Sada je: ned lip 22, 2025 7:24 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. 850 2.4, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 12 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: uto ožu 02, 2010 9:19 pm 

Pozdrav,

muce me neke stvarcice na sitno i neredovito, no smetaju.
a) dakle autic ide generalno OK, ali svakih toliko u drugoj nece da povuce. Dize on okretaje i do 3000, ali snagu ne predaje i ubrzanje je minimalno. U trecoj se to vise ne ponavlja i tu je ubrzanje OK. Ima li netko ideju i objasnjenje...Bosch pumpa, nadam se da ne?
b) Pri zaustavljanju auto se, opet ponekad (10%) nekako lagano tresucka, i to cijeli. To traje par sekundi i onda nestane, tj.smiri se i sve je standardno. Any hint? Ponekad je dojam da i u voznji nekako, kao da lagano poskakuje.

Napomene - u zadnjih sest mjeseci bio kod Nenada i nosaci motora su cini se OK. Svo remenje je mijenjano prije godinu dana. Kotaci nisu 2 godine balansirani no nekak mi to nije dovoljan razlog (mozda za poskakivanje samo).

Trazim razlog, zahvaljujem na svim savjetima pogotovo dizelasima

Darko

XC70 D5 2015-

Vrh

PostPostano: sri ožu 03, 2010 11:56 am 
član VKH
član VKH

Citat:
Pozdrav, muce me neke stvarcice na sitno i neredovito, no smetaju.
a) dakle autic ide generalno OK, ali svakih toliko u drugoj nece da povuce. Dize on okretaje i do 3000, ali snagu ne predaje i ubrzanje je minimalno. U trecoj se to vise ne ponavlja i tu je ubrzanje OK. Ima li netko ideju i objasnjenje...Bosch pumpa, nadam se da ne? Darko
Kad ti je to pocelo? Kaj se nije upalila CE (Check Engine) lampica? Jel' ti ispravna CE lampica?

I kaj bas tak kad se desi, to je redovito u drugoj?

Da, nije neki vakuum, neka zica / kontakt...?

Citat:
b) Pri zaustavljanju auto se, opet ponekad (10%) nekako lagano tresucka, i to cijeli. To traje par sekundi i onda nestane, tj.smiri se i sve je standardno. Any hint? Ponekad je dojam da i u voznji nekako, kao da lagano poskakuje. Darko
Moze biti da je i kod mene isto. Kod mene je tako od pocetka, vec 6. godina. Ali, desava se u 66% slucajeva i to samo kod usporavanja, par sekundi prije nego stanem. Mislio sam da su senzori na pedalama kvacila i kocnice, ali i kad ih ne diram isto je. Ovo bi moglo biti pedala gasa, di unutra ima dio za prazni hod, pa je malo istroseno. Ili, senzor okretaja motora (mislim da gleda zamasnjak). Ili, nesto malo rastelana BOSCH puma, ali mislim da je to malo vjerojatno.

Uglavnom za ovo me bas briga :-) Kad je toplije doba godine onda se prorijedi...
Citat:
Napomene - u zadnjih sest mjeseci bio kod Nenada i nosaci motora su cini se OK. Svo remenje je mijenjano prije godinu dana. Kotaci nisu 2 godine balansirani no nekak mi to nije dovoljan razlog (mozda za poskakivanje samo).

Darko
Sretno na otklanjanju! :-)

Vrh

PostPostano: sri ožu 03, 2010 4:27 pm 

a) dakle autic ide generalno OK, ali svakih toliko u drugoj nece da povuce. Dize on okretaje i do 3000, ali snagu ne predaje i ubrzanje je minimalno. U trecoj se to vise ne ponavlja i tu je ubrzanje OK. Ima li netko ideju i objasnjenje...Bosch pumpa, nadam se da ne? Darko[/quote]

Kad ti je to pocelo? Kaj se nije upalila CE (Check Engine) lampica? Jel' ti ispravna CE lampica?

Lampica se palila, i znala povremeno svjetliti no od promjene remenja to vise nije slucaj. Dakle sada se ne pali (vjerujem da radi).

Mislim da je uvijek u drugoj, prvoj samo krecem, a u trecoj mi uvijek povuce.

Mozda bi moglo biti...Nenad mi je nesto signalizirao u tom pravcu.

Citat:
b) Pri zaustavljanju auto se, opet ponekad (10%) nekako lagano tresucka, i to cijeli. To traje par sekundi i onda nestane, tj.smiri se i sve je standardno. Any hint? Ponekad je dojam da i u voznji nekako, kao da lagano poskakuje. Darko
Moze biti da je i kod mene isto. Kod mene je tako od pocetka, vec 6. godina. Ali, desava se u 66% slucajeva i to samo kod usporavanja, par sekundi prije nego stanem. Mislio sam da su senzori na pedalama kvacila i kocnice, ali i kad ih ne diram isto je. Ovo bi moglo biti pedala gasa, di unutra ima dio za prazni hod, pa je malo istroseno. Ili, senzor okretaja motora (mislim da gleda zamasnjak). Ili, nesto malo rastelana BOSCH puma, ali mislim da je to malo vjerojatno.

Dakle nisam sam. Opisao si definitivno istu stvar, samo je kod mene rjeđe u postotku. Jos ako potvrdis da se prikocenju nizbrdo osjeti malo jace pricamo definitivno o istom, makar uzrok jos nagadjamo.

Uglavnom za ovo me bas briga :-) Kad je toplije doba godine onda se prorijedi...
Citat:

Darko
Sretno na otklanjanju! :-)[/quote]

Hvala! Sto nas je vise to smo pametniji.

XC70 D5 2015-

Vrh

PostPostano: sri ožu 03, 2010 4:33 pm 

Citat:
Lampica se palila, i znala povremeno svjetliti no od promjene remenja to vise nije slucaj. Dakle sada se ne pali (vjerujem da radi).
Citat:
Mislim da je uvijek u drugoj, prvoj samo krecem, a u trecoj mi uvijek povuce.
Citat:
Mozda bi moglo biti...Nenad mi je nesto signalizirao u tom pravcu.

Citat:
Citat:
Dakle nisam sam. Opisao si definitivno istu stvar, samo je kod mene rjeđe u postotku. Jos ako potvrdis da se prikocenju nizbrdo osjeti malo jace pricamo definitivno o istom, makar uzrok jos nagadjamo.
Citat:
Citat:

Darko
Citat:
Sretno na otklanjanju! :-)
Hvala! Sto nas je vise to smo pametniji.

XC70 D5 2015-

Vrh

PostPostano: sri ožu 03, 2010 6:59 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
Citat:
Pa, kad das kontakt mislim da se mora upaliti CE, a onda kad pokrenes motor se mora ugasit.

Sad sam se jos sjetio. Kad mi je riknuo "Needle Lift Sensor" - to je senzor koji je samo na jednoj dizni i salje trenutak otvaranja brizgaljke u ECU, onda mi je auto stavio u "Safe Mode" i konstanto je vukao slabo u kojoj god brzini.

E, ali prije nego je taj senzor riknuo do kraja, znalo mi se desiti da auto ne ide, ali kad sam ga forsirao u visoke okretaje preko 2500-3000 onda je znao normalno povuci.

I osim toga iste probleme ti moze raditi i MAF - mjerac protoka zraka. On polako odlazi - malo radi, malo ne...

Meni je u isto vrijeme poceo odlaziti MAF, a onda mi je jednog dana nakon sporadicnih problema, samo pri 120 km/h na autocesti riknuo "Needle Lift Sensor". U trenutku je cuknulo, auto je poceo ici slabo i upalila se CE i greske su zapisane u memoriju.

Znaci treba sve te zice oko MAF-a i ovog senzora prvo dobro pregledati.

MAF se da popraviti, ali koliko znam "Needle Lift Sensor" se ne moze... Ja platio rabljeni NLS 1300 kn :shock:

A, vidim da ih na eBayu se nađe po 100 EUR.

Nis polako istrazuj, provjeri jel ti radi CE i ako imas zapisane greske ocitaj ih kod Nenada...
Citat:
E, to za kocenje nizbrdo ne znam. Meni se to desava samo u leru, malo prije neg auto stane. Jedino ak ides nizbrdo u leru i kocis?

Vrh

PostPostano: čet ožu 04, 2010 9:53 am 
.
.

To sto kazes za slabije vuce, dogadjalo se i meni, a greška je bila, naravno MAF. Utvrdio da nije problem u samom MAF-u, već korodirali konektor istoga.
Brmac je isao u safe mode, da bi se jedva dovukao doma. Moj savjet je
uzeti kontakt sprej, zavući se pod haubu i rokati po svakom konektoru
kojeg vidiš.

Što se tresuckanja tiće, događa mi se ista stvar ko i hal-u vec jako dugo
i ne mogu naci uzrok. Kod mene ne trese, vec poskakuje pri vrlo niskim
brzinama, kod zaustavljanja. Tu mi nekak smrde nosaci motora, ali
s obzirom da nista ne lupa, ne brinem previse.

Bye!

Vrh

PostPostano: čet ožu 04, 2010 12:16 pm 

Citat:
To sto kazes za slabije vuce, dogadjalo se i meni, a greška je bila, naravno MAF. Utvrdio da nije problem u samom MAF-u, već korodirali konektor istoga.
Brmac je isao u safe mode, da bi se jedva dovukao doma. Moj savjet je
uzeti kontakt sprej, zavući se pod haubu i rokati po svakom konektoru
kojeg vidiš.

Što se tresuckanja tiće, događa mi se ista stvar ko i hal-u vec jako dugo
i ne mogu naci uzrok. Kod mene ne trese, vec poskakuje pri vrlo niskim
brzinama, kod zaustavljanja. Tu mi nekak smrde nosaci motora, ali
s obzirom da nista ne lupa, ne brinem previse.

Bye!
Hvala! Dakle obje sugestije idu u pravcu oko MAF-a, uzimam u obzir savjet oko konektora.

Za tresuckanje cini se da je to stvarno slicno svima.

XC70 D5 2015-

Vrh

PostPostano: čet ožu 04, 2010 12:23 pm 

Citat:
Citat:
Citat:
Pa, kad das kontakt mislim da se mora upaliti CE, a onda kad pokrenes motor se mora ugasit.
Da to je OK, pali se i gasi i onda se vise ne pali. No prije se palila povremeno i u voznji.
Citat:
Sad sam se jos sjetio. Kad mi je riknuo "Needle Lift Sensor" - to je senzor koji je samo na jednoj dizni i salje trenutak otvaranja brizgaljke u ECU, onda mi je auto stavio u "Safe Mode" i konstanto je vukao slabo u kojoj god brzini.

E, ali prije nego je taj senzor riknuo do kraja, znalo mi se desiti da auto ne ide, ali kad sam ga forsirao u visoke okretaje preko 2500-3000 onda je znao normalno povuci.
OK, zapisujem kao mogucu opciju
Citat:
I osim toga iste probleme ti moze raditi i MAF - mjerac protoka zraka. On polako odlazi - malo radi, malo ne...

Meni je u isto vrijeme poceo odlaziti MAF, a onda mi je jednog dana nakon sporadicnih problema, samo pri 120 km/h na autocesti riknuo "Needle Lift Sensor". U trenutku je cuknulo, auto je poceo ici slabo i upalila se CE i greske su zapisane u memoriju.

MAF se da popraviti, ali koliko znam "Needle Lift Sensor" se ne moze... Ja platio rabljeni NLS 1300 kn :shock:

OK, i Zox ukazuje na MAF.
Citat:
Nis polako istrazuj, provjeri jel ti radi CE i ako imas zapisane greske ocitaj ih kod Nenada...
Gresaka kad sam bio zadnji put nije bilo, no da treba provjeriti ponovno
Citat:
Citat:
E, to za kocenje nizbrdo ne znam. Meni se to desava samo u leru, malo prije neg auto stane. Jedino ak ides nizbrdo u leru i kocis?
Da, i tada je tresnja malo intenzivnija. No mislim da je ovo slicno kod nas tri, a vjerojatno i vise. Prvo mi je zato ovo s gasom

XC70 D5 2015-

Vrh

PostPostano: čet ožu 04, 2010 2:42 pm 
..
..

a da nisu svjećice i kablovi :idea: :drool:

kod mene isto, nekad ne vuče u nižim okr, do 2100-2200, onda počupa, do toliko je vjerojatno izriban kontakt na MAF-u, na starom motoru je bio

a tresuckanje :?:

Vrh

PostPostano: čet ožu 04, 2010 7:15 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
Citat:

OK, i Zox ukazuje na MAF.

Ne zaboravi i kontakte Needle Lift Sensor-a!

Vrh

PostPostano: pet ožu 05, 2010 9:26 am 
.
.

Citat:
Vidiš, vidiš...idem oman provjeriti :drool: :drool:

Vrh

PostPostano: pet ožu 05, 2010 6:01 pm 

Citat:
Citat:
Vidiš, vidiš...idem oman provjeriti :drool: :drool:
S moje strane isto dodano na listu!

Darko

XC70 D5 2015-

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 12 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: