Sada je: uto lip 24, 2025 9:19 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 18 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: endomondo
PostPostano: čet svi 12, 2011 10:23 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S40 phI-LPG
aloha....ajde malo se ostavite volvana...znam da bu teško :D :D

ima koga da vozi bicikl....osim volva :D :D

http://www.endomondo.com/login" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

Naslov: Re: endomondo
PostPostano: čet svi 12, 2011 12:48 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Ima, cestovni, pistovni, MTB ?

Vrh

PostPostano: čet svi 12, 2011 8:37 pm 
Veteran
Veteran

ajmo...odlično vrijeme za odvoziti neki 80-100km...ajmo...

kod mene...ovo stvorenje...pre zadovoljan....sam da je 23" bilo bi taman....

http://cms.dinamic.hr/index.php?option= ... &Itemid=80" onclick="window.open(this.href);return false;

eto...i ide ...onak...bolje tiraš bolje ide :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPostano: čet svi 12, 2011 9:34 pm 
Veteran
Veteran

A ja jašem ovo po cesti

slika
slika

Po prirodi pedaliram na ovome

slika

A dok mu se duša okvira nije odvojila od tijela (čitaj puknuo okvir) po cesti sam jašio ovo

slika

Imam još jedan krš za posao ali to nekom drugom prilikom :-)

Vrh

PostPostano: pet svi 13, 2011 6:05 am 
Veteran
Veteran

[quote="dgovorcin"]A ja jašem ovo po cesti

slika
slika

:shock: :shock: :shock: :shock:

ideeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeš.....

najs.....pa ti si profić i pol s tim bajkom...

bolje da sam nikaj ne pital :oops: :oops:

Vrh

PostPostano: pet svi 13, 2011 8:15 am 
Veteran
Veteran

E kad bi bicikl činio nekog profićem bilo bi ih ko šodera. No ljepota ovog sporta je u tome da te tvoje noge, pluća i srce čine profićem, a ne koliko love možeš odvojiti za međunožno guralo. Siječam se nekih Rusa s počeka 90' koji su došli kod nas na trku s krampovima za koje je stari Rog maraton bio high teck. Ali kad su počeli "tankirat" oči su nam ispale od muke.
Iako izgleda jako atraktivno bicikl i nije zadnji krik biciklističke industrije bilo da se tiče materijala bilo "performansi". No zadovoljan sam jer je dovoljno krut kad ga nagazim, a opet zadnja karbonska vilica uspije popiti štogod vibracija pa nije ko' da jašim čitavo vrijeme susjedovu željeznu ogradu. Poprilično dobro ide kroz zavoje, promtno reagira na skretanje iako ga neke neravnine u zavoju znaju malo "zbuniti" no ništa strašno. Dijelovi su mix Campagnolo Recorda i Chorusa 11-tice i s obzirom da su novi rade puno bolje nego stara 10-tka C-Record. Kotači su stvar u koju bi trebalo uložiti pokoju hiljadarku kuna no za sada i ovi stari odlično odrađuju posao. Sve u svemu dobar stroj za trke i trkice na koje idem.

Vrh

PostPostano: pon pro 26, 2011 10:02 am 
Veteran
Veteran

Vozi: 850R Estate
Citat:
Pa recimo da sam taj, nekaj malo se vozikam na biciklu. Prošlu sezonu sam završio naprasno s izčašenim desnim ramenom početkom rujna, a tada je Polar okazivao 7500 km od početka ožujka. Da nije bilo tog nemilog događaja dogurao bi i do 10000 km. Nema veze dolazi druga sezona :-) Imam i poneki bicikl, malo više o tome ovdje s time da u tijeku slaganje dijelova na novoakviziranu ramu BMC-a racemachine MR01:

slika
Ooo pa lijepo kolega dgovorcin, dobro si ti "zaglibio" u biciklističke vode.

Ja to nebi nazvao kako ti kažeš "malo se vozim"!? Bicikli i godišnje pređena kilometraža su hvale vrijedni, iz spomenutog se vidi da si strastven ljubitelj spomenutog!

Pretpostavljam da si u nekom klubu, te da redovito voziš, treniraš i natječeš se. Zanima me koje asfaltne rute voziš u vrijeme treninga?

Ja sam nakon x godina voženja svakakvih MTB modela kupio iz čiste znatiželje prvog cestovnjaka. Kako zbog neimanja iskustva vožnje, sjedenja i filinga na takvome biciklu, tako zbog pristupačne cijene, odluka je pala na novi KHS Flite 300 grupa Sora.

Ubrzo nakon kupnje istoga shvatio sam da mi se sviđa ta promjena (MTB vs Road Bike), te sam nakon dva mjeseca KHS zamijenio novim Trek Alpha 1.5 Full Tiagra.

Trenutno okupiran obavezama kako zbog posla, tako i zbog klinaca, nemam vremena za vožnju koliko bi htio, Trek u potpunosti zadovoljava moje potrebe.

Evo i par mojih fotografija.... Do proljeća bi trebao završit staru Konu koja služi samo za vožnju šumom (sin obožava vozit prirodom), dalje bivši KHS i sadašnji Trek.

Btw. Već tražim veče štange krovnih nosača jer R ima širi krov od Honde, pa mi stari nosači više nisu u funkciji....

slika

slika

slika

Citat:
vozni park je recesijski giant, a kad je toplo vrijeme, onda redovno rute svaki tjedan, barem jednom po minimalno 40km u komadu. ne volim ove male rutice po 5km kad se ni ne oznojis :D
svakak sezonski ide jedan izlet do trakoscana. a to je od zeline 147km u jednom danu... ;) posle toga mrtav par dana :D
Fina ruta od 150km. Kojim tempom voziš, tj. kojom prosječnom brzinom?

Ja ljeti ponekad znam vozit na job 50+km/dnevno nekoliko dana tjedno. Krug Jaska, Pribić, Krašić, Kostanjevac, Žumberak, Bregana, Samobor, Jaska. To je nekih 120km, od toga 75+% uspon. Kad idemo na GO, onda krug Sukošan, Zadar, Posedarje, Maslenica, Starigrad, Zrmanja...

slika

Vrh

PostPostano: pon pro 26, 2011 11:18 am 
Veteran
Veteran

prosjecno mi je uvijek oko 23-24... razlog je em nas krajolik sa svako malo ogromnim usponom, a i moja kazeta je MTB od 7 brzina koja je 14-28. trazim vec dugo 11-28, al nigdje za pronaći...
kroz neko vrijeme planiram piknuti neki cestovnjak ovakav, jer je uzitak preodlican. doma je u garazi stari rog senior u procesu obnove. i stari peugeot neki, ali gradski. od ta dva radim jednog cestovnog oldica :) al vremena i financija za to je premalo...

robi, kolko su te dosli ovi nasloni na volanu treka? i kolko je to funkcionalno? mislim, stabilnost i tak to?

pitanja u vezi arhitektonskog projektiranja, legalizacija i sl...
http://gradecki-projekt.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: pon pro 26, 2011 11:37 am 
Veteran
Veteran

Da, trenutno vozim za B.K.Dinamo a rute, odnosno treninzi su ugrubo rečeno u radijusu od 100 km od Zagreba na sve strane. Od brda su tu, naravno Sljeme s obadvije strane, Stojdraga pa u produžetku Poklek, Budinjak a ponekad i na drugu stranu dole u Krašić pa prek Sv, Jane do Plešivice u Samobor i natrag doma. Često smo i na Plešivici sa Samoborske strane. Na jug se tepemo po Vukomeričkim goricama do Kupe ili/i preko nje do Lasinje i dalje prema Petrinji, na sjever preko Sljemena ili okolo njega preko Bistre do Stubaka pa dalje nekad do Kumrovca pa prek u Sloveniju pa prek Zaprešića ili Bregane natrag. Nekad se radi i krug oko Sljemena prek Marije Bistrice i Laza na Kašinu. To su neki generalni pravci kud se ide nedjeljom a postoje i hrpa podvarijanti, cestica za trening fala bogu ne nedostaje. Ove duge rute su inače poznate Fumine vožnje i sve je stvar kak je veliki vođa Fumić taj dan raspoložen :-) Ruta se dogovori na licu mjesta, ljudi se podjele u tri grupe po jačini vozača, a najkasnije je selekcija po grupama na prvom brdu :-) a ostalo ovisi o raspoloženju prisutnih. A gotovo uvijek smo raspoloženi pa su prosjeci tih vožnjica obično s one strane brojke 30 km/h a ponekad i s one strane granice od 35 :shock: .
Ostale dane treniram sam ili vozim trke, ponedjeljkom na pisti u Kranjčevićevoj ili od prošle godine jednu divlju ligu srijedom na Sljeme a vikendom kak se koja potrefi.

Vrh

PostPostano: pon pro 26, 2011 12:00 pm 
Veteran
Veteran

to je vec pravo treniranje i bavljenje sportom :)

ja sam vise rekreativac. btw, probaj nekad s marije bistrice umjesto na kasinu, otici prema zelini ;) bijeli brijeg-oresje-zelina. podjeljeno je na 3 kraca ali strmija uspona, dok ej kasina jedan veliki i jako prometan. od zeline po ravnici do vrbovca, tu se moze izdivljati na brzini, pa prema dugom selu, i onda natrag na zagreb :)
uvjek klacim takve neke "obilazne" prometne pravce, jer se uzasno grozim slepera kad me obilaze, od kad sam imal sudar na usponu konjscina- marija bistrica. klacili smo prijatelj i ja u koloni, i preticala nas grupa motorista u brijeg, i iz druge strane se pojavi citroen c4 neki, i motorist skrene u mene. ja u grabi dobro izgreban, kaciga glavu sacuvala, a motoristu odvaljena cijela prednja plastika i retrovizor.

Vrh

PostPostano: pon pro 26, 2011 12:14 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 850R Estate
2Robert...; Hmm Rog specka odlično. Želja mi je jednom nabavit neku pa ju s vremenom restaurirat, te ju praktički imat za ukras, fetiš, pokazivanje i odlazak nedjeljom na kavu. Bolestan sam na tako neke posebne stvari, jbga.

"Volan" sam uzeo u Keindl sportu, cijena nekih 400kn, no ima sad novi model sa profiliranijim spuzvama za koju kn jeftinije.

http://www.keindl-sport.com/detalji.php?id=2943" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Meni je odlično vozit s tim, to mi je ajmo reći dva položaja za odmor više. Kako ne vozim svaki dan, odnosno voznje su mi max. neuredne, tako ni kondicija nije u nekom vrhu, volan mi pomaze da lakse napravim vecu kilometrazu. Sam polozaj sjedenja i polozenosti mi odgovara jer sam prakticki polegnut, otpor zraka je max. smanjen tako da su i brzine vece, samim time imam vise snage u rezervi.

Glede stabilnosti, vezano za bilo kakav jaci spust, tu se nisam nasao, nemam kontrolu kakvu bi htio, no za sve ostale kombinacije voznji mi odgovara.

2dgovorcin...; Ti nisi normalan, znaci ti si jedan od onih koji sigurno i zimi vozi, to je sta god ti rekao, profesionalno bavljenje biciklizmom.

Neka neka, samo uzivaj, lijep je to i hoby i sport.

Kao rekreativac, nema mi veceg gusta i odmora kad mogu, uzmem si 4-5 sati free, zapalim asfaltom u prirodu, izvozim se i umorim, pojedem duple čevape i popijem nekoliko piva. Jednostavno pravo punjenje baterija za nadolazeci radni tjedan.

Vrh

PostPostano: pon pro 26, 2011 12:35 pm 
Veteran
Veteran

Nekad smo vozili i po zimi i trenirali po snijegu na žalost naših MTB-ova koje smo dobrano na treningu natapljali sa zasoljenom bljuzgom. No sad malo gledam razgibati i ostatak tijela pa 3-4 x na tjedan trčim na Sljeme. Utorak i četvrtak poslije posla po noći i subotu i nedjelju, po danu. Glavno da se održi neka kondicija i da si na proljeće željan bicikla. Zima je doba rađenja na općoj pripremi za sezonu i poželjno je malo maknuti se od bicikla i baviti nečim drugim. Osim toga raditi duge treninge po hladnom je kotraproduktivno (mislim na teperature ispod 5 celzijevaca), izvlačiš energiju iz sebe pothlađivanje što ako radiš iz dana u dan je loše. Sad je period kad bi se trebao "puniti energijom" zato radije krajem drugog mjeseca uzmem 2 tjedna godišnjeg i radim duge treninge 4-5 sati. Tada su već temperature preko dana iznad 5, a ako nisu tu na moru jesu pa otiđem tamo.

Vrh

PostPostano: pon pro 26, 2011 12:36 pm 
Veteran
Veteran

kolko vam je najaci spust do sad bil? :)

ja sam ga na 78 potegnul, ali nikad vise. kad shvatis tu nemoc kocnica obicnih, miris topljene gume od pakni, a bicikl uopce ne usporava :O

Vrh

PostPostano: pon pro 26, 2011 12:44 pm 
Veteran
Veteran

Ja sam samo amater koji se natječe u veteranskoj konkurenciji, profesionalci su ovi momci. Dečki ga zbilja idu i rade vrhunske rezultate po svijetu. Ponekad Matija Kvasina dođe na naše vožnje i onda shvatiš da si u usporedbi s njime slab ko pile. Ti su dečki su sami u stanju napraviti 5-6 sati treninga s brdima s prosjekom preko 35. 10 km uspona na Sljeme voze ispod 24 minute što je prosjek preko 25 km/h :!: kronometar s brzinama oko 50 km/h. To su motori a ne biciklisti :-)

Vrh

PostPostano: pon pro 26, 2011 12:52 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
kolko vam je najaci spust do sad bil? :)

ja sam ga na 78 potegnul, ali nikad vise. kad shvatis tu nemoc kocnica obicnih, miris topljene gume od pakni, a bicikl uopce ne usporava :O
Niz Potpićan ko junior na utci smo išli oko 100, a redovito niz Sljeme kod Kraličinog zdenca se ide 85+, naravno bez tjeranja. Da ga navrtim išlo bi i prek 90. No s godinama i ozljedama počinješ se voziti malkice pažljivije, još uvijek brzo ali malo pažljivije :-)
Nego nisu to neke brzine. sad se više ne sječam tko ali mi je netko od mlađih generacija pričao da su na pripremama u Istri kod Most Raša mjesta gdje ima jedan ravni komad po nogu išli iza kombija i da su gotovo svi držali do nekih 80-90 a zadnji je pustio na nekih 120 ili tu negdje. Naravno nije to dugo mogao držati jer tu više skačeš po sicu nego što pedaliraš. Sigurno je imao 150 - 160 okretaja na 53x12 ili 11 prijenosu :shock: . Trenirali smo i mi iza auta i sve je O.K. do nekih 90-100 ali poslije te vjetar šamara bočno i potebni su čelićni živci i koncentracija. Osim naravno snage i okretaja u nogama :-)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 18 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: