Citat:
Mene sad zanima, budući da nisam imao priliku voziti novi V70, koiko je on ustvari bolji od Passata?
Upravo smo u firmi obnavljali vozni park i kupili smo dva nova passati 20tdi jedan max. opremljen limuzinska izvedba drugi karavan cijena za oba modela 31.t€(lim)+28t€(kar), a to je cijena gotovo jednog v70 za oba skupa, s tim da su oba opremljena do jaja a jedan ima apsolutno sve pa čak i masažu u sjedalu.
Cijene Volova su sa svakom novim modelom sve veće. Aktualni V70 je u odnosu na prethodni pozicioniran u višu srednju klasu a to naravno prati i cijena. Koliko prate druge stvari ne znam baš ali čini mi se da ne dovoljno. Volvo se trpa u premium segment i konkretni V70 se u osnovi može sasvim normalno uspoređivati sa recimo A6 karavanom (koji je još i skuplji). I to je u stvari ok. Ali Audi će na svakog V70 prodati barem pet A6-ica, ako ne i deset. Zašto je tako nek si razbijaju glavu marketinški stručnjaci u Volvu.
S druge strane, Fauve se zadnjih par godina pozicionira u širi segment i ide na količinu uz niže cijene koje su tu negdje kao i ostatak klase. Sjetite se malo davnijih vremena kad je goli G3 koštao barem 20% više od ništa lošije ali i opremljenije/komotnije/manje ukradive konkurencije. I šta je najgore, prodavao se. A sad, ako netko kupi Pasata i ne smeta mu što je svaki drugi auto na cesti isti taj, crni ili srebrni, neka.

Da odgovorim na tvoje prvo pitanje: V70 nije dvostruko bolji, ali da li je i A4 za trećinu ili pola bolji od Passata?