Citat:
BTW, kaj mu je samo 19? I kak se drži?
Koju brzinu postiže i koliko cca troši?
Građen u Betini od 1983-88 (mojem ocu se nije žurilo+privatne životne komplikacije). Drži se odlično, što je zasluga mojeg cjepidlačenja oko kvalitete radova, ne jednom sam se kačio sa starim oko toga dok nije popustio.
Na pola dosadašnjeg vijeka generalno preuređen (dobio dvovisinsku kabinu, polustajaću visinu unutra, ravan kokpit iznad motora), pred 6 godina tadašnji IMT Perkins 539 (39 ks, 3 cilindra) zamijenjem ovim Mercom, iz auta kojeg je otac vozio od 1992).
Troši otprilike 3- 3,5 litara na sat, pri brzini od oko 6,5 čvorova na 2200 okretaja. To je i nekakva putna brzina uz najmanje buke i bez napora. Kad dobro puše troši samo kormilar, otprilike pivo svaki sat do dva.

Maksimalna brzina na motor je 9 čvorova, ali uz dvostruku potrošnju, buku i dim.
Ima i nekakvog regataškog staža, 1988.-1991. je bio pobjednik u svojoj klasi na ondašnjem Murter Kornati Cupu.
Na žalost, da ga uredim trebam naći i nađem vremena, a vozim ga premalo i puno manje nego što bih htio. Prošao je sve od Savudrije do Cavtata, a moja želja je zaputiti se u Veneciju, samo da mi klinci malo porastu.

Danas je bilo ubitačnih 35 stupnjeva uz jedva zamjetan vjetrić, sad odmaramo i čekamo da se sunce malo spusti pa oko 18 sati idemo po još jednu porciju sunčanice. 8)
Onaj koji se na slici vidi u pozadini je 10 godina stariji i malo veći.