ovaj mi rece samo struja,al svejedno ne bih,250 presao... uglavnom evo spajao sam na autocom dijagnostiku...
na parametrima protokomjera prikazuje oko 110-120,stavio drugi sto sam imao smanjilo se na oko 80,al i to je puno zar ne ? onda kad pritisnemo da ponisti sve greske on si sam dadne gasa,ono fino proradi i ugasi se odmah... onda uradili kalibraciju plina,,mapa se podigla na umjesto sa oko 0.8 na 2.xx i na plinu poceo raditi normalno, prema parametrima ubrizgavanje se tamo vrti oko 10-12 sto je previse,iace treba oko 4-5 zar ne ? tako smo plin uspjeli spustiti na oko 6 tako sto smo spustili mapu i na plinu poceo normalno raditi,prestao trokirati,pucati i dimiti (inace sve to radi) ali je problem ako dadnem vise gasa on sve super primi,ali cim ponovo opane ispod 2rpm ugasi se,, odjednom izbaci kao da nema protoka zraka i tako uvijek,na velikim obrtajima hoce,na manjim cim gas dadnem odmah se ugasi kao da nema negdje zraka,s gornje strane su sva crijeva OK... i jos sta sam primjetio je da turbina uvijek vrti ! znaci na dijagnostici prikazuje 99% da radi,da se vrti,kad god se ugasi cuje se jos 2sec kako turbina prestaje da se vrti,dal mozda ona pravi problem,znaci na leru se vrti kao da ide...
znaci na gorivu nisam uspio uraditi kalibraciju jer ponisti greske,proradi super na 2-3 sec,doda sam sebi gas i ugasi se,ne reagira ako ja dadnem gas,a na plinu uspije uraditi kalibraciju i radi normalno,al ako dadnem gasa i spustim ispod 2rpm sam oduzme gas i ugasi se... imate li pretpostavku sta moze biti,neko crijevo,da nije falš zrak,ili mozda da je MAF ? ili turbo ?
|