Citat:
Malo sam uspoređivao cijene Volvača u Sloveniji i HR i razlika je od 10% - 15%, ovisi o modelima.
Da li to ima veze sa EU? Znači, dok jednog lijepog dana uđemo u EU cijene bi se mogle korigirati?
Nema tu velike razlike EU ili ne pa niti oni nemaju svi iste cijene, razlike su porezima i ostalim davanjima (pogledaj koliko u Danskoj košta cabrio - to je tamo luxuz do jaja), što misliš da li i oni imaju
trošarine, probaj prevest tu riječ na bilo koji jezik

, kaj se troši kad kupiš novi auto

.
Po toj logici kupiš novi auto i dopeljaš ga doma i pitaš "... ja ga nebum trošio samo bum ga gledal zato kaj mi se jako sviđa, da li i onda moram platiti trošarinu ????"
Ukinuli carine, a uveli trošarine, ne'eš ti politike

sad im je žao kaj su davali povlastice braniteljima pa moraju to nadoknaditi na drugi način
Druga bitna stvar je da proizvođaći automobila korigiraju cijene svojih vozila prema zemljama u odnosu na poreze u istima, masa ljudi je išla do Belgije po auto, zašto

, pa tamo je veliki porez i automobile dopremaju na njihovo tržište po nižim cijenama, samim time ako se auto izveze i oslobodi poreza ispadne jeftinje nego kupovina istog modela u Njemačkoj ili Italii.