Sada je: pet srp 18, 2025 5:27 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 5 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: pon ruj 02, 2013 6:23 pm 

Vozi: S60 D5 185hp
E ovako, imam problem sa kontrolnom tablom od S60, naime hteo sam da ubacim engleski u nju, kontrolna je radila perfektno, i kad sam je skinuo i ubacio software sa engleskim, kontrolna tabla nije htela da radi vise, medjutim ja sam kontrolnu tablu prikljucio u drugov auto isto s60 i kod njega tabla radi perfektno sve, kao i engleski jezik sto je ubacen jer je bio italijanski, pa me sad zanima posto kontrolna tabla radi na drugom autu isto s60, da li neko zna u cemu bi mogao biti problem? i da li se neko susretao sa tim.???

Pozdrav

Vrh

PostPostano: pon ruj 02, 2013 6:55 pm 
.
.

Vozi: Volvo S60 2.4T 200KS
Ne kuzim se previse, ali i ja sam htio staviti engleski jezik na svoju kontrolnu tablu. Kada sam dosao u servis i rekao sta zelim, radio sam jos neke druge stvari, rekli su mi ok, promijeniti ce jezik na engleski. Malo kasnije mi se vratio lik koji je servisirao auto dok sam ja pio kavu i rekao mi da moj software ne podrsava engleski i da si zbog jezika trebao mijenjati software. Buduci bi me ta promjena kostala 70€, odustao sam od zamjene jezika i naucio sta znaci kada su mi koja vrata ostala otvorena ili kada je izgorila koja zaruljica. Nes' ti nauke.

Poanta svega je mislim u tome da sumnjam da ti to mozes sam raditi, vec to radi ovlasteni servis. Mislim da svaki auto ima neki svoj unlock kod za novi software, ne znam. Cekaj da ti se javi KIKI, on radi u servisu.

Vrh

PostPostano: pon ruj 02, 2013 7:05 pm 

Vozi: S60 D5 185hp
A dobro videcemo, uglavnom ne verujem da je do kontrolne, posto kad je stavim u drugi auto isto s60, ona radi, vratim u moj ona nece, probam neku drugu koja je ispravna iz drugog auta stavim u moj, nece, tako da je verovatno neki drugi kvar :)

Vrh

PostPostano: pon ruj 02, 2013 9:15 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70 D5
Citat:
A dobro videcemo, uglavnom ne verujem da je do kontrolne, posto kad je stavim u drugi auto isto s60, ona radi, vratim u moj ona nece, probam neku drugu koja je ispravna iz drugog auta stavim u moj, nece, tako da je verovatno neki drugi kvar :)
Nije svaka tabla kompatibilna sa drugim autom :naughty: , mora da se poklopi dosta stvari da bi je drugi auto uopšte prepoznao. Kako ti je rađena promena jezika na DIMu, vađena je tabla iz auta :think:? Sad očekuj i SRS grešku.

Vrh

PostPostano: uto ruj 03, 2013 7:30 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.4D 2002. XC90 D5 2006.
Prvo moraš znati da kontrolna tabla ima ubačen software sa određenim funkcijama koje auto ima pa razlog ne funkcioniranja kontrolne table može biti u tome što ne može iskomunicirati s programom koji je u centralnom kompjuteru a neke table se mogu seliti s jednog na drugi auto samo zato što je razina opreme ista npr . imaš webasto i sklopive retrovizore , grijanje siceva ili neke od stvari od dodatne opreme a drugi auto to nema pa se neće pronaći u centralnom kompjuteru , nadalje grešku SRS airbaga možeš očekivati ako si mijenjao table pod datim kontaktom (obavezno izvadi ključ iz brave kada to mijenjaš i možda najbolje skinuti - klemu.
Također sam mijenjao table sa auta koji imaju isti paket opreme jedan na talijanskom drugi njemački i radile su samo su poruke na DIM-u bile hijerlogljifi .Bitna je i godina proizvodnje tj serija jer uvijek se neke stvari poboljšavaju tijekom godina pa ti tu funkciju Centralni procesor neće prepoznati.
Ovo kod promjene preko servisa je najbolja opcija jer se preko servera spajaju u Volvo bazu podataka i postavljaju tvoje postavke kompletne u centralnom kompjuteru i DIM-u (tabli , Drivers Information Module ) i sve klapa. Nisam siguran ali Volvo naplačuje za spajanje 35 EUR a ostalo je stvar servisa .

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 5 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: