volvo V70 2.4 20v 2001.; 2012. - 2013.
Volvo S80 2.5d, 1999.; 2012. - ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet lis 02, 2008 12:41 am 
Veteran
Veteran

Pa normalno da čovjek kupuje auto koji mu se prvo vizualno sviđa, pa tek onda propituje unutrašnje kvalitete.To je jasno, i to je nešto što se kao ni ukus ne komentira. I ja sam kupio S60, jer smo u kući imali S80 sa 377 tkm kojem su papučice tada nakom toliko km bile ko nove. Tad sam sam sebi rekao to je kvaliteta materijala, to traje, to je to. I sad imam tri godina mlađi auto od tog S80, sa 200tkm manje, i jučer idem u Beničance i cjelim putem prstima pipkam i guram plastiku armature tražeći šta klapara. Iako mi se generalno auto sviđa, neću zbog toga sam sebe konjirat i govorit si da je sve kasno, kad nije. Jebi ga S80 je daleko kvalitetnije izrađen auto i gotovo. Vozači Fiata i Alfi su oni kojima razni zvukovi i mušice ne predstavljaju smetnje, ne znam kad su i vozači Volva to postali.
Ne znam da li je i mene išla ona obzervacija o favoriziranju VW u odnosu na Volvo, ali evo da još malo obrazložim svoj stav. Dakle imao sam prije S60 10 godina staru Omegu, koja je poznata po lošim materijalima i kvaliteti. Na toj se omegi tek nakon 10 godina starosti i >200tkm pojavilo škripanje iz okretišta amrtizera po mom mišljenju, i to za toplog vremena, a na ovom S60 to imam već sad, sa 157tkm i 5 godina starosti. Smatram sramotnim da moram ta dva auta uspoređivat.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet lis 02, 2008 8:29 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Citat:
Da, ali ako na osnovnog Focusa dodam tih 6.100€ i još od negdje nabavim 3.200€ mogu uzeti Focusa ST-a s Volvaških 225KS,
dok za samo 30€ manje Volvo nudi isti C30 (1,6D PSA) s Momentum opremom.
Ford Focus ST 2,5(Volvo) - Volvo C30 1,6D(PSA) Momentum =31€
i kaj sad: voziti Ford s Volvo motorom od 225KS ili Volvo s Peugot/Citroenovim motorom od 109KS :? :? :?
U toj dilemi bih racionalnim razmišljanjem kupio ST-a, a neracionalnim C30 T5. 8) I uopće me ne dira razlika u cijeni. Jer u nekom cjenovnom razredu možeš kupiti ne znam, srednjeg Mondea, Focusa ST ili osnovnog Volva. A kako 100 ljudi ima 100 ćudi, na cesti viđam sva ta tri modela jer tih 100 ćudi imaju razne želje/potrebe. Da smo svi racionalni kao što neki sudionici ove rasprave žele pokazati da jesu, svi bismo se vozili u Dacijama Logan. Ali nije tako i sva sreća da nije. :)

Moje želje i potrebe pri kupovini auta su bile da je komotan za moje gabarite, brz, siguran i udoban, baš tim redoslijedom. U igri su bili Alfa 166 3,2 V6 (malo rabljena 12000 km) te novi Saab 9-3 2.3T Aero, Subaru Legacy 3.0 (samo kao automatic), Volvo S60 2.5T, Honda Accord 2,4. Sve neka egzotika. ;) Isprobao sam ih sve, Honda i Alfa su bili jeftiniji, svi ostali skuplji od Volva. Vizualno, Alfa mi je bila prva, pa Volvo, Subaru, Honda, Saab. Po osjećaju u vožnji Honda je zaostajala, ostali su tu negdje. Kupio sam valjda je jasno šta, iz vrlo prostih razloga: u Alfi i Hondi sam zapinjao glavom za krov, Saab je bio skučen u dužinu, Subaru preuzak i tada bez ručnog mjenjača. Naravno da je bilo još želja poput AWD pogona, 18 colnih kotača i slično, ali su izašle iz limita. Znači, kupio sam auto u koji prvenstveno stanem, a koji mi se tek na drugom mjestu sviđa i na trećem ide.
Za nepune dvije godine ću isplatiti lizing, i već pomalo razmišljam što ću dalje. Vrlo se bojim da to Volvo više neće biti, osim ako ne ostanem na postojećem. Ne zato jer mi se ne sviđaju, baš naprotiv. Bilo što bi mi došlo u obzir a da je malo familijarnije od S60 (XC60, V70, S80) prelazi sve limite cijena i postaje mi van dohvata. I ova rasprava mi uopće ne pomaže, jer sam i prije i sad znao da Passata neću voziti, pa makar ih prodavali po 15000 eura. ;) Kako je netko rekao, voziti starije generacije pa dok idu, u tom smislu mi se sviđa ideja o pronalasku nekakvog V70R s kraja proizvodnje (2006 ili 07) i guštati u njemu dok ide. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet lis 02, 2008 10:46 am 
..
..

Na cesti više niti ne zamjećujem druge marke auta osim Volva. Kad vidim iz suprotnog smjera onu koso prekriženu masku i širko postavljene farove, odmah mi srce zatitra i imam potrebu tom neznancu blicnuti, pozdraviti ga, stisnuti mu ruku i reći : "Dobar izbor, prijatelju!" Nažalost čini mi se da je jako mali broj privatnih vlasnika i pravih ljubitelja Volva u odnosu na službene aute.

Otkad sam proniknuo u ljepotu Volvo dizajna, funkcionalnost (svaki detalj je razrađen do kraja!!!), sigurnost i trajnost, ne želim niti razmišljati o nekoj drugoj marki. Onak, lijep mi je i Subaru, cijeli taj koncept karavan/terenac, kao neki veći brat svojedobno odlične Mazde 626 karavan. Ali onda metni XC 70 uz njega, i sve usporedbe padaju u vodu. A i V70 mi je mrak-mislim na XC 70 i V70 starije modele.

Kad vidim tu crnu grubu plastiku u VW ili Opelu, smuči mi se. Kad vidim neke Peugeote, Renaulte i Citroene kak su razlohani i plahutaju po cesti, isto. Vozio sam se nedavno u ganc novoj Hondi Accord-ide ko metak, ali brate tvrdo ko kamen, nepregledno, nisko, nemreš na rinzol, upravljačka ploča svijetli ko Betlehem, sve neke nepotrebne komende i lampice, a i putni komp pokazuje da je jako žedna...i onda sjednem u svoj V40 i ko da sam došao doma s puta, drito u moj veliki dnevni boravak sa udobnom kutnom garniturom i decentnom rasvjetom.

Eto to su moja razmišljanja. Mislim da sam dosta objektivan što se tiče Volvo kvalitete.

Druga stvar je ona dobro poznata fama o tome da Volvo mora biti skup u startu kad ga kupuješ u salonu, pa onda da mora biti skup za održavanje ili nedajbože popravak, a onda ga na kraju ipak moraš jeftino prodati iako vrijedi bar duplo više u trenutku prodaje. Evo primjer je ovaj XC70 iz 2001. Ja sam siguran da tko ga kupi, može ga voziti još 20 godina, ako mu neće biti skupa rega, benga i održavanje. A samo 14.000 Eura. To je 1,5 novi Punto. Nema šanse da se uspoređuju i to ni po čemu.

I zato bi se nekako morali izboriti, barem na nivou naših lokalnih Volvo servisa i dijelova, da nam te previsoke marže i porezi ne zagorčavaju užitak imanja Volva. O tome je već pisano na ovome forumu.

pozdrav joja

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet lis 03, 2008 11:22 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mercedes e550
hm možda je u ovome rješenje
http://www.youtube.com/watch?v=fLNLzube ... re=related

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub lis 04, 2008 8:23 am 
..
..

Izubijali su samo jadne aute po onim snježnim zidovima, a i glup je test, jako loše odrađen.
P.S. - Volvo mi je 5x ljepši od audia

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub lis 04, 2008 11:49 am 
Citat:
Dobro, tako kvarljivi auto jedino i možeš voziti ako ga jaaaaako voliš :lol:
Daleko od toga da Volvo ne bi mogao biti bolji.
Ovo si dobro napisao dgovorcin.
Da moj ti je primjer tocno takav. Hahaha. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub lis 04, 2008 10:53 pm 
..
..

Vozi: S40 2.0T LSE
fina ti je ta firma s takvim voznim parkom, a...?

jel vam fali ljudi? :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned lis 05, 2008 6:01 pm 
Veteran
Veteran

Pa tema je bila razlika i usporedba sa passatom koji je po mišljenju dobro prometalo, a kao i obično na ovom forumu netko se nađe pametan sa nekim OT i počne brojanje krvnih stanica i fašistički stavovi ako nešto kritično napišeš na račun volva. Zašto tko vozi i zašto koju marku vozila svakako je izbor osobe i kriterija koji su mu važni kao izgled prestiž kvaliteta i slične stvari, a mene je samo zanimalo po cijeni koliko je bolji i zašto tolika razlika a ne da se počne raspravljati o potpuno nečem drugom i dovodi u pitanje uopće bilo kakvo pisanje na forumu ljudi koji ne misle isto.
Ako sam već prozvan ovde onda ću jasno i da odgovorim. Kupio sam ga slučajno, vozim ga rado jer mi se sviđa sve više i više. Da gajim neke posebne osjećaje prema volvu nisam niti ću a kad kažem da mi se sviđa onda mislim da u potpunosti zadovoljava moje potrebe i dda mi niije preskup za održavanje za razliku od mercedesa 300 se kojeg sam imao prije volva. Za mene je auto samo prometalo i ništa više i sve dok je u granicama normalnim za moj novčanik meni će biti dobar svaki.
Ako moje sljedeće auto bude toyota onda se selim na taj forum a prijateljstva stečena ovdje sigurno neće bit zaboravljena. Da li to kome smeta sasvim je svejedno pa sad molim ako je to razlog ili nisam dobar član izbacite me

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned lis 05, 2008 6:15 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Volvo je preskup. A da može biti i po normalnijim cijenama vidi se iz cjenika koji je serviran u USA.

A ti Sansi, za ovo što si izrekao, 2 sata klečanja na kukuruzu i onda možeš opet na Volvo forum :lol: :lol: :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned lis 05, 2008 6:17 pm 
Veteran
Veteran

razumim šefe :evil:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 85 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: