Citat:
Ja sam isto jako zainteresiran, cijena je super, samo me brine što mi je to potpuno nepoznata firma (nema ih nigdje na webu, osim na tih par njemačkih stranica, a na
www.lanzar.com nema te serije (vjerojatno za EU tržište))
Drugo- stavio bi ih kao stražnje zvučnike (imam karavan, oni su gore na zadnjem nosaču),a s obzirom da imam sistem HU-555 ne znam kako će to zvučati, makar sam zadovoljan sa prednjim setom od 4 originalna, a ovi bi trebali zaokružiti zvučnu sliku...
Ne znam da li će biti lošiji zvuk ako ga opteretim sa još 2 zvučnika
E sad-kad veliš da idem izmjerit- izmjerio sam i rupe su mi udaljene 14.5 cm (otprilike) !?!? Vjerojatno je to to, jer je promjer vanjske elipse valjda 13, a one capice/vrhovi valjda idu do 14,5 cm !?!?
Kod nas je Lanzar slabo poznat jer mislim da nitko ne uvozi njihove zvucnike. Inace se radi o vrlo kvalitetnim (a time i ne bas jeftinim) zvucnicima. Ovako, ja sam stavljao 13cm Helixe kod sebe u S40, ali sprijeda, i stali su na mm. Pa pogledaj dal sprijeda imas isti razmak kao i straga. Ako da, onda je to to. Ako nemas premium sound system, tesko da se serijski zvucnici mogu usporedjivat sa ovima.
Hu-555 je sustav prilagodjen Volvu i mislim da uopce ne trebas razbijat glavu da bi ti se zvuk nesto pokvario. Kod mene je SC-805 PSS i nakon sto sam stavio Helixe sprijeda, otkrio sam novi svijet. A helixi su 2x jeftiniji zvucnici od ovih Lanzara.