Citat:
Pred koji mjesec sam bio u Ford salonu, gledao sam C-max za suprugu pa sam se usput sjeo i u novi Mondeo. Kad sam se kasnije sjeo u svoj auto, izgledao mi je tako jadno, bijedno i zastarjelo.
Novi Mondeo je sigurno odlican auto, ali kad sam vidio unustranjost sa onim laznim drvetom... Kao da me netko sakom u zeludac. A komentar da je Mercedes iz 80ih imao bolji dizajn unutrasnjosti nego Volvo 90ih... U globalu da, ali nemoj mi dirat u 850R sa svjetlim drvetom, V70R sa bez unutrasnjoscu i C70
Sto se tice rukinog komentara da su danasnji Volveki preskupi - ne slazem se. Primjer - danasnji S40 kosta podjednako koliko i S40 pred 10 godina. 1.8 je 97. kostao oko 160.000kn, u seriji nije bilo niti klime, niti el. stakala, samo sigurnosna oprema. Vjerujem da je danasnji kudikamo bolje opremljen, a da ne pricamo o tome koliko je sami auto bolji. Nadalje, S80 2.4 140KS je 2000. godine u Austriji kostao tadasnjih ~440000 schilinga. Kada su se na to dodala 2 paketa opreme (design 2 i premium), HU sa CDom i metalik lak, cijena se popela na nesto preko 500k schilinga, odnosno vise nego danasnjih 35000e. Danas austrijski cjenik kaze sljedece: S80 2.5T 200KS classic 39000e. Popis serijski opreme ukljucuje sve sto je na starom modelu bilo potrebno doplatiti, osim metalik laka. Stovise, 95. godine je 39k e bilo potrebno platiti i za 850 T5. Naravno, sa rucnom klimom, samo prednjim poizacima stakla, sjedalima umjetna koza/tkanina, T5 felge i gotovo. Da, cak je i radio trebalo doplatiti. Tako gledano, cini mi se da su danasnji kupci u boljem polozaju. Sto se tice plastike i unutranjosti... Ne znam da je Volvo ikad imao neku unutrasnjost na koju bi trebao biti posebno ponosan. Barem do ovih danasnjih.