a) dakle autic ide generalno OK, ali svakih toliko u drugoj nece da povuce. Dize on okretaje i do 3000, ali snagu ne predaje i ubrzanje je minimalno. U trecoj se to vise ne ponavlja i tu je ubrzanje OK. Ima li netko ideju i objasnjenje...Bosch pumpa, nadam se da ne? Darko[/quote]
Kad ti je to pocelo? Kaj se nije upalila CE (Check Engine) lampica? Jel' ti ispravna CE lampica?
Lampica se palila, i znala povremeno svjetliti no od promjene remenja to vise nije slucaj. Dakle sada se ne pali (vjerujem da radi).
I kaj bas tak kad se desi, to je redovito u drugoj?
Mislim da je uvijek u drugoj, prvoj samo krecem, a u trecoj mi uvijek povuce.
Da, nije neki vakuum, neka zica / kontakt...?
Mozda bi moglo biti...Nenad mi je nesto signalizirao u tom pravcu.
Citat:
b) Pri zaustavljanju auto se, opet ponekad (10%) nekako lagano tresucka, i to cijeli. To traje par sekundi i onda nestane, tj.smiri se i sve je standardno. Any hint? Ponekad je dojam da i u voznji nekako, kao da lagano poskakuje. Darko
Moze biti da je i kod mene isto. Kod mene je tako od pocetka, vec 6. godina. Ali, desava se u 66% slucajeva i to samo kod usporavanja, par sekundi prije nego stanem. Mislio sam da su senzori na pedalama kvacila i kocnice, ali i kad ih ne diram isto je. Ovo bi moglo biti pedala gasa, di unutra ima dio za prazni hod, pa je malo istroseno. Ili, senzor okretaja motora (mislim da gleda zamasnjak). Ili, nesto malo rastelana BOSCH puma, ali mislim da je to malo vjerojatno.
Dakle nisam sam. Opisao si definitivno istu stvar, samo je kod mene rjeđe u postotku. Jos ako potvrdis da se prikocenju nizbrdo osjeti malo jace pricamo definitivno o istom, makar uzrok jos nagadjamo.
Uglavnom za ovo me bas briga

Kad je toplije doba godine onda se prorijedi...
Citat:
Napomene - u zadnjih sest mjeseci bio kod Nenada i nosaci motora su cini se OK. Svo remenje je mijenjano prije godinu dana. Kotaci nisu 2 godine balansirani no nekak mi to nije dovoljan razlog (mozda za poskakivanje samo).
Trazim razlog, zahvaljujem na svim savjetima pogotovo dizelasima
Darko
Sretno na otklanjanju!

[/quote]
Hvala! Sto nas je vise to smo pametniji.